marți, 12 august 2008

Nu mai e pic de respect

Mi-aduc aminte de personajul acela de desene animate, un crocodil simpatic, care facea ce facea si spunea "naf naf, nu mai e pic de respect". Era tare amuzant, cu aventurile lui.
Trecand acum la viata reala a pufosului, trebuie remarcat ca nu e asa simplu ca in desenele animate unde cine e rau si cine e bun se vede imediat pe cine poti respecta si pe cine nu. Respectul se acorda si se castiga cu pasi mici, in timp. Iar primul este increderea, cel mai important si cel la care cele mai multe persoane se poticnesc.
E cam greu sa ai incredere in cineva daca ii se spune de 2x de ce sa tina cont si tot nu e in stare pentru ca uita. Sau in cineva care nu respecta intelegerea facuta nici la 2 saptamani dupa ce a promis "imediat".
Nu se poate spune ca nu le da pisoiul ocazia sa ii castige increderea, cu chestii mici. Un album de muzica de obicei, sa vada daca apreciezi gestul si cum te porti cu USB stick-ul pe care ti-l da. Poate sa fie si o carte pdf sau un software, ceva mic si util. Destul de probabil ca pufosul, pretentios cum este, va gasi motiv sa te pice la testul acesta. Dar pentru ca poate se inseala iti va mai da ocazia sa arati ce poti, destul de probabil te va ruga sa faci ceva pentru el sa vada daca esti in stare sa ajuti si sa iti dai interesul sa ii castigi increderea. Foarte probabil si aici rezultatul va fi negativ si de data asta iar pufosul crede ca de 2x e de ajuns.
Are si alte teste, de exemplu se foloseste de banii lui sa vada cata incredere poate avea in cineva. Plateste el in avans vreo cumparatura, da bani cu imprumut si asteapta sa vada daca chiar faci ceea ce ai promis ca faci cu ei si daca ii dai inapoi la timp. Sau face mici afaceri la misto, sa vada ce iti poate pielea si daca te tii de cuvant.
Asta e diferenta dintre voi si pufos: in timp ce de voi e doar gura, pisoiul chiar pune la bataie resursele si banii lui ca sa isi sustina ideile. Si pe urma cativa RON nu e un pret asa mare ca sa afli daca poti avea incredere intr-o muiere, mai bine mai devreme decat mai tarziu. Si e si mult mai ieftin.

2 comentarii:

  1. e de fapt rechin si se numeste Jabberjaw ;)) http://www.youtube.com/watch?v=ZFcxPjw2f-g

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa, Jabberjaw era numele lui, amuzante desenele acelea.
    Mult mai reusite decat creatiile actuale, in care primeaza atat de mult tehnologia folosita pentru randare si atat de putin mesajul de trimis.

    RăspundețiȘtergere