miercuri, 24 martie 2010

Barbatul fecioara si relatiile

Studiu de caz pe barbatul fecioara - asta sunt, asta stiu :P. Tot vad pe net si prin ziare povesti care mai de care mai idioate despre relatii, sfaturi, pareri, sondaje si teste de compatibilitate. Exista un grad de adevar in ele, foarte multe sunt tampenii, asa ca pun pe tapet care e situatia.
Prima chestie care trebuie stiuta si cea mai importanta despre un barbat fecioara e ca pentru el ataseaza extrem de multa importanta increderii in partenera si in relatie. Increderea conteaza foarte mult pentru el, ca sa ajunga sa se deschida si sa lase deoparte comportamentul ironic, atitutindea taciturna si distanta, ca sa se simta aproape de ea si in siguranta. Sau el, ca in vremurile astea nu se stie :)). Sigur ca fizicul ii poate atrage atentia, intelectul il poate intriga, dar fara incredere cele doua nu sunt de ajuns pentru a-i mentine interesul mai mult decat dureaza un "meh, interesant". Pentru un barbat fecioara este important ca o relatie sa aiba baze solide, pentru ca isi doreste sa fie de durata, nu cauta aventuri, iar pentru asta are nevoie sa ii fie castigata si mai ales mentinuta increderea, caci partea cu mentinutul este cea care face cele mai multe dificultati.
El-ul in zodia fecioara este o creatura foarte intelectuala, partea fizica este mai putin interesanta pentru el asa ca pentru o femeie este o greseala majora de tactica sa mizeze pe agresivitate sexuala pentru a patrunde in sufletul unui nativ al acestei zodii sucite. De fapt, deschiderea sexuala din partea ei nu il poate face decat sa devina si mai retras in coltul lui, si mai circumspect in a-si acorda increderea posibilei partenere, pentru ca spre deosebire de marea majoritate a barbatilor are nevoie de blandete si tandrete pentru a iesi din carapacea auto-impusa. Cand e vorba de sentimente, manifestarea lor fizica trebuie sa fie o urmare a acestora si o reflexie a profunzimii lor, iar barbatul fecioara nu actioneaza pana nu e sigur de ce simte. A nu se intelege ca nu ar fi perfect capabil sa minta, sa joace teatru si sa fie duplicitar pentru foarte rarele situatii ce fac exceptie de la regula si vrea doar sa se culce cu o femeie, nu sa se si trezeasca langa ea, ca sa isi dovedeasca lui ca poate sa fie la fel ca ceilalti barbati. Ce am spus se refera pentru situatia general valabila in care are implicate si alte senimente decat dorinta, mult mai profunde.
El cauta calitate, nicidecum cantitate, nu este eficient si pragmatic pentru el sa urmareasca cuceriri pe banda rulanta, cand de fapt are nevoie doar de una singura fata de care sa se simta ca apartine. Din pacate nu are mai deloc noroc in dragoste, iar fiecare intamplare nefericita il face si mai neincrezator, si ii mai adauga un rand de armura in jurul inimii care deja era ascunsa sub mai multa gheata decat e in Antarctica. Si pe deasupra nu se grabeste deloc deloc sa aiba o relatie pentru ca e foarte critic, meticulos si incapatanat in ceea ce doreste de la femeia pe care sa o vada langa el in fiecare zi pana la sfarsitul vietii. Un barbat fecioara nu gandeste in termeni de o noapte, zile, luni, el alege pe cineva care sa ii fie alaturi pentru ani de zile si foarte probabil se vede langa ea toata viata.
Este foarte putin probabil spre imposibil ca el sa faca promisiuni sentimentale, declaratii inlacrimate si sa aiba gesturi de afectiune siropoasa, pentru ca nu asa isi manifesta interesul si dragostea. Pentru el este foarte ok sa traiasca singur, izolat chiar de restul lumii, pentru ca nu simte nevoia acuta de contact social si poate exista fara o femeie langa el. De aceea poate parea rece si inghetat, pentru ca nu isi manifesta emotiile cu usurinta, nu te lasa sa ii vezi in suflet decat dupa ce te-a acceptat si ti-a acordat increderea lui, iar asta poate dura mult timp, luni de zile si chiar mai mult. Test dupa test va trebui sa indure femeia care vrea o relatie cu un astfel de barbat, ca sa treaca de zidurile ce le are ridicate, si sunt cu atat mai multe cu cat a fost ranit mai mult si mai des in trecut. Barbatul fecioara este barbatul dintre zodiile care se implica cel mai mult intr-o relatie, femeia din viata lui nu este doar importanta pentru el, nu este doar centrul lumii lui, ea este toata lumea lui, tot ceea ce face are ca scop sa o faca fericita, acesta devine scopul si misiunea lui in viata. Sa nu intelegi ca ar renunta la ce ii place lui sa faca, la preferintele sale, ci mai curand ca isi stabileste o ordine clara a prioritatilor sale, pe care le supune relatiei si dorintelor pe care stie ca le are ea, caci intotdeuna va cauta sa obtina aprobarea ei si un zambet mic, pentru un barbat atat de inteligent, de arogant are surprinzator de multa nevoie de aprobarea ta.
O femeie care vrea o relatie cu un barbat fecioara trebuie sa se gandeasca bine, pentru ca el nu este deloc un personaj comod, este foarte corect, foarte cinstit, nu o va minti si nu o va insela niciodata. Iar pentru asta vrea sa obtina acelasi tratament din partea partenerei sale, asa ca niciodata, dar niciodata nu incerca sa il minti, sa il pacalesti, sa nu ii spui tot adevarul pentru ca increderea pe care se bazeaza toate deciziile lui de a te primi in inima si sufletul lui este foarte fragila si o poti distruge foarte usor. Si vei pierde tot ce ai obtinut, pentru ca vei decadea in ochii lui si isi va pierde tot interesul pentru ca nu vei mai fi decat o femeie comuna, la fel ca toate celelalte. Iar atunci, trebuie sa te intrebi ce interes si atentie sa mai poata acorda un barbat care cauta unicitate, raritate unei femei parca trasa la indigo dupa acelasi calapod dupa care au fost facute toate. O data ce se simte tradat, devine mai rece, mai dur, mai distant si mai calculat decat era inainte, iar tu nu mai existi pentru el, pentru el femeia pe care o iubea a disparut. Nu iti vorbeste, nu te suna, nu iti scrie pe mess... esti nimeni. Aceleasi trasaturi care ii dictau loialitate, devotament, grija fata de tine ii ucid tot ce simtea in suflet, increderea pe care o avea in femeia de langa era cel mai pretios cadou pe care il putea face, pentru ca timpul, bani, obiecte nu conteaza pentru el.
Nu ma intelegeti gresit, un barbat fecioara isi doreste sa ofere afectiune, tandrete, sa mangaie si sa se lase luat in brate. Doar ca ii trebuie mult timp sa se decida, fata de alti barbati, pentru ca si orizontul relatiei pe care o doreste el este semnificativ mai mare. Cat timp nu a decis ca inima lui iti apartine, nu te va minti ca te iubeste ca sa te bage in pat, dar nici nu va avea manifestari de dragalasenie. Iar in momentul in care va simti ca este al tau, iti va arata asta cu gesturi mici si subtile, iti va face curte cu mici atentii pragmatice care tin cont de gusturile tale culinare, preferinte exprimate, culori dorite... si cel mai clar semn, cel care iti spune ca te iubeste inainte sa isi dea chiar el seama, faptul ca te asculta, tine cont de parerea ta si face ce ii spui chiar daca uneori e contrar preferintelor sale. Devine mai supus, mai putin recalcitrant, uracios si ironic fata de tine, se apropie de tine cand suferi si ar vrea sa il doara pe el in locul tau, iti cauta compania si chiar e dispus sa iti cunoasca prietenele.
Totul e in detalii si subtilitati cu barbatul fecioara, iar tu trebuie sa il atragi treptat si pas cu pas, pentru ca nu se va avanta singur niciodata fara sa ii dai motiv sa se apropie de tine. Dureaza si ia mult timp, foarte mult efort si rabdare, e alegerea ta daca vrei o aventura sau vrei pe cineva care si peste ani sa iti fie alaturi, la fel de devotat si loial ca in ziua in care ai scos cu clestele primul "te iubesc" din el.

P.S.: E o idee buna sa pastrezi clestele, vei mai avea nevoie de el :)).

P.P.S: Pentru ca se intreba o prietena privind semnificatia statusului meu "Omae wa mo shindeiru", care in traducere inseamna "Tu esti deja mort". E o replica facuta celebra de folosirea de catre Kenshiro imediat inainte ca adversarii sai sa isi gaseasca sfarsitul. Asta ar fi o explicatie mai lunga.
P.P.P.S.:
Tipul era fecioara precis.

2 comentarii:

  1. hmmmm asta se potriveste si la femeile fecioara::D:D:D:D chestia cu increderea?:D:D:D:D si despre femeia fecioara dc nu pui?:>:>:>:D:D

    RăspundețiȘtergere