miercuri, 15 noiembrie 2006

World of Warcraft. Darkly, very!

Yep, am descoperit si eu jocul asta. Si e o porcarie, o bataie de joc pentru cei care au dat bani buni pentru el si pentru orele de joc.
Banii aia dati nu isi pierd valabilitatea cand vrea muschiu' meu timp de vreo 6 ore pe saptamana. Banii aia functioneaza in orice situatie si nu refuza sa plateasca dandu-si un reset la valoare cand li se pune lor pata si sa ceara sa mai fie scosi o data din portofel ca sa aiba valoare din nou.
Lucrurile incep prost de la inceput. Pretul initial e mic ca sa il prinda pe fraier, si l-au scazut si mai mult ca sa isi poata permite prima doza si adolescentii cu banii de buzunar primiti de la parinti. Cutia e facuta sa duca cu zaharelul pe cel care a fost fraier si-a dat banii cu ce simplu e sa se joace. Rahat cu perje! Si sa nu uitam de doza gratuita inclusa pentru un prieten, ca sa mai agate dealer-ul inca un consumator.
Instalarea e infecta pentru ca in imbecilismul lor suprem Blizzard a livrat jocul pe 5 CD-uri in loc sa faca un DVD si btw, in manual scrie ca jocul vine pe 4 CD-uri iar eu am in cutie 5. Cat de incompetenti pot sa fie unii care nici macar ce livreaza ei nu au habar? Pe langa faptul ca e lunga instalarea, nepermis de lunga, mai are si obiceiul sa crape doar pentru ca Diskeeper vrea sa isi faca treaba lui. Si el chiar si-o face.
Buuun! Da-i pe urma sa ti faci contul. Alte surprize de kk@ si aici: daca iti ia prea mult dupa parerea lor de imbecili retardati te pune sa iti bagi datele de la inceput. Si iti mai baga pe gat sa iti iei inca o perioada platita de joc pe langa cea inclusa, dar de la mine si-au luat teapa ca le-am dat numarul unui card Visa Electron ING pe care subconstientul meu m-a indemnat sa il pastrez exact pentru asa ceva pentru ca e blocat - i-am uitat pinul :P.
Hai sa-mi fac personajul... paladin, human, barbat. Ok, sa-i dam cu aventura prin World of Warcraft. Nu, sa derulam un pic banda inapoi! Mi-a scapat ca la prima incercare de log in cu contul nou creat trebuie sa iti faci update-ul la WoW. Ceea ce ar fi acceptabil daca nu ar fi vorba de 450 si ceva de mega. Si pe urma de inca un update de vreo 3 mega. Si pe urma de inca unul mic. Pe mine astia care:
1. nu-s in stare sa faca o treaba ca lumea de la inceput, pe care de fapt au facut-o chiar infect pentru ca eu nu-s ca idiotii care cred ca patch-uri dese cheia marilor succese
2. nu-s in stare sa faca un singur patch mare si lat sa nu ma mai frece la menta de 3 ori
sunt niste imbecili de o retardare incomensurabil de suprema.
Bun,revenind. Aventurez si eu pe acolo, primesc questuri. Cretine questuri, daca pot sa adaug: du-te si adu aia sau ailalta. Penibil! Da' e vreun quest din asta de RPG adevarat? Un proces de judecat, o crima de rezolvat, un artefact puternic de aflat ce-i cu el si de asamblat?
Grafica e antica, o fi fost ok la Warcraft 3, dar la WoW trebuia ceva mai impresionant, sa nu para facute chiar asa din cotor de topor.
Mecanica jocului? :))))) Care mecanica? Nu tu hit dice, nu AC, nu saving throws, nu ture, nu nimic. Te duci la dusman, click dreapta si astepti sa se termine sanatatea aluia, ca tu ai fost smecher si ai bagat pe teava la tine niste vraji si aure sa fii mai tare in parcare. Skill-urile si caracteristicile cresc in grad fara sa te intrebe pe tine de sanatate, abilitatile noi ti le cumperi de la antrenori...
Asta nu e joc, e bataie de joc fata de clientul care a dat banii. WoW nu are nici o treaba in fata NWN, ce sa mai vorbesc de NWN 2 - care si asta e cu bug-uri, dar macar nu te taxeaza lunar ca sa nu le scoata producatorii din el.
O sa ma joc perioada aia de o luna cat am primit cu pachetul, asa de-al dracu' sa nu-i las cu banii castigati usor. Jocul asta e o porcarie majora in comparatie cu altele. Dar poate fi un instrument bun de socializare, ceea ce imi serveste interesele mele.

46 de comentarii:

  1. pai...dupa ce insulti cumparatorii de wow ne relatezi ca ti l-ai cumparat si tu...asta da coerenta a gandurilor. meriti un premiu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amice, esti cretin; dar deja stiam asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dar poate fi un instrument bun de socializare, ceea ce imi serveste interesele mele." rotflmao

    asta este cea mai trista fraza scrisa. ever.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu te-a inzestrat natura...a fost zgarcita cu tine...QQ

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti terminat... dar ne asteptam la asta mai ales dupa pozele de pe CG.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum pot sa injur ceva fara sa incerc? Eu nu-s tzaran tampit ca unii de mai sus ;)
    Si imi pot permite cateva zeci de RON ca sa imi satisfac o curiozitate intelectuala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tzaranoi anonim, sunt convins ca esti foarte curajos de o dai anonima.
    Si nu ma mira, trebuie sa fii imbecil la maxim ca sa ai asemenea curaj mai ales cand Blizzard si-a bagat serverele in revizie extinsa de aproape 48 de ore si e aglomeratie si timp de asteptare iar personajele de baza sunt inaccesibile.
    Si se pare ca face des magarii din astea.
    Iar eu nu am citit nimic despre prelungirea perioadei in care ma pot juca cu durata perioadei in care nu m-am putut juca.
    Incearca sa faci o scanteie din neuronul ala, nu ti l-a dat statul si guvernul ca sa-l tii la pastrare in tipla.

    RăspundețiȘtergere
  8. serios chiar asa de naspa jocul? pai cun de a prins in halul asta? lasa ca te vad dupa o saptramana ca il joci pe scuns......

    RăspundețiȘtergere
  9. Omule esti un ratat , cum plm faci jocul World of Warcraft , un kkt ? sa ajungi TU la lvl 60 sa vezi atunci , de abia atunci incepe jocul cu adevarat , te plangi de faptul ca jocul are patchuri de 450 megabytes ? dar te-ai gandit DE CE au 450 megabytes ? NU , marsh in groapa din care ai venit idiotule

    RăspundețiȘtergere
  10. Am sters un comentariu. Fara insulte adresate altor persoane decat mie, nu e cazul sa decazi chiar in haznaua de kk@ a scursurilor umane.
    Inca un imbecil care crede ca daca patch-ul e la fel de mare ca unul din cd-urile jocului e mare chestie.
    Probabil ca e dintre cei care credeau ca e mare chestie diferenta de performanta intre versiunile diferite de Detonator.
    Nu e cazul sa te impresionezi, patchuri asa de mari nu inseamna decat ca jocul era foarte prost si plin de bug-uri la lansare. Si se vede asta si din lista de corectari.
    Tocmai pentru ca vroiam sa vad cum de a prins l-am luat sa vad ce-i cu el.
    A prins foarte mult pentru ca se bazeaza pe lacomie si egoism, ii tine agatati pe multi cu castigatul inca unui nivel de experienta, cu un poate pica un obiect mai tare...
    Questurile sunt tembele de-a dreptul: daca gasesc un obiect pentru un quest inainte sa primesc questul nu pot sa il iau cu mine sa mai reduc din drumuri. Nu, Blizzard crede ca trebuie sa fac questul x, sa ma intorc, sa primesc questul y, sa ma duc inapoi in pestera, iau obiectul pentru y, iarasi ma intorc ...

    RăspundețiȘtergere
  11. SAI, sincer nu ai inteles mare lucru din jocul asta si nici nu aveai cum dupa numai o luna ....
    Patch-urile nu corecteaza numai bug-urile (de fapt corecteaza putine bug-uri) ci se aplica pentru o balansare cat mai buna a claselor, lucru pe care, inca odata nu ai cum sa il intelegi numai dupa o luna de joc.
    In ceea ce priveste questurile, ai dreptate (omoara 50 caraiaci, du asta lu ala, etc) dar daca poti sa-mi spui un MMORPG pe care l-ai jucat si nu are acelasi sistem idiot de questuri ....

    Ca un sfat, nu jigni sute de jucatori (romani) pentru ca tie nu i-ti place un joc.

    RăspundețiȘtergere
  12. iti sugerez sa intri la sectiunea de wow de pe CG forums , discutam acolo

    RăspundețiȘtergere
  13. Sir Ice, Earth, Fire, etc... esti un retardat. Atit am avut de zic. hai pa.

    RăspundețiȘtergere
  14. "Hai sa-mi fac personajul... paladin, human, barbat."

    hahah... bai dar cum trag astia unii la altii... pff drace... nu era si blond cu mustacioara din aia rasucita? haha...

    RăspundețiȘtergere
  15. Deja sunt pe WoW la CG. Deocamdata am un orc warrior pe Aggramar, de nivel 8 pentru ca Alonsus e picat si paladinul meu e inaccesibil. Si elfita rogue. Si undead-ul.
    Asa ca frec menta cu orc-ul pana se da drumul din nou.
    Am avut parte si de un duel, pe care l-am pierdut cum era de asteptat. M-ar fi interesat sa imi iau revansa, dar loserii care cauta useri mai mici decat ei in nivel ca sa se laude dupa aia cu n00b au killarit nu ma intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  16. Corect, da' a Chanel Allure nu a Eau de Feren'Tari.

    RăspundețiȘtergere
  17. Citindu-ti comment-urile imi dau seama ca sunt singurul de aici care iti da dreptate... asta daca nu mi-a scapat ceva... ma rog poate ca nu e char asa de infect jocul ca daca iti plac RPG-urile sigur vei saliva dupa acest joc, dar cunosc multe persoane care, dupa un an de cand l-au cumparat,il joaca zi si noapte. Deci, trebuie sa fii umpic retarded ca sa faci acest lucru pentru un amarat de joc care pe deasupra mai si dai o gramada de bani pentru a-l juca.
    Nu vreau sa iau apararea nimanui dar, din pacate asta este adevarul, sau cel putin eu care mai fac si altceva in afara de WOW, asta consider.

    RăspundețiȘtergere
  18. daca nu-ti place jocul nu te obliga blizz sa-l joci, nu-ti baga ei mana in buzunar sa-ti ia banii, alegerea e a ta, wow e un produs ca oricare altul si se consuma la greu :)
    poti juca counter sau quake sau ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu eram curios sa vad ce-i cu WoW. Nu-si merita atata atentie si exasperare. Sau sa platesti lunar o chestie care in mod normal e gratuit.
    Ca joc are multe neajunsuri. Ca realizare sufera de destule probleme.
    Fanatismul jucatorilor nu ii lasa sa vada ca li se exploateaza lacomia de iluzoriu ca sa li se ia bani reali.
    Daca nu i s-ar face atata hype ar fi un joc acceptabil chiar bunicel. Dar in esenta dezamageste profund.

    RăspundețiȘtergere
  20. Fara sa neg ca Blizz a introdus o gramada de mecanisme de a te face sa joci cit mai mult ca sa isi ia ei banii (lucru NORMAL , e economie de piata nu institutie de binefacere) pot sa iti zic ca pina nu ai un personaj de lvl 60 nu ai vazut partea interesanta a jocului.

    Jocul incepe cu adevarat la lvl 60. Acolo ai parte de batalii in battlegrounduri de 40 vs 40. Acolo ai parte de instante in care raiduri de 40 trebuie sa conlucreze la perfectie sa dea jos bosii... unde unul daca e cretin poate sa ii curetze pe toti restul din raid ...

    Tu cu un personaj lvl mic ai o vedere foarte limitata asupra gameplay-ului post lvl60 .


    In ce priveste patchurile... In WOW patchurile aduc de obicei content nou pentru cei lvl 60++. Instante noi , battlegrounduri ,questuri noi etc. Asa ca aia abia le asteapta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si drogatii isi asteapta doza. E vreo diferenta?
    Eu am vazut lista de bug fix-uri. Si de modificari de rase, clase si vraji si corectari.
    Si asta DUPA nu stiu cate luni de beta test.
    Adica pretul adevarat al jocului nu este 89.9 ci 89.9 plus cat timp trebuie sa mai platesti ca sa ajungi la nivelul 60.

    RăspundețiȘtergere
  22. ITI PUTE CALCULATORU A SALAM BUEEI CACANARULE

    RăspundețiȘtergere
  23. Hai ca m-am pus si eu sa citesc articolu:


    Quote:
    Lucrurile incep prost de la inceput. Pretul initial e mic ca sa il prinda pe fraier, si l-au scazut si mai mult ca sa isi poata permite prima doza si adolescentii cu banii de buzunar primiti de la parinti. Cutia e facuta sa duca cu zaharelul pe cel care a fost fraier si-a dat banii cu ce simplu e sa se joace. Rahat cu perje! Si sa nu uitam de doza gratuita inclusa pentru un prieten, ca sa mai agate dealer-ul inca un consumator.

    Pai fraieru cred ca esti tu. Orice om care cumpar au joc, se documenteaza inainte de al cumpara, iar pe site la blizzard scrie CLAR ce pretz are jocul PE LUNA.

    Apoi mai esti si suficient de idiot sa-ti dezactivezi Diskeeperu ala... eu n-am avut nici o problema cu instalarea, a durat dar a meritat.

    WOW...ce smecher ai fost...ai pus cont de VISA expirat...wow...esti cel mai destept baietzel de pe forum... daca ai observa chestia asta se practica tot timpul, si nu...NU esti obligat sa bagi din prima LUNA inca o perioada de joc.

    Cu patch-urile ti sa expilcat deja.

    Cu questurile ce sa-ti mai zic...exista questuri chiar interesante si lungi...dar na, tu care ai jucat 5 minute le sti pe toate.

    Grafica NU e necesara. Grafica arata foarte bine. De ce nu enecesara? Deoarece ideea e ca jocul sa poate fi jucat de cat mai multi...si aici nu e chestie de vezi doamne...cat mai mult = bani, ci asta e avantajul MMORPG, sa joace cat mai multi.

    Tu esti exemplul clar de "comparator" naiv care se uita la coperta, asa cum ai zis si tu... coperta care te duce cu zaharelu... HAHAHA... FRAIERE

    EDIT:

    Din comentariul tau de pe BLOG:

    Quote:
    Am avut parte si de un duel, pe care l-am pierdut cum era de asteptat. M-ar fi interesat sa imi iau revansa, dar loserii care cauta useri mai mici decat ei in nivel ca sa se laude dupa aia cu n00b au killarit nu ma intereseaza.

    Loozeru esti tu, ca ai acceptat duelu cu unu de level mai mare...altfel nu te-ai fi ofticat atat ca ai pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu m-am ofticat ca am pierdut, ma asteptam la asta. Dar se vede usor calitatea jucatorilor de WoW pe aici.
    Tzoparlani inculti care s-au ajuns un pic, marea majoritate.

    RăspundețiȘtergere
  25. amice, esti intradevar cretin

    pt ceilalti, nu-i mai dati apa la moara

    RăspundețiȘtergere
  26. Cretin e ala care nu are alt argument contra unei pareri decat ca emitentul ei e cretin.
    Eu ma mir ca astfel de idioti sunt lasati langa pc-uri, cu toate componentele alea periculoase in miscare, taste care se pot inghiti, cabluri cu care sa te strangi de gat din greseala...

    RăspundețiȘtergere
  27. te declar complet retardat

    RăspundețiȘtergere
  28. e ca si cum te-ai uita la un film 5minute si i-ai da 1/10 pe imdb doar ptr ca nu ti-a placut intro-ul si cum e scris titlul filmului.
    trist blog.

    RăspundețiȘtergere
  29. tonul pe care il folosesti in aceasta prezentare a impresiilor tale despre wow demonstreaza ce fel de om esti, poate ca daca ai fi vorbit altfel jucatorii de wow nu ar mai fi reactionat atat de dur pe cat au facut-o in commenturile de mai sus... vrei sa pari intelectual insa nu esti nici pe departe amice si asta nu neaparat din modul in care ai vorbit ci mai ales din cauza faptului ca nu esti in stare sa faci o analiza obiectiva a acestui produs... tu ai facut o analiza plina de subiectivsim si de ura aducand tot felul de injurii care mai de care mai picante la adreasa blizz si a comunitatii de jucatori

    RăspundețiȘtergere
  30. Pentru ca Blizzard merita sa fie infierata.
    Nivelul jucatorului ordinar de WoW se vede clar aici din primitivismul raspunsului la provocarea unor viziuni si pareri diferite de cele general acceptate de ei: WoW r0x0xors.
    Blizzard foloseste tehnici de drug dealer ca sa isi impinga jocul si sa creeze dependenta.

    RăspundețiȘtergere
  31. ca sa te citez dupa un anumit forum : "Se numeste adaptare la registrul interlocutorului."... pai e normal ca oameni au raspuns asa cum au raspuns cand tu ai folosit cuvintele pe care le-ai folosit...so, tu esti ala care pari in toata afacerea asta la un nivel mult prea scazut... cat despre drug dealer daca ai avea macar putin habar despre jocurile MMORPG ai observa ca toate practica aceleasi metode de marketing ca si Blizz... probabil ca asta e primu tau MMORPG din viata ta si ti-ai testat "skilurile" de fin analist pe el pentru ca este cam cel mai renumit dintre toate... cat despre mecanica jocului un om care nu a ajuns macar la lvl 60 cu un char nu prea isi poate da cu parerea despre mecanica jocului...

    PS: dependenta nu e creata numai de un joc in sine ci de conceput de "games"... daca nu ar fi fost wow toate aceste milioane de jucatori de wow ar fi gasit altu de care ar fi fost la fel de addictivi ca si de wow...

    RăspundețiȘtergere
  32. Deci daca tot exista un drog, hai sa il luam. Ca daca nu e asta, e altul si tot ne drogam.
    Pentru cine nu a observat, se poate semna cu identitatea de pe forum.
    Comentatorii au raspuns dupa cum i-a taiat capul, adica nu prea bine si nu la prea multe.
    Eu nu am zis nimic de toate MMO-urile, pentru ca nu le-am jucat pe toate. Asa ca mi-am permis sa il injur doar pe asta care l-am incercat.

    RăspundețiȘtergere
  33. heh.... deci singur recunosti ca nu ai ucat decat un singur mmorpg si anume WoW... mai incearca tu si un Guildwars, un warhammer, eve si p-orma sa iti dai cu parerea

    RăspundețiȘtergere
  34. Am zis eu altceva? Nu am facut nici o generalizare sau apreciere la adresa altor MMORPG-uri.
    Btw, a aparut intre timp WoW-1.12.x-to-2.0.1-enGB-patch si de vreo 20 de minute e to la 0%. Unde e calitatea aia Blizzard de care va plangeti toti?

    RăspundețiȘtergere
  35. PUTI A PESTE STRICAT BAI CACANARULE

    RăspundețiȘtergere
  36. In esenta lui, wow e un cacat...ala-i adevarul, da pentru cacaciosii care n-au nimic mai bun de facut in viata e bu sa piarda vremea...

    RăspundețiȘtergere
  37. Este greu pentru mine sa citest pe romaneste, multe cuvinte nu le cunost (cacanarule) ,das cred ca stiu despcre ce vorbesti. Am jucat Dark Age Of Camelot 4 ani si WoW din beta. Intre ele Ryzom si Ultima Online.

    And now will switch on english, I miss the vocabulary for that on romanian, even I can read ad understand almost everything.

    All the MMORPG have the "drug" system. At the beginning quick action-reward, later slower reward, but then you're already in.

    I will skip the rest of the advantages and disadvantages of the MMos and focus on the fight system which is the one he tested considering he was lvl 8.

    The reaction styles are quite poor in WoW, so if you dont have the rest (spells, gear, weapons), the fight will be decided mostly by the number of HPs.
    One of the big differences is the lack of the "/stick" command on mob. With the stick command you dont have to use you Counter Strike abbilities, but have time to think about the strategy. Without it you have to be quick by pressing buttons popping out of the colldown. Both require player skills, just the second one requires also a quick mouse reaction. Instead of the personal abillities, you have in WoW a lot of stuff you can get and use in fight (pots, bombs, flasks). I was moaning about WoW at the beginning too till I recognized the system, It is more like "one time style" coming back after a certain cooldown or the hated global cooldown.

    In one point I fully agree, thats the patch politic of Blizz. WoW has 7.5 milion player (reached shortly) and the queques for everything are insane. The one thing you have to consider is: as a trial account owner you will be always put at the end of a queque.

    About the last one saying something about "vaste your life in games"..I can only say, I got a lot of new friends by that, they visit me and I visit them in RL and I would never have the chance to meet them by visiting the disco in my city. I get bored by hearing the topics about kids, house, new car, I like more the topics about another world, one you want to escape in after a long day of work. Beside this I learned english there and I also had the opportunity to speak romania, which is almost impossible where Im living. For me WoW was worth the money and I would spend muuuch more in month shopping useless stuff I have to carry with me when I move next time.

    Sure you can have your opinion about a game, but I expect someone to speak about more aspects of the game by doing that and with lvl 8 youre simply not able to.
    The "niveau" in WoW is pretty low, but thats because the game is 12+ and very popular, so you get even the crap in. But dont worry, there are the social rules aswell and the "retards" as you call them are ideling from guildforum to guildforum and noone wants them.

    About the romanians in WoW.. I must say Im very impressed. I know about 9 on my server and they are polite, good players and I love to talk to them. Dunno how the other server are, but this is absolutely not a point I support imho.

    If you complain about the game now, wait till Burnning Crusade is on the servers. It will happen like in _every MMO_ that we will have bugs, crashed, server downs etc. Simply because the game is not tested by 3 minions professional testes on the test server, but by normal player not knowing what exactly to test. The complicated ballance will come when all 7.5 milions will test every single aspect.

    And yes,Im waiting for the patch to download, but I will do it as every time: will get a mirror page on one of the big download sites and download it from there. Thats a feature, normaly you have the game + 1 till 3 mirror pages, thats all.Ok, this is the first game having that many young people having to deal with it, so maybe Blizz thought about the idea to splitt the downloads depends how used you are to the internet. I dont really know, but I know a bit about the background of making and supporting games since I worked for that.. and Im more relaxed than before regarding isssues:)

    Sorry for the long post, but speaking about such a big project as a MMO will require more than a small post in a guest book.

    PS: found this page by googeling after the patch to find more feedback.

    Again, sorry for not writing that on romainan, but it would cost me the whole night to translate and since there is no romanian server, I assume you all speak english a bit:)

    Anca (dont want to make a google-something-account to get in, sry)

    RăspundețiȘtergere
  38. PUTI A SALAM BAAAI SI ANCA ASTA PUTE A SALAM

    RăspundețiȘtergere
  39. Surprinzator, si un comentariu normal si la obiect.
    Care spre nenorocirea unora vine de la o femeie :)))))

    RăspundețiȘtergere
  40. mama lvl 8? Gz m8 !! acu poti sa ne ajuti si pe noi cu onyxia...

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu mai compara niciodata sistemul din wow (specific multor MMO-uri) cu AD&D....In primul rand pentru ca nu toate jocurile sunt bazate pe sistemul AD&D, si in al doilea rand ca producatorii lui D&D Online: Stormreach a facut varza tot sistemul incercand sa il transpuna intr-un MMORPG.Iar daca nu iti place tie jocul, nu-l juca si gata. De-aia exista trial-uri sau demo-uri la jocuri, sa le incerci INAINTE sa dai banii pe jocul propriu-zis.

    RăspundețiȘtergere
  42. WoW ii un joc atat de penibil incat sunt peste 9mil de tamptiti care platesc lunar nuh? Tu esti mai destept decat cei 9 mil. Sa nu mai zic cate alte mil. de oameni joaca pe privat. Oricum ai dreptate, wow ii un joc cretin, pt cei destepti ca tine. Si apropo, nu iti place, nu juca. P.S. Tu esti ala CRETIN pt k ai dat bani pe wow, dupa ce l-ai testat 10 zile. Ce sa zic... un TAMPIT mai mare ca tine n-am mai vazut de cateva zile...

    RăspundețiȘtergere