duminică, 6 octombrie 2013

Articulatii, incheieturi si alte subansamble

M-a rugat zilele trecute o prietena sa ii recomand produse pentru mai multe chestiuni de rezolvat, printre ele si ceva care sa ajute flexibilitatea si mobilitatea incheieturilor, repararea si atenuarea inflamatiilor tendoanelor si cartilagiilor.

Primul remediu care mi-a venit in minte a fost... soriciul de porc, care in cea mai mare parte a sa pe langa faptul ca e porc este de fapt colagen. Yummy, numai bun pentru alimentat organismul cu material de refacut tesuturi cartilaginoase si pielea.

Din pacate nu gasim sorici de porc chiar tot timpul anului asa ca dupa ce am sapat un pic pe iHerb am gasit 3 suplimente pe care i le-am sugerat ca fiind parte din solutia pentru problema de rezolvat. M-am uitat la 3-4-5 variante pentru fiecare si tot la Now Foods am ramas pentru ca alte branduri aveau % mic de substanta utila luata intr-o pastila.

Now Foods, Glucosamine & Chondroitin, Extra Strength, 240 Tablets - cele 2 substante active sunt considerate de ajutor in functionarea corecta a incheieturilor, cu 0.75g si 0.6g in fiecare pastila este cel mai bun aport pe care l-am gasit la variantele verificate. Iar 240 de tablete ajung 4~8 luni de zile.

Now Foods, Hyaluronic Acid, Double Strength, 100 mg, 120 Veggie Caps - pentru acidul hialuronic, care nu e bun doar pentru lubrifierea incheieturilor ci si pentru refacerea pielii, am gasit greu varianta aceasta cu 100mg de substanta activa in fiecare pastila. Paradoxal, oamenii cumpara si lauda variante cu continut de 5x mai mic pentru ca nu stau sa verifice daca exista ceva si mai bun.

Now Foods, MSM, 1000 mg, 240 Capsules - desi se gaseste in unele variante de suplimente cu glucozamina si condroitina, MSM-ul este destul de trecut cu vederea pentru importanta pe care o are in sintetizarea diferitilor compusi ce fac organele noastre interne, inclusiv in cartilagiile din articulatii. De asta am cautat si o varianta independenta si cu concentratie substantiala.

Ma enerveaza producatorii care trec niste valori mari la cantitatile de substanta activa sau utila si pe urma precizeaza ca e vorba de fapt despre ce se gaseste in 3 bucati sau 5 sau 9 bucati (Herbalife are premiul nesimtirii in aceasta privinta, pentru Omega 3 pe care il vand ei). Pe mine ma intereseaza ce gasesc intr-o pastila, ca sa pot determina eficienta unui produs fata de altul.

Pe urma, caut pastile cu continut cat mai mare pentru ca organismul nu asimileaza tot ce i se ofera, exista un randament de convertire din aport de suplimente in materiale utile si exista pierderi pe care vreau sa le acopar.

4 comentarii:

  1. ...pai, vine vremea piftiilor, chiar ieri am vazut la macelarie urechi, cap si picioare de porc, deci numai bine pentru o cura de colagen... :P
    Eu consum de mai bine de un an de zile capsule de gelatina de pe iHerb+vit.C+ enzime pentru digestie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa te intreb, nu ai dori sa pui casuta aceea de cautare pe blog?
    Eu personal ma mai intorc sa caut cate o chestie pe care am vazut-o la tine pe blog si mi-ar fi de folos respectivul instrument. Acum de exemplu caut omega 3-6-9, stiu ca ai gasit tu unul ok mai demult si vreau sa-l comand si eu.
    Merci! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca acesta e http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Omega-3-6-9-1200-mg-180-Softgels/325
      Ma voi uita prin setari de casuta de search :)

      Ștergere