sâmbătă, 12 iulie 2014

Facem economii - dus cu apa rece

Intr-una din diminetile trecute zeul grec care sunt, cel putin ca forme pentru ca mai am pana ajung budist, medita la beneficiile unui dus cu apa mai rece.

In primul rand apa rece costa mult mai putin decat apa calda si atunci factura la intretinere va fi mai mica, mai ales pentru cei care au apometre. Ca sa faci apa calda trebuie sa arzi ceva, consumand mai putina vei salva astfel padurile si cu siguranta se va produce mai putina poluare din cauza ta.

In al doilea rand un astfel de dus te va trezi mai bine, te va face mai alert si mai rapid si vei ajunge mai devreme si mai bine dispus la job. Iar asta poate doar sa fie bine pentru viitorul tau. Eu trebuie sa recunosc, ca desi sunt in general minunat si perfect, dimineata intarzii constant la servici. Motivele sunt in parte foarte obiective si in parte faptul ca sunt eu plecat cu capul si am idiosincrazii.

Exista de asemenea pareri ca dusul cu apa rece ajuta la arderea grasimilor pentru ca se consuma din ele cand corpul racit de dus incepe sa se incalzeasca de la interior spre exterior. Dar sa nu exageram totusi statul in apa rece doar ca sa pierdem niste kilograme si sa bagam o raceala tapana pe sistem. Vorbim aici de un factor stimulent nu despre o solutie pentru persoane supraponderale. Si sa fim cinstiti, pentru unele dintre aceste persoane ar trebui chemat GreenPeace-ul sa le duca la scaldat mai pe langa Polul Nord ca sa fie intre suratele lor de gabarit foci, morse si balene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu