sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Viitorul pentru 2011

Anul acesta, sarbatorile de iarna nu au fost prea festive, motivele principale pentru cea mai mare parte a romanilor fiind criza economica de care alte tari (a se intelege acele tari in care se munceste si se produce serios) au scapat, dar care la noi pare sa se instaleze ca raia la nespalati.
Oamenii au lasat-o mai usor cu cumparaturile, cu creditele, cu aruncatul banilor pe fereastra, din ce am putut eu constata in cele 2 minute de stat la coada la Altex cand am luat cadoul pentru mama. In alti ani as fi asteptat cel putin 10 minute la casierie si probabil jumatate de ora la garantii si teste.
Anul asta a fost prapad doar la mancare, bautura, tigari, adica la nevoile de baza si fara de care nu se poate trai si la cele fara de care doar crezi ca nu poti trai pentru ca esti prea slab de minte incat sa te lasi de fumat sau baut. Ce am vazut eu, a fost de fapt ca nu am prea vazut clienti multi la cumparaturi prin magazine de electronice-electrocasnice, hiperuri samd. Cel putin aparent romanii nu s-au mai aruncat la cheltuieli nesabuite, ceva ce trebuia facut acum 3 ani deja.
Anul 2011 incepe deci cam modest si cam trist, deocamdata nu prea vad intamplandu-se minuni marete, avand in vedere ca avem un guvern de idioti care in criza in loc sa lase oamenilor si firmelor mai multi bani de consum gasesc indicat sa mareasca TVA-ul, sa nu scade impozitele, dar in schimb sa taie salariile... Toate politici frectie Diana la un picior de lemn, care nu rezolva coruptia, spagatismul, lipsa de profesionalism, indolenta si incompetenta care a dus la achizitii publice la preturi aberante fata de pretul pietei (si da, inteleg ca daca statul iti plateste la 6 luni sa iti pui un cost de finantare), pensionari anticipate pe motive demne de premii Nebula sau chiar Nobel pentru literatura, ne-executarea silita a datoriilor catre stat, evitarea statului in puscarie a infractorilor cu nume sonore gen Adrian Nastase (coruptie, trafic de influenta, avere nejustificabila), sotia lui Paunescu (exterminatoarea unei familii), Pavel Stratan (exploatatorul de minori)...
Traim in tara care o meritam, si schimbarea incepe de la lucrurile mici: sa nu ne mai extaziem la orice cretina isi etaleaza silicoanele sub pretentia ca e vedeta, cantareata, asistenta TV sau prezentatoare de sport, sa nu mai aruncam hartia/ambalajul/chistocul pe jos cand cosul de gunoi e la jumatate de secunda distanta, sa nu mai dam spaga nemeritata (adica e OK doar dupa rezolvarea problemei, conceptul de bonus pentru performanta este bine infipt in capitalism). Doamne fereste, poate unii pun mana si chiar muncesc ceva sa isi faca treaba mai bine. Btw, legat de absenteismul parlamentarilor e simplu, cine nu are minim 1/3 din prezentele maxime nu mai poate candida data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu