joi, 17 octombrie 2013

Sper sa ii arda amenzile

Natiune! Tovarashi! Prieteni!

Mare eveniment, c-a intrat musca-n ciment... Pardon, mi se spune din regie ca astazi raportam despre deschiderea cu fast a noului mall, centru comercial pentru fauna si flora care populeaza FaceBook-ul cu check-in-uri si mai ales loc de aruncat banii pe prostii scumpe, inutile si sau ingrasa care este Promenada.

Dupa ce ne-a asasinat intai cu tot felul de anunturi intruzive si nesolicitate pe FaceBook aflam de la corespondenti locali ca acest nou bastion al capitalismului si vanzarii sufletului pe-o cola si-o shaorma are un respect deosebit pentru legislatia in vigoare.

Deosebit prin lipsa acestuia si incalcarea celor mai elementare norme de siguranta care presupun ca altfel ar fi la mintea cocosului, dar nu si a unei gaini piariste fara cap, ca nu se organizeaza focuri de artificii vis a vis de benzinarii. Sau daca sunt LukOil, nu sunt benzinarii, si se pune doar daca sunt Petrom-uri? Sau Agip? In termenii marelui Shakespeare "daca ne dai la pompa, au nu iese benzina ori motorina?" si "de-ti adapi SUV-ul, au nu lasi salariul minim pe economie la noi?"

Nu era de ajuns obiceiul acela imbecil cu baloane de hartie inaltate de aerul incalzit de un mic arzator, eu nu imi explic norocul incredibil de a nu fi pornit incendii cu asa ceva decat prin reportarea premiului cel mare la Loto. De unde sa mai fie noroc si pentru ghicit numerele norocoase cand tara a mai supravietuit unei nunti sau unui botez fara sa arda din temelii?!

Eu unul pot doar sa le doresc sa ii ingroape intai amenzile si pe urma cutremurele, daca se poate si un faliment intre aceste evenimente as fi chiar fericit.

3 comentarii:

  1. Poate cutremurele, ca amenzile n-au nicio putere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amenzile ar avea putere, daca ar fi aplicate. Cum asa ceva se intampla doar daca esti amarat cu salariu minim pe economie, pot sta linistiti ca nu vor pati nimic.

      Ștergere
  2. Cineva papa de acolo, pe la usa din spate, deci stam linistiti :)

    RăspundețiȘtergere