luni, 29 iulie 2013

Wolverine



Wolverine este mutantul meu preferat dintre X-Men, pentru ca me identific foarte bine cu el. Amandoi suntem irascibili si de necontrolat, calcati pe coada reactionam cam cu aceeasi violenta, la el e fizic iar la mine mai curand intelectual. Si facem cam la fel cand e cineva important la mijloc, mai retragem ghearele.

In mare se poate spune despre film ca este o calatorie de vindecare a lui Wolverine si de iertare pentru faptul ca a ucis-o pe Jean Grey / Phoenix. Logan este torturat de remuscari pentru ceea ce a facut, dar nu am ramas cu impresia ca ar vrea sa ia inapoi asta cat sa isi accepte faptul ca a trebuit sa o faca. Intr-o oarecare masura pot sa relationez cu nelinistea lui, mi s-a intamplat sa fac ceva corect din punct de vedere logic si rational si totusi sa  ma simt rau emotional.

Efectele speciale sunt reusite, poate un pic exagerat samuraiul de adamantium iar cele 3D-ul sunt OK dar nu cu adevarat exceptional si nu-ti iau respiratia. Lupta pe tren insa, face toti banii dati pe bilet. Ce nu prea inteleg e cum se incadreaza cu ce se stie despre adamantium faptul ca ghearele lui Wolverine pot fi taiate de o sabie japoneza facuta tot din adamantium. Asta nu ar trebui sa fie posibil, adamantiumul nu se mai poate prelucra dupa ce a fost solidificat si o sabie incinsa la rosu ar trebui sa fie ea cea care e vulnerabila fiind aproape de topire. Dar inca o data, nici asta nu ar trebui sa fie posibil, sa incingi adamantiumul, dupa cum se stie din comics unde Wolverine a incasat laser, plasme si multe altele in ghearele sale.

Wolverine ramane un luptator pentru justitie chiar daca asta are uneori un pret foarte mare pentru el, cand trebuie sa opreasca persoane la care tine de la a face rau unor nevinovati. Iarasi pot sa il inteleg intrucatva cum se simte singur, ca un ronin care trebuie sa isi urmeze calea dictata de principiile sale.

Nu plecati la sfarsitul filmului, mai stati 3 minute pentru ca mai este o scena ce se intampla 2 ani mai tarziu.

L-a remarcat cineva pe Stan Lee in film? Creatorul universului Marvel apare in toate filmele, face un mic cameo de fiecare data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu