marți, 15 ianuarie 2008

Merita

Stiti de ce sufera femeile in dragoste? Pentru ca merita, de aia.
Am o colectie extinsa de zapacite care se plang din nspe motive despre idiotul lor. Nu le baga in seama, nu le asculta, nu le pasa de problemele lor, le vrea doar pentru sex, le inseala, nu are bani, e zgarcit, e gelos, nu e gelos samd. Le-am auzit pe toate, de mai multe ori.
M-am plictisit si mi-a ajuns sa tot ofer suport moral. Nu le face nici un serviciu sa aiba un umar pe care sa planga. Sa le consolezi nu le serveste decat sa isi prelungeasa agonia. Vin, trag o tura de plans pe umarul tau si se simt mai bine si mai optimiste, increzatoare in viata. Dar ce faci de fapt? Le dai forta sa se intoarca la ala care le face sa sufere, le faci rau si le condamni la un cerc vicios.
Nu, ceea ce trebuie sa faci este sa ii dai cateva palme peste ochi sa se trezeasca la realitate. Esti proasta, suferi pentru ca il lasi sa te chinuie. Nu, nu se va schimba niciodata. Nu, nu va vedea niciodata si nici nu va aprecia cate faci pentru el in pat, in bucatarie, in cada si pe unde il mai satisfaci.
Intelege ca suferi pentru ca meriti sa suferi. Si meriti pentru ca esti oarba si nu esti in stare sa apreciezi ce ai. Iti meriti soarta pentru ca esti femeie si ispasesti pacatele tale sau ale alteia care trebuie sa afle acum cum e sa oferi tot ce esti si ce ai ca sa primesti un maret ignor. Adu-ti aminte de fraierul din liceu sau facultate sau de la servici care iti cauta in cornite. L-ai vazut ca te place, pentru ca proasta ca noaptea sa fii si tot iti dai seama. Ai profitat un pic, dar nu te-a dus mintea ca ai putea sa profiti tot restul vietii. Cand ai de gand sa te maturizezi si sa inveti sa judeci oamenii dupa ce fac si nu dupa ce spun? Cand ai de gand sa inveti sa alegi, sa aprecieze corect valoarea? Si pe urma se intreaba de ce au ajuns singure la 30 de ani, fara sot si fara copil. Sau mai rau, fara sot dar cu copil.
Invata sa il testezi. Lasa momeli, formatia preferata, actorul preferat, autorul de carti. Daca iti aduce ceva din domeniile despre care stie ca te intereseaza, pastreaza-l. A fost in stare sa te asculte, sa tina minte ce ai spus si sa piarda niste timp/bani ca sa iti faca o mica placere.
Uita-te la el, daca stie sa dea din gura, sa dea bani la restaurant, sa danseze... treci mai departe. Sunt sanse mult mai mari sa fie un egoist interesat doar de el si tu nu esti decat o bifa pentru ego-ul lui.
Ia vezi unde e acum fraierul ala din liceu care tocea cartile si lua note mari. Probabil a ajuns vreun manager, vreun director pe undeva cu avantajele de rigoare. Si unde e acum smecherul ala cool dupa care te scurgeai in liceu tu si restul de proaste ca tine? Spala geamuri cu ora pentru fraierul de care radea ca nu e in stare sa bage o minge in poarta.
Aveti idee cati barbati decenti, care sa nu se uite la tine ca la o bucatica buna sunt pe lumea asta? Nu? Va spun eu ca-s -1. N-o sa-l gasesti pana nu esti in stare sa il vezi. Lasa plansul din cauza aluia pe care singura ti l-ai ales, cauta-ti pe unul in stare sa te aprecieze.
Pacat de tine si resursele irosite. Dar cat timp mintea asculta de toate prostiile indrugate de inima asa va fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu