miercuri, 31 martie 2010

Totul este trist pe lume

In urma ecografiei pe care a facut-o Mr. Bilbo ieri, medicul veterinar la care l-am tot dus e convins ca sufera de leucemie. Prognosticul e de maxim 2 ani si nu exista tratament care sa vindece boala, cel mult sa amelioreze simptomele.
De obicei virusul FeLV este contractat de pisicile mici, de sub un an, iar Bilbo face in Aprilie 12 ani pentru ca il am din 1998 cred. Exista vaccine care protejeaza de infectia cu el, dar nu e garantat 100%, si oricum lui Bilbo nu i s-au facut acele variante de vaccin iar in ultimii cativa ani de cand nu a mai fost lasat afara nu a facut deloc vaccine.
Este frustrant, pentru ca de fiecare data cand am fost la doctori cu el i-am facut toate vaccinele si deparazitarile care au fost recomandate, am mers de fiecare data cu carnetelul lui de sanatate ca sa se vada ce are facut si ce nu. Acum un an cand a facut prima ecografie pentru problemele de la rinichi nu avea nimic evident care sa poata fi legat de FeLV, iar analizele dese de sange iarasi nu aratau nimic in sensul asta.
Virusul asta se ia de la alta pisica infectat, prin lins, muscat sau spalat reciproc. Or Bilbo nu a mai avut parte de asa ceva decat de la Zgaibete, de ani de zile, si nici el si nici Zgaibete nu aveau simptome de vreun fel. Asa ca nu inteleg cum poate sa il aiba la o varsta atat de inaintata si cu manifestare efectiv de pe o zi pe alta.
Apa nu ii mai punem decat plata de la sticla, nu de la robinet, ca sa ii ferim rinichii de mizerii si corpul de bacterii, ma uit sa ii cumpar un distilator de apa pentru ca cred ca il va ajuta. Vreau sa ii facem teste, sa avem confirmare si in ce stadiu exact e boala, ce pot face pentru el sa ii fie cat mai ok.
Am nevoie de o preocupare, pentru ca altfel inebunesc, nu cred ca imi rezista mintea pentru ca nu imi pasa de nimeni si de nimic la fel de mult ca de Bilbo. In Noiembrie am lasat fara un loc de munca, in Decembrie m-am trezit singur si fara femeia pe care o iubeam si cu care aveam o relatie, am fost refuzat la interviuri pentru ca vreau un salariu decent si trecut pe cartea de munca, s-a dus saracul de Zgaibete si amaratul de Lucky... dar NICIODATA pana acum nu m-am gandit ca am ce si de ce sa scriu pe FML. De femei e plin, job nou mai bine platit si mai sus ca pozitie incep maine in principiu. Iar daca nu incep am 2 interviuri pe posturi de IT care cer sau favorizeaza limba franceza, ar fi amuzant sa fie acelasi angajator la amandoua. Doar Bilbo e unic si ma iubeste fara sa il intereseze cum imi fac target-urile sau cate uscatele aduc eu zestre intr-o relatie, de aceea el e important, pentru ca e neconditionat.

2 comentarii:

  1. atat de mult inteleg cum simti si atat de mult as vrea sa existe ceva care sa te faca sa simti si ca cineva, eu, nimeni, oricine, sunt alaturi de tine si de Bilbo, chiar daca virtual, chiar daca nu va cunosc pe niciunul, dar stiu cum e sa pierzi fiinta care te iubeste cel mai mult. sunt sigura ca Bilbo a avut si are o viata extraordinara, la care, daca ar fi posibil, multe pisici ar visa si pe care si-ar dori sa o aiba. in final poate ca asta conteaza cel mai mult, cum traiesti, nu ca mori. si cu siguranta, orice ar fi dincolo de moarte, chiar daca aia ar fi Nimic, este mai bine decat ce este dinainte de moarte. nu stiu cata coerenta e in ce am scris, e foarte greu sa gasesti cuvinte de consolare pe care sa le spui cuiva care nu poate fi consolat. dar vreau macar sa stii ca mai exista cel putin un om care simte ca si tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru suport, testele de FeLV si FIV i-au iesit negative, iar test care confirma functionarea ficatului si da si indicatii despre prezenta cancerului in organism a iesit in limitele normale.
    Suntem ceva mai pozitivi si i-am facut dieta cu apa distilata si mancare 10% renal si 90% intestinal sa vedem cum reactioneaza.

    RăspundețiȘtergere