miercuri, 22 noiembrie 2006

Sufletel irosit


De parca mai era nevoie sa mi se confirme aici ce cred despre specia umana. Cei slabi trebuie protejati si aparati, nu exploatati. Si este cu atat mai adevarat pentru animalute, care au un suflet curat si inocent.
Nu le meritam, nu meritam dragostea inocenta pe care o ofera un animalut crescut pe langa noi. Si daca n-as fi la servici probabil ca m-as duce undeva sa plang un pic.

2 comentarii:

  1. Comisarul Frattini salveaza cainii din Romania

    Bucuresti, 23 noiembrie 2006. Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor (FNPA) informeaza ca importantul comisar european Franco Frattini, vicepresedinte al Comisiei Europene si fost Ministru de Externe al Italiei, s-a decis sa ia o pozitie transanta in ceea ce priveste situatia cainilor comunitari din Romania.



    Intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera, domnul Franco Frattini apreciaza ca singura solutie viabila de rezolvare a problemei citate, aplicarea metodei Sterilizare si Returnare.



    Metoda Sterilizare si Returnare este, intamplator, si metoda recomandata de Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor, in acelasi scop.

    In interviul amintit Franco Frattini afirma :« Stiu ca tocmai au fost demarate proiecte de Sterilizare si Returnare. Folosind aceasta metoda cainii sunt prinsi, sterilizati si returnati. In acest fel ciclul de reproducere este oprit si se poate evita cresterea numarului lor. Astfel de proiecte nu sunt numai eficiente, ieftine si etice, dar mai ales, au grija de drepturile animalelor. »



    Deja Fundatia pentru Protectia Cainilor Comunitari, membru fondator si una din cele mai active asociatii ale FNPA, a repurtat succese remarcabile prin implementarea metodei in municipiul Oradea si in mai multe orase din judetul Bihor, ceea ce arata ca metoda este viabila, umana si adecvata conditiilor din tara noastra.



    In interviul acordat cotidianului Romania Libera, Frattini, s-a mai referit pe larg si la legislatia europeana in privinta protectiei animalelor si a insistat asupra necesitatii ca Romania sa se alinieze neintarziat la aceasta legislatie.



    De asemenea, vicepresedintele Comisiei Europene a evocat activitatea catorva organizatii straine cu proiecte in curs de desfasurae in Romania, in domeniul protectiei cainilor comunitari, evidentiind proiectul condus de doamna Sara Turetta la Cernavoda si Medgidia.



    In incheierea interviului, domnul Franco Frattini a mers pana intr-acolo incat a stabilit o legatura intre modul in care o tara isi trateaza animalele si premizele de success ale societatii respective. Vicepresedintele Comisiei Europene este de parere ca « daca o tara considera ca singurul mod de a scapa de cainii comunitari este acela de a ii ucide cu bestialitate, nu cred ca acea tara ofera un exemplu bun. Nimeni nu merita un astfel de tratament. […] Daca dorim sa solutionam problema cainilor comunitari ca ar trebui sa le deschidemm alte «usi» … poate chiar pe ale noastre. »



    Si in Romania aceasta legatura poate fi stabilita si, prin aplicarea metodei Sterilizare si returnare se poate spune ca se contribuie indirect la progresul societatii romanesti.


    Mara Gojgar

    PR Specialist

    Mobil: 0729.035.350

    Tel/Fax: 021 - 313.18.75

    E-mail: mara.gojgar@fnpa.ro

    Website: www.fnpa.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, drepturile animalelor conteaza pentru mine.

    RăspundețiȘtergere