vineri, 19 decembrie 2008

De ce comentez despre sarcini

E intotdeauna trist cand se intampla asa ceva, sa pierzi un copil. In zilele noastre, cu stiinta la care am ajuns si nivelul de tehnologie, se mai intampla totusi.
Motivele pot fi multe, regimul de viata, mediul poluat, stresul sau chiar ghinionul. Dar mie imi intareste convingerea ca asta nu este o responsabilitate pe care sa o poata purta orice femeie. Trebuie schimbata radical abordarea prezenta acum in randul femeilor, ca nu au nevoie de mers la medic, ca nu trebuie sa isi schimbe regimul alimentar, ca nu trebuie sa isi schimbe stilul de viata si ca o data nascut il vor creste. Natura le-a creat pentru facut copii, dar ramane un proces costisitor si epuizant in resurse si energie pentru viitoarea mama. Din ce vad eu, nu realizeaza in ce s-au bagat.
As putea sa mai comentez despre tati, alta gama de iresponsabili in cea mai mare parte din cazuri. Eu as zice ca inainte de a avea un copil, un cuplu ar trebui sa vada daca sunt in stare sa aiba grija de un animalut de casa, gen o pisica sau un caine. Este nevoie sa imparta grija ce trebuie purtata unui sufletel mic, daca nu sunt in stare e mai bine sa stie mai devreme decat sa strice viata unui copil.

Un comentariu:

  1. Din pacate, multe fac copii fara sa stie , de fapt, la ce se inhama, iar la noi nu exista o educatie medicala propriu-zisa a societatii, astfel incat o viitoare mama sa mearga la control in timpul sarcinii. Ma rog, e vorba si de bani sau de lipsa lor, mai degraba.

    RăspundețiȘtergere