duminică, 27 decembrie 2009

Cele mai pretioase cadouri

Voi prefera sa ma limitez la cele primite efectiv, obiecte valoroase prin semnificatia lor, nu de exemplu faptul ca parintii mi-au dat viata.
De-a lungul timpului am primit multe, voi incerca sa imi aduc aminte si sa pun ordine doar pe cele care m-au impresionat cel mai mult.
Cand eram mic, inainte sa merg la scoala, tatal meu mi-a adus din Germania socialista diferite masini de folosit in constructii: buldozer, moto-stivuitor, parca si excavator, erau cel putin 3 masinute. Si-a cheltuit din diurna lui, care nu era mare, sa imi aduca mie jucarii, cred ca mi-a ramas in minte asta, cu cateva invataminte.
De curand am cerut si am primit dopuri de cada, pentru ca nu aveam. M-au impresionat si m-au miscat, nu ma asteptam si am fost foarte placut surprins de domnisoara. Eu sunt altfel, cuvintele nu ma ajuta prea mult, cred ca faptele dau valoare unei persoane. Asa cum cineva poate sa invete sa se exprime in fapte, eu trebuie sa invat sa ma exprim in vorbe.
De la nasii mei am primit candva o camasa, acum e cam tocita si s-a stricat materialul dupa atatia ani, dar pentru a fost cel mai frumos cadou atunci pentru ca s-au gandit la mine si mi-au adus-o special mie. Eram tare mandru de ea, acum mi-a ramas mica, altfel probabil as mai purta-o prin casa uneori.
Uneori mai folosesc un fular primit de la o fata de care eram indragostit pe vremuri, probabil a fost 10lei, dar il consider important pentru sentimentele care le aveam candva pentru cea care mi l-a facut cadou. Mai vorbim din cand in cand, si-a ales parcursul ei in viata, o idee cam ciudat.
Alte cadouri de mentionat ar fi un kit wireless mouse si tastatura de la o prietena care nu avea nici o obligatie, o caciulita de firma de la taica'miu pentru ca s-a gandit ca am nevoie, carti de la o matusa care nu prea are bani din pensie si totusi se gandeste sa faca o placere. Si mai sunt si altele, jocurile de constructie aduse de tata, piese de calculator pe care mi le-am luat eu, mici obligatii primite cu varii ocazii... dar cele mai importante sunt cele de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu