miercuri, 9 octombrie 2013

Stereotipuri masculine in jocuri

Am ras de milioane :))


Pentru ca noi barbatii nu ne simtim complexati de felul cum aratam noi fata de cum arata modelele masculine din jocuri, sport, filme artistice sau porno. Nu ne judecam si nu ne departajam pe scara sociala prin asta.

Totusi sunt cateva puncte valide expuse, stereotipizarea este prezenta si evidenta, foarte rar un erou de joc este mai mult decat bi-dimensional in motivatia si reactiile sale. Nameless One din Planescape Torment si Bhaal Spawn din seria Baldur's Gate sunt dintre foarte putinii care au alt scop decat sa salveze orice, de la o demoazela la intregul univers.

Intotdeauna eroul este un pachet de muschi, inarmat pana in dintii perfecti si n-are nici o problema sa isi omoare dusmanii indiferent de faptul ca sunt oameni, extraterestrii, roboti sau orice altceva. Nu are pic de empatie pentru inamicii sai, jocurile obiectiveaza dusmanii si ii depersonalizeaza.

Pe de alta parte ne invata si sa gandim practic, secvential, planificat, sa avem logica si consecventa in pasii de urmat, sa lucram in echipa si sa putem acorda atentie mai multor obiective in acelasi timp. Scopul lor este sa te ajute sa te relaxezi, nu sa iti faca educatie, pentru asta exista parinti si profesori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu