luni, 18 octombrie 2010

Avem prea multe

Iar am avut un moment meditativ aseara, in timp ce ma spalam pe dinti de data asta. Oare cei din Evul Mediu cum faceau sa traiasca, fara periute de dinti care curata 3D sau paste de dinti care intaresc ouale? Fara dentisti cu tot felul de freze, smacoline si lucrat sub anestezie?
Cum supravietuiau fara sa se spele cu lunile, cand credeau ca o baie subrezeste corpul si este foarte periculoasa? Iar noi ave acum in mare parte apa calda direct in casa. Desi unii tot nespalati am ramas, din cate imi aduc eu aminte din RATB.
Dar si mai aproape, acum 20 de ani aveam doar telefoane cu fir de la Romtelecom, si poate cativa de-abia aveau telefoane fara fir in casa. Si oamenii cum se descurcau sa comunice asa, cand acum cu telefoane mobile, stick-uri 3G, laptopuri ultra-portabile, aplicatii pentru Facebook si Twitter, mesagerie instanta tot nu se descurca sa se inteleaga unii pe ceilalti?
Comunicam atat de mult, dar nu transmitem si nu intelegem mai nimic cred.
Si cu atatea cumparaturi din hiperuri si supermarketuri ce facem? Era o vreme cand existau doar 2 tipuri de salam, 1 de parizer, cascavalul facea coaja groasa, laptele era de 1 singur fel, painea alba doar cu sare si fara si 1 singur fel de paine neagra, tigarile erau Kent, Carpati si BT iar de baut doar cine avea noroc un Pepsi. Mai tin minte ca am fost intr-o excursie candva prin scoala generala sa vizitam nu stiu ce inclusiv fabrica de Pepsi. Daca tin bine minte, nu am mai vizitat in interior si am avut doar de 1 Pepsi de fiecare. Iar acum, la orice colt de strada plin de nspe mii de feluri de racoritoare, dulciuri, branzeturi si bauturi alcoolice, pui, porc si vita... Ce facem cu toate astea, de nu ne bucuram de ele?
Console, laptopuri, LCD-TV-uri, calculatoare, jocuri, Internet, cluburi, mall-uri, cafenele, filme 3D si IMAX, vacante la mare sau la munte si totusi nu suntem fericiti cu atata distractie disponibila.
Oare ce-o fi gresit, defect la noi?

Un comentariu:

  1. heh
    e logic sa nu fim fericiti pentru ca astea nu sunt lucruri care sa genereze fericire. nici un lucru, obiect nu genereaza de altfel. aici e probabil greseala majora a oamenilor, faptul ca isi cauta fericirea in tot felu de obiecte, cand ele nu au nici un fel de proprietate intrinseca de a face pe cineva fericit. de aia nu ii inteleg pe oamenii (femeile) care su 3 sifoniere de haine si tot le mai trebuie nush ce pereche de pantofi, pe cei care isi iau in rate nush ce masini de zeci de mii de euro, pe cei care isi atarna lanturi de aur la gat incercand sa le arate celorlalti cat de fericiti sunt ei pentru ca au atat de multe lucruri, si sperand undeva in subconstient ca daca ceilalti ii vor invidia si vor crede ca sunt fericiti, poate poate, vor deveni fericiti de-adevaratelea. nu, nu merge asa:)

    RăspundețiȘtergere