miercuri, 23 februarie 2011

Anunturile de joburi

Anul trecut pe vremea asta imi cautam un job ca sa nu ma mai plictisesc de moarte acasa si pana la urma am gasit unul pe care il fac chiar de acasa. Nu ca viata e ironica?
De atunci tot primesc newslettere de la diferite site-uri de job-uri si raman un pic uimit de cat de idioti sunt unii dintre cei care le posteaza. De exemplu care este logica ascunderii firmei care recruteaza, cand il suni pe om ala afla oricum despre cine e vorba. In extrema cealalta sunt idioti care incep anuntul cu numele firmei, de parca nu este oricum trecut automat cand este generat newsletter-ul.
Pe urma sunt cei care pun 2 sau 3 job-uri intr-un singur anunt gen functia principala si asistentul pentru pozitia respectiva, dar sunt si cazuri in care cele doua n-au nici in clin si nici in maneca, nimic comun intre ele. Evident demn de mentionat sunt aia care vor persoana all-in-one care sa faca si site-ul firmei, si DTP, si marketing, si vanzari si pe deasupra mentenanta sistemelor IT.
Iar la ce salarii ofera normal ca vin doar incompetenti si/sau studenti care nu au habar de nimic, doar s-au ratacit pe la un interviu de angajare intre niste mersuri in club.
Asta se intampla pentru ca in Romania nu exista cu adevarat specialisti in resurse umane, nici dupa 20 de ani de expunere la capitalism modul de gandire nu s-a schimbat: ieftin, prost, mult. Nu se investeste in formare la locul de munca ca sa nu le fure scaunul de care stau crispati, nu se fac cursuri sau pregatiri care sa imbunatateasca angajatul de frica "daca pleaca", angajatul nu este o sursa de profit care trebuie cultivata ci doar un sclav pe plantatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu