luni, 21 februarie 2011

Clientul nostru, presul nostru

Stau cu Bilbo langa mine cand scriu aceasta postare care s-a cam lasat asteptata mult desi e initiata dupa toata povestea cu routerele.
Cineva isi bate rau de tot joc de cumparatorul din Romania, care este plin de bani, mai ales pe criza asta care la altii s-a terminat deja dar la noi d-abia incepe. Altfel nu imi pot explica niste diferente de preturi, sa zicem intre Amazon.de si eMAG.ro, ca sa iau doua magazine online destul de reprezentative.

  • routerul D-Link DIR-855 este 164.52Euro - Amazon.de / 1050RON - eMAG.ro. Cu peste 300RON mai ieftin in Germania?!

Hai sa mai luam un produs, poate e doar in tamplare.

  • USB stick wireless DWA-160 este 41.7Euro - Amazon.de / 295RON - eMAG.ro. Cu peste 100RON mai ieftin in Germania?!

Dom'le, ceva chiar nu e in regula, hai sa verific telefonul meu preferat, Sony Ericsson X10i (pe negru, alb am deja):

  • X10i este 319Euro - Amazon.de / 2560RON -eMAG.ro. Cu peste 1100RON mai ieftin in Germania, de cu banii dati in Romania ti-ai luat 2 in Germania?!

Cineva chiar isi bate joc de piata din Romania, sau poate in Germania oamenii si-au facut treaba responsabil si au aratat producatorilor care este concurenta, ca nu se poate D-Link care e un brand de mana a doua sa fie mai scump decat Linksys, sau ca Sony Ericsson nu mai sunt de mult ce au fost si trebuie sa tina cont de existenta HTC...
Cert este ca nu merita sa iei nimic din Romania, intai verifici cat e pe Amazon si pe urma dai comanda. Transportul din Germania in Romania costa 8 Euro si un pic pentru primul produs, la care se adauga cativa zeci de centi pentru fiecare produs suplimentar. Dar la asemenea diferente astronomice de pret, chiar nu e cazul sa ne mai preocupe cativa euro pentru transport. Plus ca stocul pentru Germania poate e mai bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu