duminică, 20 iulie 2008

Galaxy of terror

Zilele trecuta am avut inspiratia sa fac rost de filmul acesta. La prima impresie, un SF ordinar de pe prin anii '80 cu actori mai cunoscuti de prin seriale decat din filme. Nu inseamna ca jucau rau, era chiar peste decenti in rolurile lor.
Fiind un SF, nava si efectele speciale de rigoare au fost prezente, cam la nivelul tehnicii din acel moment. Diferente notabile totusi fata de Alien si Star Wars in ce priveste calitaea lor, dar pasabile.
Conceptul tehnologie extratereste care iti da viata dorintelor cele mai ascunse, in cazul acestui film fiind vorba de frica cea mai adanca a fiecaruia dintre participanti, a fost folosit si ras-folosit. Sfera si Solar imi vin acum in minte.
Ce are insa deosebit acest filmulet SF cu un buget limitat? Doua chestii, una primitiva si una foarte inteligenta. Cea primitiva este scena in care blonda misto cu tzatze mari este violata de un miriapod, pentru starea tehnica a vremii este foarte misto. Desi am studiat de cateva ori, tot nu m-am prins cum i-au dat jos hainele de pe ea. Treaba foarte inteligenta la filmul asta e o mica intorsatura de situatie in scenariu, un pic inainte de sfarsit. Nu era chiar imprevizibila, dar da un alt sens intregului film si il ridica niste clase peste povestile clasice "tu bun, ala rau, tu pac pac ala rau".
Chiar a fost o surpriza placuta, a fost neasteptat de bine gandit scenariul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu