luni, 20 mai 2013

Rutina de ingrijire pentru dimineata de luni

Luni dimineata si incepe o noua saptamana dupa ce weekendul a fost atat de frumos dar atat de scurt. Eu unul am nevoie de ceva care sa ma binedispuna pentru saptamana de munca si am procesul meu special pentru asta.

Cel mai probabil este cazul pentru un barbierit, pentru ca in general femeile mele m-au preferat si ma prefera mai "rugged" (chiar, ce e cu femeile de le place sa fie zgariate pe piele de barba, desi ele nu prea recunosc). Functie de gravitatea situatiei incep cu crema de barbierit Nivea, se gaseste prin orice Mega Image sau farmacie, este spumoasa, ingredientele sunt tolerate bine si face volumul necesar pentru a acoperi o barba medie sau lunga. Dupa ce am dat jos grosul sau daca barba era crescuta mai putin folosesc un gel de ras Nivea, pentru ca este mai aproape de piele si se intinde fin, este foarte spornic si imi lasa o senzatie placuta dupa.

In loc de aftershave, care are alcool si de obicei si alti iritanti pe langa dezavantajul ca ma face sa miros a distilerie, folosesc apa termala Uriage pentru a calma iritatiile si hidrata pielea dupa dusul facut ce urmeaza barbieritului.


Pentru spalat corporal alternez functie de dispozitie intre gel de dus Jason, fara parfum, fara iritanti sau un sapun de la Nubian Heritage pentru ca am descoperit cu cel negru african ca ma inteleg foarte bine cu ele. Sunt atat de onctuoase,  spornice si delicate cu pielea mea rea si rapanoasa incat nici acum nu-mi vine sa cred ca puneam botul la rahaturile indrugate de reclamele Dove. Fiecare tip are in el cojite de portocale sau frunzulite de plante sau altceva care vin si tonifica pielea.

Pe cap si fata ma spal cu gel de baie pentru bebelusi de la Sanosan, costa undeva pe la 10-12 lei si se gaseste pe oriunde pentru ca m-am impiedicat de el in Mega Image, DM... peste tot. Pentru ca ma stresez si ma consum pentru toate prostiile iar asta se vede cel mai mult in calitatea scalpului meu, trebuie sa ma spal cam de 2x pe saptamana iar samponurile (sau e sampoanele?) anti-matreata imi agravau problema in loc sa mi-o rezolve. Sanosan curata fara sa agreseze pielea si rezultatele se vad, mai ales ca nu ma mai scarpin ca o maimuta.


Ca deodorant tot un produs Jason folosesc, si desi am impresia ca gama lor este mai mult destinat persoanelor de sex feminin, exista si un stick pentru barbati. Functie de inspiratie, parfumul zilei poate fi un Azzaro Blue, Chanel Allure sau Paco Rabane Ultraviolet - ultimul fiind si de departe preferatul meu dintre toate.


Mr. Bilbo zice ca pentru azi ajunge, lasam pentru partea a 2-a micul dejun si a 3-a vitaminele si suplimentele de dimineata.

3 comentarii:

  1. Buna, cred ca esti cam singurul blogger roman , barbat, care vad ca scrie si despre cosmetice. La cat mai multe articole pe acest subiect!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii barbati se spala. Un pic, nu prea mult, ca suntem barbati, ce naiba :))

    Btw, testez uleiul de monoi, dar se pare ca soriciul meu nu reactioneaza un vreun fel la el. Miroase frumos totusi.

    RăspundețiȘtergere