marți, 2 martie 2010

Fan 2 barbati si 1/2

Serialul asta cu Charlie Sheen in rolul unui compozitor de melodii pentru reclame, betiv si afemeiat imi este simpatic. Apucaturile sale sunt dezgustatoare, respectul sau pentru femei nu exista (cred asta as avea in comun cu el), bea de stinge, inlocuieste femeile mai des decat sosetele. Ce ma mira e ca asta nu pare sa il afecteze profesional, el avand destul de mult succes in activitatea de compozitor. As zice ca isi duce o viata de artist, cu destrabalarea aferenta.
Interactiunea intre personaje face diferenta fata de alte show-uri facute pe aceeasi reteta, dar net inferioare, cum este de exemplu Californication. Chimia intre Charlie si fratele sau, pe care azi dimineata l-am recunoscut in Pretty in pink desi avea cu vreo 20 de ani mai putin, este incredibila. Cei doi sunt fete ale aceleiasi monede, rezultatul cresterii primite din partea mamei lor, unul a devenit afemeiat, betiv si rebel iar celalalt este diametral opus pentru ca a devenit introvertit, timid, pervers si in general destul de reprimat. Si totusi cei doi se iubesc in felul lor, un fel de "nimeni nu are voie sa dea in frate'miu decat eu ".
Menajera cu tupeu ii exploateaza pe amandoi fratii, are grija de ei, dar isi vede intai interesul ei. Si nu ezita sa ii puna la punct si la treaba cand i se pare ca au luat-o pe miriste. Jake, nepotul lui Charlie, este uneori tare idiot, iar alteori un santajist smecher, si in ciuda faptului ca nu e mare lucru de capul lui reuseste sa abureasca 2 fete in acelasi timp... dar nu il ajuta mintea sa le minta consecvent si fiecare afla de cealalta.
Mam'mare, este cea responsabila de traumele celor doi frati, este inca activa pe piata imobiliara si desi probabil ca se apropie de 70 de ani inca isi face de cap cu barbati de diferite varste. Atitudinea ei este pragmatica si exploatatoare, dar oarecum binevoitoare fata de copiii sai, un fel de Machiavelli la feminin.
Ce imi plaee la personaje e ca sunt atat de disfunctionale si totusi atat de reale, originalitatea lor face serialul atragator. Si poate vad parti din mine reflectate in fiecare dintre ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu