luni, 10 iulie 2006

Zidane la Cupa Mondiala

S-a terminat si Cupa asta, cu victoria macaronarilor. Eu as fi preferat sa castige francezii, nu de alta da' macaronarii ma cam enerveaza cu pretentiile lor de fotbal. Mai ales acum cand e scandal mare cu acuzatii de coruptie si meciuri aranjate.
De faultat si de golanit s-au golanit ambele echipe, dar bineinteles ca italienii au fost mai jegosi.
Zidane a fost dat afara pentru ca i-a tras un cap in piept unui aparator italian. Foarte curajos italianul, sa injure in timp ce tinta sa era cu spatele si pleca, ar trebui sa i se dea o medalie pentru asa fapta eroica. A durat ceva secunde pana Zidane s-a enervat, dar nu si-a pierdut controlul. E clar ca macaronarul ala de doi lei (vechi) injura si vocifera pe acolo ca sa il enerveze. Si a primit ce a vrut, a fost pus la locul lui in fata unei lumi intregi, acolo unde este locul intregii Italii: la pamant in fata Frantei. Spun ca Zidane nu si-a pierdut controlul pentru ca nu a sarit sa-l ia la bataie, nu l-a injurat, nu i-a tras un genunchi in oua... doar s-a dus frumos si i-a dat aluia un cap in piept. Atat. Ar fi putut sa se duca sa-i traga un cap in fata, sa-i sparga mutra, dar a fost finut si s-a abtinut.
Unii zic ca trebuia doar sa ii bata obrazul. Eu zic ca politetea e pierduta cu astfel de golani, si a facut bine ca Zidane a pus Italia la locul ei.
Iar faptul ca s-a ajuns la lovituri de penalty e vina intregii echipe, nu doar a lui Zidane. Ce poti sa ceri mai mult de la cineva care de anul trecut s-a retras din fotbal datorita varstei, si s-a retras atat de serios incat nu a mai avut nici o treaba cu presa.
Au luat italienii cupa, dar au luat-o in genunchi. Iar francezii au iesit de pe teren in picioare.

6 comentarii:

  1. Ma bucur sincer ca au pierdut francezii. As fi preferat sa ia Burkina Faso sau Ghana decat Franta. Asta m-a uns la suflet la campionatul din Koreea, faptul ca francezii au plecat din prima acasa.
    Gestul lui Zidane este incalificabil, de taran prost care nu stie sa piarda. Nici macar nu ar fi trebuit sa se ajunga la loviturile de departajare, daca nu ar fi existat acea greseala de arbitraj cu penalty-ul pentru francezi.
    VIVA ITALIA! M*** les bleus...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahh, mi-a mers la suflet articolul...Natia lor de macaronari - ne-au inrobit romanii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Putina lume a inteles ca Zidane s-a controlat si s-a gandit inainte sa il berbeceasca pe golanul ala.
    Bineinteles ca macaronarul ala amarat nu recunoaste nimic, da' nu ne mira, nu? Totdeauna au fost niste fricosi, da' inca mai mulg Imperiul Roman pentru glorie.
    Sunt doua teorii de care stiu eu: una ca l-ar fi facut pe el sau cineva al lui terorist algerian (vax albina, parerea mea)si cealalta ca ar fi zis ca sor'sa e o prostituata. La asta trebuia carpit, sorry.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi a castigat Italia! Imi plac la nebunie cei care-l jignesc pe Materazzi. Vad ca un tanar mai sus foloseste expresia "Natia lor de macaronari". Practic meriti un cap in gura, sau in stern, pana la urma si tu jignesti, provoci. Diferenta e ca tu esti ipocrit, faci pe moralistul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ice: Zidane nu s-a abţinut, a sperat probabil că n-o să-l ginească arbitrul.
    Oricum, regulamentele FIFA spun că înregistrările video nu trebuiesc luate în considerare în timpul meciului. Adică, dacă nici un arbitru nu a văzut faza, nu se pot aplica sancţiuni, chiar dacă-i tras pe bandă faultul respectiv.
    Dar în cazul Zidane, această regulă nu s-a aplicat...lucru care mă bucură nespus. Sper să-i retragă şi titlul de cel mai bun fotbalist pentru lipsă de fair-play...

    RăspundețiȘtergere
  6. Lipsa de fair-play e sa dai cu gura cand ala pe care il injuri e cu spatele la tine.
    Iar faza cu inregistrarile video tine de faptul ca e fotbal, nu proces.
    Parerea mea e ca s-a controlat pentru ca a durat un pic pana s-a intors sa-l berbeceasca pe ala.
    Si btw, in situatia lui Zidane, chestiile astea sunt superflue, pentru ca el oricum este o legenda si lumea il tine minte cu toate ale lui. In schimb italianul berbecit, cum imi place mie sa spun, tot un nimeni e.
    Nu neg ca a castigat Italia, dar n-o sa stau vreo secunda sa cred ca a castigat pe merit.

    RăspundețiȘtergere