duminică, 31 decembrie 2006

Instante de prin WoW

Instantele sunt "buzunarase" speciale ale lumii WoW in care jucatorii intra doar ei sau cu party-ul lor si doar ei sunt acolo.
Monstrii si recompensele sunt mai serioase. Se poate castiga mult in obiecte, bani si experienta. Dar se poate si muri foarte des si usor iar concluzia mea este ca fara un preot in party care sa te vindece nu ai sperante prea mari.
Nici daca esti vreo 10 nivele peste monstrii respectivi nu e de ajuns, pentru ca se aduna mai multi pe capul tau si te sapa incet incet si inevitabil termina cu tine.
WoW promoveaza munca in echipa, nu incurajeaza actiunea individuala.
Iar ce ma enerveaza cu adevarat la instante e ca nu pica recompensa prea des ce ti-ai dori, ca sa trebuiasca sa mai pierzi timpul inca o data - Blizzard stie de ce. Si mai ales faptul ca recompensele sunt soulbound si nu poti decat sa le vinzi, sa le faci disenchant daca poti si nu poti sa le dai prietenilor sau membrilor din ghilda.
O instanta dureaza destul de mult, cel putin o ora si ceva si uneori spre 3-4 ore presupunand ca nu mori si nu ai de facut drumul de la cimitir la instanta.
Din ce am vazut eu foarte populare sunt Dead Mines si Stockades, pentru ca sunt la inceput si echipele de jucatori de nivel mic le folosesc ca sa avanseze si sa adune arme si armuri si bani repede.
Eu am vazut ca in Black Fathom Deeps e un boss care da uneori o sabie destul de misto, asa ca voi incerca sa fac rost de ea. Mai e unul care da si el o armura mai serioasa, dar sa vad daca am pe cineva care sa imi asigure spatele pentru ca singur nu m-am descurcat prea bine.

4 comentarii:

  1. Daca te plangi inca de-acum de instante, cred ca odata ce-ajungi catre end-game instances si raiduri o sa te lasi de WoW.

    Sunt de acord, bind on pick-up suge. Timpul necesar de asemenea suge, eu am noroc ca joaca si sotia mea deci nu e timp care nu-l petrecem impreuna. Vezi pe blogul meu stats-urile ei, a ajuns cu un mage la 30 si continua bine de tot. Deocamdata luam o pauza.

    De asemenea suge si rata de drop mica, DAR, daca acele echipamente ar pica mai des gandeste-te ca ar deveni la fel de banale ca si itemurile verzi ce pica din cand in cand de pe mobi.
    Preotii in party. Am un priest level 42 si departe de a fi un "requirement". Ajuta insa foarte mult, avantajul clasei e ca nu vei fi refuzat niciodata dintr-un party. De asemenea am un hunter de level 60 si daca nu sunt atent ce fac in Scarlet Monastery de exemplu cu mobi de nivel 38-52 dau coltul repejor daca sare un grup solid pe mine. Elite nu e elite degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pardon, am vrut sa spun level 38-42 sau cat e maximul in SM. L-am folosit ca exemplu pentru ca ma mai duc pe-acolo la farming si am facut greseala de a ma crede invincibil. Never again.

    RăspundețiȘtergere
  3. Me again, pentru ca nu ma pot hotara sa postez una si buna, multitasking suge. Partea asta ma ingrijoreaza"
    "dar sa vad daca am pe cineva care sa imi asigure spatele pentru ca singur nu m-am descurcat prea bine"
    De aici deduc ca esti suficient de multe levele peste instanta cat sa supravietuiesti de unul singur cat de cat pana la capat, unde crapi. Tin sa-ti spun ca instantele cel mai bine sunt facute la timpul lor, ca sa te bucuri atat de stats-urile drop-urilor de-acolo, cat si de XP. A merge la level 30 spre exemplu intr-o instanta cu level 20s e pierdere de timp intrucat drop-urile vor fi net sub nivelul tau si net sub celor care pica in instantele de level 30.

    De asemenea te sfatuiesc sa aflii bine de tot pentru clasa ta unde sunt cele mai bune drop-uri si rate, ca sa nu-ti pierzi timpul. Un warrior n-are ce cauta intr-o instanta unde pica multe cloth-uri, spre exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma mai uit pe WoWWiki, ce bossi sunt si ce pica. S-ar putea sa pice mai des drop-urile albastre daca esti in grup mai mic de 5 si cu nivel apropiat de al instantei. Am fost in BFD cu diverse grupuri si nu a picat deloc Tortoise armor. M-am dus de 2x la rand cu o tipa paladin si ne-a picat la amandoi Tortoise Armor.
    Acum am placerea sa folosesc Basilisk Sword, enchanted cu normal striking. Si pentru ca e 50G bucata de sabie o sa ma duc sa il farmez pe invincibilul ala, dar deocamdata nu am avut timp.

    RăspundețiȘtergere