marți, 25 iunie 2013

Burberry, specialisti in dat cu oistea-n gard

E undeva pe la 04.30, evident dimineata, si cum m-am trezit intr-o dispozitie agresiva condimentata si de niste tampenii constatate pe FaceBook sunt in toanele perfecte pentru un articol planuit de cateva zile. Doar ca imi lipseau motivatia si inspiratia pentru a scrie despre colectia Burberry pentru sezonul urmator. Intai sa vedem despre ce dezastru e vorba:


De la inceput trebuie sa spun ca ma enerveaza brandurile care sunt scumpe doar pentru a fi scumpe pentru ca niste mafioti rusi sa se poata etala cu niste porcarii cumparate doar ca sa epateze. Pe urma ma enerveaza in Romania asocierea produselor Burberry cu personaje ca Adrian Nastase si Catalin Botezatu, sunt convins ca amandoi ar face casa buna spanzurati de un felinar doar asa, ca sa vedem daca lumineaza mai bine. Pe langa faptul ca mai sunt compatibili, se pare, si la alte pasiuni comune cele doua personaje.

Dupa Harry Potter si Twilight, multele carti si filme, cred ca pot spune ca exista un oarecare trend in moda aparut ca sa exploateze publicul oferind tinute preppy, geek si in general cu morcovu' in c*.
Colectia aceasta Burberry just hits the spot, cu hainutzele lor ca de scoala catolica imbacsita, defilate pe modele care ar putea fi confundate cu barbati cel mult in Somalia - daca n-ar fi albi. In World War Z ar fi in perfecta siguranta aceste faine specimene de masculi feroce pentru ca nici dracu' nu s-ar atinge de ei, nici sa vrea n-ar avea zombi aia de ce sa muste.

Am vazut gaste mergand cu mai multa gratie si siguranta decat cicisbeii acestia, le-or fi facut cursuri cu sloganul "mergi, da' parca n-ai prea vrea, dar totusi mergi ponderand filosofia pasului urmator in nori"? Parca-s niste gaini cu capul retezat, cand esti barbat mergi cu un scop, o tinta:


Iar hainele, alea-s haine? Sacouri si pulovere lalai de parca-s mostenite de la fratele mai mare, pantalonii ramasi mici si prea scurti de la intrat la apa? Culorile as mai putea sa le accept, unele perechi de pantofi le-as putea purta si daca n-ar fi ultimii pantofi dintr-o lume acoperita cu cioburi si piese lego. Dar cam asa ma imbracam eu in liceu cand voiam sa fiu la "costum", in chestii care atarnau aiurea pe mine si sa dea naiba de nu purtam ochelari aproape identici cu ce-am vazut in prezentarea astora. Ar trebui sa le trimit CV-ul meu si sa-mi pun profesia "avangardist" cu tupeu maxim.

Cireasa de pe tort si finalul apoteotic, tembelii aia din sala aplauda toti, dupa ce s-au uitat cu vadit interes din spatele ochelarilor lor fara dioptrii si din tinutele lor de hipsteri. Hainele cele noi ale imparatului ar trebui sa fie Biblie pentru redactorii la reviste de moda. Pentru extra credit o lectura suplimentara buna pentru toata lumea, Craiasa zapezii, despre frumusetea rece si valori gresite.

Singura chestiune care mai asteapta raspuns e cine ma jupoaie intai for trashing Burberry, Aris sau Maddy?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu