miercuri, 27 ianuarie 2010

Conceptii gresite despre pufos

Probabil cea mai des intalnita e ca nu se asteapta sa aiba gherutze, si inca unele destul de ascutite. Daca e calcat pe coada, se poate cineva inteligent astepta la altceva decat o reactie care sa implice gherutzele sus mentionate pentru a le infige in agresor, sau agresoare, dupa caz?
Alta ar fi ca pufosul este comod, care intr-o oarecare masura este adevarat, pentru ca el isi conserva energia pentru situatiile si cauzele in care merita sa se implice. Pentru persoanele importante se intampla des sa renunte la tabieturile lui, pentru a le face o placere si pentru a le arata ca sunt indeajuns de importante incat sa lase WoW pentru un iesit in oras sau un mers la film. Daca nu s-ar purta diferit cu ele, cum altfel sa se cunoasca importanta deosebita ce le-o acorda pufosul?
Am mai auzit ca pufosul nu ar fi puternic, depinde de definitie. Ultima oara cand s-a zbarlit, cu adevarat s-a zbarlit, a fost nevoie de 3 tipi care cantareau probabil ~250kg ca sa il incetineasca, pentru ca oricum plecase cu ei dupa el ca sa isi propteasca pumnul in fata tembelului care il provocase. De fapt pufosului nostru chiar ii place sa exerseze un pic muschii, e bine sa ai si aceasta optiune pe langa o minte foarte inteligenta.
Preferata mea cred ca ar trebui sa fie parerea ca pufosul nu prea face miscare, dar desi doctorii i-au recomandat de cand a fost la Proctoline sa nu mai mearga mult pe jos si sa nu faca efort, el isi mai testeaza limite uneori cu cativa km de marsaluit cu ghizodanul in spate. Soldatii romani erau in stare sa mearga de dimineata pana seara, in echipament complet, cu armura pe ei si cu ranita in spate.
Uneori se mai infoaie si scuipa, iar cei din jur cred ca au vazut pufosul furios, ceea ce e chiar hilar, pentru ca de fapt e doar un avertisment bland ca pot urma actiuni si mai drastice daca e tras de mustati in continuare. Pufosul prefera sa dormiteze si ocazional sa toarca daca e luat in brate in momente potrivite, dar poate oricand sa isi aduca aminte ca de fapt este un animalutz de prada facut pentru a vana nevazut si neauzit.
Cea mai mare prostie este poate faptul ca pufosul nu ar fi capabil sa isi controleze emotiile, pentru ca de fapt problema lui este chiar inversa, isi controleaza emotiile si sentimentele exceptional de bine, ceea ce ii face foarte dificil sa le manifeste pe cele pozitive. Pentru cele negative, se gandeste el ce ar putea fi interpretat ca fiind rau de catre societate pentru ca in esenta sa nu este malefic, trebuie sa isi foloseasca vasta inteligenta si cultura pentru a obtine rezultatul dorit, dupa care pune in aplicare.
Spus in termeni mai simpli, pufosul ofera exact ce i se cere, daca este motivat sa fie dragalas si pufos cu scarpinat intre urechi asa va fi. Iar daca nu, nu, pentru ca reflecta ca o oglinda ce i se da. Afectiune daca te porti frumos cu el, agresivitate daca il superi, iar conditia esentiala este sa fii cinstit si pe fata cu el pentru ca minciuna si duplicitatea nu le iarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu