vineri, 24 decembrie 2010

The Witcher Enhanced Edition

Enhanced Edition pe dracu' ghem! De la lansare are probleme cu sunetul pe EAX si de fapt problema apare cand e trecut sunetul prin placa de sunet Creative: e gajait, harait, intrerupt. E ininteligibil!
ALchemy nu face nimic, nici cu fix-urile de pe net si mi se pare inacceptabil pentru ca au trecut 3 ani de la lansarea originalului, 2 ani de la lansarea Enhanced Edition. Si e cam aiurea sa nu mearga cu cele mai populare si folosite placi de sunet, daca ai pretentia in spate ca e jocul RPG asa si pe dincolo. In conditiile astea, nu merita nici pretul redus la care l-am luat de pe Steam, nici un produs ne-functional nu merita cumparat. Este jenant sa vinzi un joc defect si cu problema nerezolvata, e totusi un software la care se face download deci nu se pune problema inlocuirii unui CD sau DVD ci doar actualizarea la versiunea functionala.
Dezamagitor ca o problema cunoscuta de ani de zile nu a fost remediata inca, dar nu sunt deloc la prima experienta de genul asta. World of Warcraft nici la versiunea 4 nu a scapat de bug-ul zburatului in picaj.

L.E. Nici cu drivere-le cele mai noi de pe site-ul Creative nu e mai bine. Am incercat si versiunea lor modata PAX, poate e mai bine cu ele pentru ca sunt probleme cu driverii oficial pe sistemele cu 4Gb de memorie.
Naiba stie de ce or face asa mizerii cu sunetul, in camere inchise par sa fie mult mai putine probleme, in aer liber este extrem de enervant. Deci empiric vorbind, trebuie sa aiba legatura cu ceva ce se intampla in spatiile deschise si nu se intampla in interior.
Problema este specific legata de Creative si Witcher, prin HDMI din placa video sau castile Creative pe USB (si probabil si prin Logitech-urile pe USB) sunetul este clar, daca nu e instalat ALchemy. Ar trebui doar sa vad daca scotand sunetul prin tastatura Aurora (are placa de sunet pe USB integrata) sunetul este clar sau distorsionat. Eu presupun ca va fi clar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu