sâmbătă, 2 decembrie 2006

Fara extradare

Cica maretele SUA si ale lor potente calculatoare ar fi fost ingenuncheate de un tanar hacker roman. Adica nici dupa 11/9 nu au fost in stare sa le protejeze de atacul dintr-o tara pe care ei o considera lumea a treia?
Pai fratele meu, daca iti reuseste un tanar din asta sa iti faca franjuri securitatea iti tii gura de bou prins cu pantalonii in vine si vii frumos sa il platesti sa iti arate pe unde ai gresit.
Si btw, e cea mai buna idee sa bagi unul din asta in aceeasi categorie cu Al Qaeda, sa ajunga prin aceeasi zona si sa ii invete si pe arabeti ce stie el. Sa vedeti atunci distractie cand vor incepe teroristii adevarati sa le f* calculatoarele.
Deja raul este facut, dobitocii asta de americani au anuntat public ca sistemele lor informatice de securitate pot fi bubuite. E tot ce le trebuia teroristilor, sa stie ca pot intra ca-n branza in ele.
De acord, este o crima sa faci misto de prosti. Hell, si eu ma fac vinovat de asta mai jos. Dar daca e roman si infractiunea a facut-o din Romania, atunci sa fie judecat in Romania. SUA prea isi inchipuie ca le merita ei pe toate si ca poate orice. Si s-o lase mai moale cu exportul de kk@-ul lor de incultura cu Valentines Day si Halloween.
SUA merita cateva atentate cu bomba atomica, sa vada si ei ce-i aia Hiroshima si Nagasaki sa mai coboare cu picioarele pe pamant. 11/9 nu le-a fost invatatura de minte sa nu se mai bage peste tot in sufletul amaratilor.
Eu nu inteleg cum de altii au ratat ocazia sa scrie despre asta in blog, ca doar sunt mari guru in domeniu...

21 de comentarii:

  1. Tu chiar crezi ca "hackerul" ala a spart calculatoarele care lanseaza rachete? Sau alea care controleaza decolarea la NASA? Nu tata, le-a spart p-alea din reteaua office, i-a lasat fara contabilitatea agrafelor si fara pr0n. Fi serios, un script kiddie nu poate sa sparga ceva atat de serios, asta admitand ca este posibil(fizic, teoretic) sa patrunzi acolo. Ce motiv ar avea sa lege la internet sau in LAN-ul contabililor calculatoarele care controleaza procesul de lansare, de ex?

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand, nene, SUA NU poate exporta nici o non-valoare daca altii nu o ACCEPTA si UMBLA dupa ea in disperare. Free market. Iti spune ceva acest concept?

    Trecand peste anti-americanismul de doi lei, ajuta un link la articol sa vedem clar despre ce e vorba, ce s-a spart si in ce masura. Apropos, cum anume se intra in branza, ca-s curios.

    Nothing is 100% secure and safe, my friend. La volumul de atacuri care vin zilnic asupra sistemelor informatice de aici, ca mai scapa unul ici-colo e de asteptat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citit articolul.
    ROTFL. Script kiddie, care in final a transformat serverele compromise in IRC hosts. Cat de penibil.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu tot n-am inteles de unde pula mea au scos pagubele de 1 milion jumate?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt niste estimari care rezulta din efortul depus pentru a curata mizeria facuta [man-hours], faptul ca au pierdut din productivitate oprind anumite servicii pentru a face curat [stii vorba time is money] si tot asa. Deci nu e vorba de bani lichizi cu care a fugit ghiolbanul iar 1.5 milioane, data fiind marimea acestor agentii, e destul de putin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aha, si de marketingul ala platit bine ca sa creeze piete noi si nevoi noi nu a auzit nimeni pe aici?
    Cuptorul cu microunde, telecomanda pentru TV, fierul de calcat electric... nu le-a cerut nimeni cu disperare, nu au fost manifestatii de dorinta prin piete. A fost unul smecher care s-a prins ca poate face ceva cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Piata nu se creaza in mod artificial coane. Unde este demand exista si supply.

    RăspundețiȘtergere
  8. Piata se creaza exact artificial, pacalind clientul ca nu poate trai fara nu stiu ce produs.
    Alea nu sunt pagube, justificarile pentru salarile primite si banii cheltuiti pe securizarea retelei. Care acum se vede clar ca au fost aruncati aiurea, si trebuie sa-si acopere aia cumva fundurile ca sa justifice ca au frecat menta pe banii contribuabilului SUA.
    Pentru ca treaba lor era sa aiba grija ca nimeni sa nu poata intra de capul lui in serverele alea, si acum este evident ca nu si-au facut treaba.

    RăspundețiȘtergere
  9. fish sa stii ca tin sa te contrazic, piata se si creaza si cele mai bune exemple sunt bauturile energizante si walkman-urile. oricum individul care a facut aia e un idiot. in .ro va sta linistit, dar nu va iesi in viata lui din tara!

    RăspundețiȘtergere
  10. Depinde, in tarile musulmane ar fi tratat foarte bine. Chiar foarte bine, practic e un erou al luptei impotriva Sheitanului capitalist.

    RăspundețiȘtergere
  11. Widsith, de la ce scri tu pana la teoria lui Sir Ice e cale lunga. Daca pe nimeni nu intereseaza McDonald's sau Valentine's, nu cumpara iar produsele nu patrund pe piata si dau faliment. Asta sustineam eu. Marketingul e cu totul alt subiect, imaginea americana se vinde practic de la sine. Cui nu-i convine sa obiectez la adresa celor ce o adopta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Scopul marketingului este sa te faca sa crezi ca ai nevoie stringenta de un produs care nu iti este esential.
    Unul din scopurile intregii industrii de filme si seriale de la Hollywood este sa exporte valorile SUA, ca exemplu.
    Iar aia care sunt slabi de minte si accepta Valentines Day si Halloween sunt niste bieti retardati fara urma de identitate personala, ce sa le mai cer nationala.

    RăspundețiȘtergere
  13. Valentine's aici e o sarbatoare chiar ok, tin sa-ti spun. Ca romanul a comercializat-o si mai mult, e altceva.

    Anyways, back on-topic

    "Because of the break-ins, systems had to be rebuilt and scientists and engineers had to manually communicate with spacecraft, resulting in $1.36 million in losses for NASA and nearly $100,000 in losses for the Energy Department and the Navy"

    Stiu ca e un concept destul de greu pentru unii, mai ales pentru cei care nu au lucrat niciodata in departamentul IT al unei corporatii sau companii foarte mari, dar banii inseamna cu adevarat timp si in SUA costa bani multi. De ce e asa de greu de crezut ca echipele de interventie costa bani, costa un salariu, echipamentul in sine costa iarasi bani, pierderea de comunicatii chiar si pentru o clipa costa, din nou, bani. Fiecare apel de la un client pe care nu-l poti rezolva pentru ca liniile de comunicatii sunt doborate, costa bani. Fiecare clipa a departamentului de IT care si-a concentrat eforturile in alta parte in loc sa vada de proiectele cu care sunt responsabili costa bani. Contrar cu ce cred unii, cei din IT nu stau si dorm toata ziua asteptand sa tina piept unui atac. Ei au alte proiecte. Repet, cifra de 1.3 milioane mi se pare destul de mica. Daca as avea timp suficient si determinare v-as putea face si eu un calcul cat costa compania mea daca serverul de e-mail cade pentru o ora. Estimez ca e de ordinul zecilor de mii de dolari lejer. Daca subiectul este ceva ce va intereseaza in continuare puteti citi cartea The Hacker Crackdown scrisa de Bruce Sterling, carte care poate fi gasita in intregime free online.

    Sir Ice, inainte sa spui ca unii nu sunt in stare de nimic trebuie sa afli:
    -la ce nivel exact s-au penetrat retelele
    -cate atacuri au loc zilnic asupra serverelor, care au succes si cate nu
    -cate atacuri au loc pe plan national

    Este un subiect extraordinar de greoi cu o gramada de informatii. Eu care citesc destule articole nu indraznesc sa fac astfel de afirmatii solide ca tine si cu cat citesc mai mult cu atat imi dau seama cat de putine stiu de fapt. Imi este clar ca vorbele tale sunt incurajate de alte sentimente ulterioare vis-a-vis de Statele Unite.

    Sunt insa de parere ca niciunul nu ar fi trebuit scosi din tara atata timp cat pot fi acuzati si judecati la fel de bine la ei acasa ca peste hotare. Dar inteleg de ce vor extradarea, SUA este in mijlocul unui razboi ideologic si informational, vor probabil sa-i si stoarca de informatie sa stie clar ce-au vazut si ce n-au vazut, etc.

    Merita citit acest link, mai ales comentariile despre subiect intrucat unele vin din partea indivizilor ce lucreaza la NASA sau au fost responsabili acolo cu diverse proiecte:
    http://it.slashdot.org/it/06/12/03/2059236.shtml
    De asemenea parerile despre haxorul roman sunt cate se poate de adevarate. The dude is a moron.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci si tu recunosti ca SUA vrea sa isi exporte valorile proprii, doar asta este un razboi ideologic.
    Tam-tam-ul pe care il fac ei este un simplu circ ca sa isi acopere funudurile lenese care nu si-au facut la timp treaba pentru care au fost platite.
    Sa-ti explic cu tine ca exemplu. Tu lucrezi la o firma si ai grija de laptop-uri si desktop-uri pe acolo. Sa zicem ca au Windows Xp pe ele, apare un patch pentru o gaura de securitate si tu nu il pui. A doua zi la repornire invadeaza un worm care exploateaza gaura aia de securitate pentru ca tu nu ti-ai facut treaba. Este ca esti eligibil pentru niste suturi in cur?
    In aceeasi situatie ii vad eu pe cei de la NASA. Iar daca hackerul e un idiot, atunci nu ar fi trebuit sa fie greu de oprit, nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. N-ai citit partea cu understaffed, underbudgeted si underestimated, asa-i?
    Pun problema ta asa cum s-a intamplat in cazul de fata. Nu am aplicat patch-ul pentru ca in ziua respectiva alergam intr-o mie de parti pentru o mie de proiecte la o mie de oameni care trageau de mine intr-o mie de parti.

    Ca SUA vrea sa-si exporte valoriile proprii sa numesti RAZBOI ideologic este cel putin deplasat. Chestia asta se aplica pentru fiecare tara care face export de orice fel. Eu inca odata iti spun, poti sa fi cel mai cel guru in marketing, daca nu exista o piata atunci nu poti vinde un produs si dai faliment. Romanii STIU ca fast food-ul este nociv si totusi rup KFC-ul si McDonald's-ul. Poate ma convingi si pe mine cum au reusit sa-i convinga ca nu pot trai fara asta, sau poate ma convingi cum au reusit americanii sa va bage pe gat show-uri copiate ca Big Brother si Dr. Phil. La noi macar nu sunt asa de doi lei. Adica ce copiaza romanu, copiaza si prost.
    Ma lesi?

    RăspundețiȘtergere
  16. Imediat. PCI Express si DDR2. Le-a cerut cineva? NU! Sunt produse impuse de Intel ca asa vrea muschiu' lui. Si e piata creata artificial, pentru ca nu poti sa folosesti Core Duo fara PCI Express si DDR2.
    Acum pot sa te las, la exemplul asta nu ai ce zice.
    Care under una si ailalta, ca se laudau ca au turnat bani in securitate, s-au alocat fonduri cacalau. Unde e fondurile alea, de si un hacker considerat de voi de 2 lei intra in sisteme NASA?

    RăspundețiȘtergere
  17. Ok, deci se pare ca eu una scriu si tu alta pricepi, pe langa faptul ca faci comparatii total inadecvate. PCI-E si DDR2 nu au fost impuse de Intel, ei se intampla sa fie the driving force. Tii minte cum Intel vroia in loc de DDRAM, RDRAM? Unde e RDRAM-ul din ziua de azi? A murit. Nu a interesat pe nimeni, nu a fost demand, supply a murit si ea. Exemplul perfect. Noi discutam cum altii adopta niste non-valori si chestii nocive de la americani, analogia cu Intel este TOTAL pe langa. Eventual incearca alta.

    Bani in securitate intr-adevar s-au turnat, dar tu nu vezi nuantele securitatii si diferitele LAYERS ale acesteia. Inca odata te intreb, sti sa-mi spui exact ce sisteme si ce layer a fost penetrat? Iti spun eu. Unul superficial.

    RăspundețiȘtergere
  18. Gresesti din nou, RDRAM a fost lasat sa moara de catre Intel pentru ca au decis ca ii costa prea mult. Din nou marketingul a lovit si a transat.
    Intel a fost ani de zile singurul sustinator la PCI Express si DDR2, AMD s-a alaturat acum doar ca sa nu fie pe din afara.
    Tu nu vrei sa intelegi, pentru ca nu iti convine probabil, ca pietele se pot crea.
    E un nou articol in Libertatea de azi care ii face si mai de kk@ pe americani. Proful hackerului ne spune ca ala e un student prost, care nu era in stare sa faca asa ceva. Dar atunci cum se pupa asta cu articolul de ieri in care studentul imbecil trebuia sa inceapa lucrul la o firma si sa fie platit cu 1.500 de euro?
    Deocamdata vad ca nu scrie nici macar ca ar fi fost trimisi niste anchetatori americani sa ancheteze aici.

    RăspundețiȘtergere
  19. Se vede cate cunostinte posezi in domeniu daca vii sa ne spui ca PCI-E si DDR2 sunt niste chestii care nu sunt necesare. Judecand la fel si acum cativa ani, noi inca ne jucam Doom pe Pentium I. Daca da un spor macar de 1% per total in sistem, cineva undeva considera acest procent vital si uite ca s-a creat si se sustine o piata. AMD nu a sustinut aceste tehnologii noi deoarece a preferat sa-i lase pe altii sa puna bazele sa vada daca nu cumva se vor alege baietii cu RDRAM reloaded. Intotdeauna tehnologiile de ultima ora au fost scumpe dar in timp au devenit mainstream. Ne descurcam chiar bine cu DVD-uri de 4.7 si 8GB, haide sa infundam si HD-DVD sau Blu-Ray.

    Necesitati. Nu esti in pozitie sa judeci de ce au sau nu au nevoie altii. Unul din cei mai buni amici ai mei este genul cu biblia sub bratz. De fiecare data cand incep o conversatie cu el despre ce mi-as dori, incepe sa-mi tina teorii ca de fapt mie nu imi TREBUIE asa si pe dincolo. Da, nu-mi TREBUIE o masina de 300 de cai, but it's nice. La dracu, ca nici masina in sine nu e o necesitate absoluta, la o adica pot sa ma scol cu noaptea in cap si sa merg pe bicicleta 16 kilometri pana la lucru. Astfel ma si mentin in forma. Deci vezi care e problema? Unde tragem linia? Nu avem nevoie de mai mult si asta este modul in care ne complacem in mediocritate. Nici tie nu iti TREBUIE un PC, si totusi ai unul. Sau, un procesor la 300 MHz si cu 128MB RAM ti-ar fi de-ajuns. Blog la fel. Un cuptor cu microunde e mult mai vital decat un PC sa freci menta pe bloguri unde protestezi ca ti-ai luat ban. Mie-mi trebuie mancarea dimineata incalzita in 3 minute nu 20, ca sa pot iesi pe usa sa ma duc la lucru. E vorba de comoditati pe care lumea decide sa dea bani ca sa-si usureze viata.

    Imi ocolesti intrebarile. Arata-mi prin ce metoda au exportat americanii Big Brother la romani si ce castiga din asta, sau ce anume au facut de romanii dau chefuri de 4 iulie. Cultura si incultura americana este imbratisata de oameni because they fucking like it, nu pentru ca le-o baga cineva pe gat. Iar prin faptul ca imbratisezi una-alta dai dovada ca nu esti cu nimic mai presus, ba chiar mai prejos pentru ca in loc sa inovezi, copiezi ad-literam. Si oricum Valentine's nu este o nascocire americana, comercializarea acestei sarbatori se bucura de succes pe cat are lumea bani si vrea sa-i sparga. Nu poti baga nimic pe gat intr-o piata si societate libera. A baga pe gat inseamna a forta un produs de care cineva nu are nevoie si nu vrea sa posede. Esti liber si faci ce vrei cu banii tai. Nu te obliga absolut nimeni sa te duci la McDonald's sau sa-ti iei mobil. Daca nu ti-a placut exemplul cu RDRAM ia la mana Google si gaseste-ti singur altul, asta daca esti cu adevarat interesat sa ai un punct de vedere bine informat si balansat.

    Americanii stiu sa faca marketing si sa faca bani. Cum? Ti se pare incorect? Atunci haide si luati-va toate VW-urile, Audi-urile si BMW-urile de-aici, ca-si fac si singuri americanii masini. Probabil imi vei spune ca nu se ridica la nivelul european, iar eu te voi acuza de snobism si ipocrizie. Deci revizuieste-ti putin opiniile pentru ca sunt distorsionate si faci niste confuzii. NU e vorba de a crea sau a nu crea piete pentru ca trebuie sa fi batut in cap sa nu vezi un astfel de adevar. O piata se creaza, dar este sustinuta numai si numai de clienti, de la PCI-E la Valentine's e cale lunga iar cele 2 nu au nimic in comun. Ai redirectionat discutia ca sa ai dreptate, dar tot absurd ramai. Cu asta am cautat sa inchei, ca oricum am dat pe-aici din greseala. Ma intorc la ale mele. Poti sta linistit, romanul nu va fi extradat si da, sunt de acord ca o pedeapsa de 54 de ani este ridicola.

    We don't need anything in life but Jesus, my friend.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu, din pacate tu esti orbit de miracolul american si ai atitudini pe care vrei sa mi le transferi si mie.
    In momentul in care ai povestit faza cu bagatul benzinei in valoare mai mare decat salariul negrului care era la pompa mi s-a luat de blog-ul tau.
    Tu vrei de fapt sa legitimezi faptul ca esti fraierit zilnic. Ai nevoie de masina de 300 de cai care consuma bezina in draci? Nu, acelasi lucru poti sa il faci si cu o masina japoneza care ti-ar papa doar 2-3 galoane la 100 de kilometri. Dar uite cum ti-a tras-o sistemul american pe care il lauzi atat: ai platit o masin scumpa, te mai costa si benzina destul de mult si cand faci pe lupul moralist pe undeva asta ti se intoarce impotriva.
    Tot ce exporta americani le aduce bani, prin licenta. Crezi ca BigBrother s-a dat pe gratis?
    Sarbatorile americane au venit de la popoare din Europa, dar comercialismul cu care s-au re-exportat este pur american. Oare ce origine au companiile care promoveaza Valentine's Day si Halloween?
    Restul se adauga doar ca sa nu ramana pe din afara.

    RăspundețiȘtergere
  21. Coane, faza cu benzina si negrul ai rupt-o din context. Reintoarce-te la post si vezi ce-am spus de fapt. La fel ca si pe tine pe el il freca grija cati bani dau eu pe benzina. Capra vecinului o duce bine-mersi, nu va faceti griji. Daca el face 100 de dolari intr-o saptamana iar eu intr-o zi, cine e de vina? Sa ma reduc si eu la nivelul lui de trai nu cumva sa-l ofensez nici pe el si nici pe tine? Daca continuai sa citesti vedeai ca H2-ul a fost dat in final. Nu de consum, ci de necesitati. Too much car for too little use.

    Miracol american zici? Europenii sunt mai snobi decat americanii, dragul meu. Am trait si intre unii si intre altii. Aici omul se multumeste cu un Ford Explorer, nu se arunca la X5 sau Cayenne. Nu sunteti in pozitie sa ne aratati cu degetul, daca tot o dam in tabere, in conditia in care la lansarea Q7-ului comenzi straine au fost o fractiune din cele provenite din Romania. Daca stai sa-mi spui ca Q7 papa putin, iti vei spune ca nu ai treaba. Vrei sa-mi spui ca 400 de cai si consum catre 20% e un fenomen american? Vrei sa-mi spui ca nu exista masini de lux in Europa ce papa mult? Vrei sa-mi spui ca nu tot din europa provin lucrurile scumpe? Vrei sa-mi spui ca tot ce e peste Seria 5 BMW si echivalentele lor sunt ceva exclusiv american? Vrei sa-mi spui ca romanul isi ia Logan si TDI din placere si ca-l dau afara banii din casa? Nu. Banii trebuie chibzuiti, cu cat mai mici cheltuielile, cu atat mai bine. De ce a pornit trendul cu SUV-urile si in Europa, in ciuda preturilor ridicate la benzina? Ce-au avut treaba baietii de la Porsche/VW si Audi si chiar BMW sa-si faca mastodonti halitori de benzina? Deci vezi, prin faptul ca ti s-a "luat" de blogul meu ai ramas in ignoranta. Te intinzi la cat iti permite venitul, dragul meu, ca nimeni nu conduce masini inghesuite si fara vlaga din placere. Nu ca ele nu si-ar indeplini scopul cu brio, am avut si am si eu o masina mica pe post de vehicol secundar, dar nu se compara.

    Afla ca masina aia de 300 de cai papa 12% in oras si 8% pe autostrada in conditiile in care benzina aici e de 4 ori mai ieftina, deci in consecinta "voi" platiti la fel de mult ca noi. Afla ca in momentul de fata un european plateste mai mult pentru a-si face plinul la un TDI de ~100 cai cat isi face plinul un american la un benzinar de 200 de cai. Afla ca la noi 3.8 litri de premium costa 2.50 USD in momentul de fata. Si pana nu vii cu conditiile contractului Big Brother, care nu are patent si nici trademark deci a fost pe gratis, mai discutam. Conceptul Big Brother poate fi folosit la liber, la fel cum poate fi folosit la liber conceptul Uncle Sam. Nobody owns it. Plus ca ai ignorat total partea cu imitatu' si cine-i de vina ca imita. Sau vi sa-mi spui ca e de vina americanul ca altii il pupa in fund, asta ar fi ceva revolutionar, pe cuvant.

    Deci vezi, gresesti total si inca odata arati ca esti biased si sunt profund ranit ca nu-mi mai citesti blogul.

    RăspundețiȘtergere