marți, 23 decembrie 2008

Poze din avatar

Pentru mine a fost greu sa gasesc poza din avatarul de mess care sa imi placa si sa ma reprezinte. O vreme am folosit un avatar creat cu Yahoo!, dar nu mi-a placut indeajuns pentru ca nu imi exprima personalitatea.
La un moment dat, mi-a dat prin neuronul obosit ca ar trebui sa aiba legatura cu zodia mea, daca tot sunt fecioara si am trasaturile ei din plin. Google a fost de ajutor si mi-a gasit mai multe poze, eu oprindu-ma la cea care e si acum in profilul de blogger. Este creatia unui artist japonez, Kagaya. Linistea si impacarea sugerata de fecioara din imagine m-au atras, nota de originalitate data de imbinarea intre stilizarea specifica artei japoneze aplicata subiectului clasic grec mi s-au parut deosebite.
E interesant sa vad ce aleg oamenii sa ii reprezinte, unii au curaj si pun poza cu ei. Curaj, vanitate, narcisism. Femeile in special pun poze cu ele si idiotul lor, perfect normal si de asteptat, atata stiu ele: sa se defineasca prin idiotul care le-a fraierit. Nu toate desigur, multe au inca destula identitate incat sa puna ceva al lor, propriu. Iar pentru unele chiar este o realizare ca au idiot, deci trebuie sa se laude peste tot cu asta.
Am mai vazut poze cu animalutul de companie, ceea ce inteleg pentru ca sunt tare frumusei, loialitatea si afectiunea lor sunt indubitabile, idee cu care Mr. Bilbo, motanul meu si co-autor la aceasta postare este mai mult decat de acord. Cand e treaz desigur, acum doarme pe mana mea.
Poze din excursii si calatorii am mai vazut, sa arate pe unde a fost, ce a vazut. Mi se par creative, sunt poze facute de persoana respectiva. Sunt peisaje frumoase, vazute dintr-un unghi inedit, nu cel comercial din carti postale si documentare.
Diferite desene si personaje din filme, seriale, povesti preferate am mai vazut puse, arata personalitatea sau ce ii place sau ce intereseaza. Pozele cu fotbalisti ma enerveaza, aia sunt niste idioti care stiu sa dea cu piciorul in minge, si toti imbecilii ii ridica la rangul de vedete. Cele cu muzicieni si actori mi se par neinteresante, hai ca poti sa faci un pic de efort si sa decazi la poze de fotbalisti, mai ia o bere, niste seminte si termina si ultimul neuron ramas daca tot nu stii sa ai personalitate si identitate care sa iti apartina.
Cel mai penibil mi se pare sa pui poza dintre cele deja oferite de Yahoo! Messenger, trebuie sa fii chiar lenes, indolent si lipsit de imaginatie ca sa faci asta. Sa nu ai ce exprima decat o conformitate cu ceva predefinit la gramada pentru mase. Jalnic.

3 comentarii:

  1. de poza mea de avatar ce ai de spus?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic, decat ca reprezinta o obsesie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gaelex, te-ai gandit ca unii oameni, inclusiv femeile :P ar putea pune poza lor nu din vanitate sau narcisism, ci dintr-un motiv banal...blogul e un spatiu in care intra necunoscuti, oameni care interactioneaza cu tine si odata cunoscandu-te isi doresc sa stie si cum arati. Nu e la fel de vanituos sa declari raspicat ca este Fecioara? Nu dezvalui o parte din tine? Ce poate sa te reprezinte mai mult decat propriul chip? Si eu sunt fecioara si cal si avatarul tau ma reprezinta si pe mine. Ce ne facem? Nu m-am gandit nici o clipa sa pun un obiect pe locul in care clar ar trebui sa fie poza. Sa stie oamenii cu cine "vorbeste":)

    RăspundețiȘtergere