luni, 28 aprilie 2008

Iepurasul a fost la sala

Iepurilul meu a fost la sala sa traga de fiare, pentru ca avut de carat. Nu multe, dar destul de grele... de fapt doar vreo doua chestii.
Intai un Sony Ericsson P1i, un telefon destul de destept. M-am gandit ca am multa nevoie de mess si mail pe telefon, imi ia mult sa ajung la birou, mai si intarzii, mai sunt si plecat peste mari si tari. Ecranul e mare, dar in lumina soarelui nu face fata cu mult succes, din fericire cea mai mare parte a drumului sunt in metrou. Pe partea de mess se misca mult mai repede decat fostul meu W850i. Pentru mail i-am bagat repede conturile mele de mail in el, functioneaza ca un fel de mini Thunderbird, e chiar reusit. Are browserul Opera deja instalat, isi face treaba onorabil.
Face si poze de 3.2 megapixeli, cu autofocus dar nu are flash de Xenon cum au cele din seria K8xx. Ies binisor, parerea mea:

La capitolul conectare are de toate: USB, infrarosu, Bluetooth, GPRS, 3G, wireless. Evident reda si MP3-uri, filmulete, poze, text, documente .doc si .pdf. Tastatura e cam ciudata la inceput, pe urma doar o idee incomoda din cauzata tastelor duble apesi litera de langa cea pe care o vrei. Recunoaste scrisul de mana, nu e chiar optiunea mea preferata. Mult mai mult imi place sa scriu cu stylusul pe tastatura virtuala. Dar sa fiu al naibii daca stiu dau enter in unele aplicatii ca sa trec pe randul urmator.
Autonomia mi se pare satisfacatoare tine vreo 3 zile folosit cu mess si mail cat sunt pe drum, adica vreo 2 ore pe zi. Am incercat sa folosesc clientul de mess Ebuddy, dar ala ii mananca bateria ceva de speriat, nu stiu exact cum reuseste. Probabil verifica foarte des pentru mesaje. Lasat in pace cu mess-ul tine mult mai mult, peste 5 zile cred.
Vine cu tot felul de accesorii, practic are tot inauntru: handsfree, card M2, stylus de rezerva, husa, GPS, cablu de conectare.
Desigur am reusit sa ii zgarii ecranul, a ramas cumva fara tipla protectoare si cel mai probabil cand l-am pus in buzunarul blugilor una din capsele l-a aranjat.
Asta a fost cadoul pentru munca. Pentru joaca Iepurasul a adus un Samsung 2232BW, ales pentru ca are unghiurile de vedere de 170 cu 170, contrast 1000:1 (ala digital de 3000:1 nu conteaza, si oricum il tin dezactivat), timp de raspuns de 5ms (accelerarea la 2ms am dezactivat-o si pe ea). Designul de LCD-TV nu e nici el rau.
Cam greu si neintuitiv de asamblat, nu am idee cand s-a conectat piciorul, se poate inclina pe spate un pic si in fata deloc.
Culorile sunt foarte frumoase, probabil chiar s-au tinut de cuvant si in UE sunt cu panel Samsung. Are backlight bleeding si sus si jos, la jocuri nu se vede iar la filme nu prea se observa nici de aproape iar din pat nici o sansa. Luminozitatea initiala este 100, este imens si mult prea mult, la 75 si tot e destul mult. Fara ghosting la jocuri, unghiurile de vedere sunt indeajuns de pune sa pot vedea din pat filmele ceea ce era mare mea preocupare, o adevarata placere sa pun filme HD pe el. Jocurile cu suport pentru widescreen merg foarte bine, e cu totul alta experienta pe suprafata mai mare si formatul wide. Jocurile noi au suport nativ pentru rezolutii wide, cele mai vechi au nevoie de artificii mai mult sau mai putin complicate, si raman in unele cazuri cu meniuri deformate. WoW pe 1680x1050 arata tare bine, Doom 3 la fel si e valabil si pentru Tiberium Wars, Crysis, Hellgate, Gears of War samd. Din fericire Crossfire-ul de 3850 face fata jocurilor la rezolutia nativa a LCD-ului si cu detalii cel putin medii.
E mare, e lat dar in mod surprinzator ocupa mai putin spatiu pe birou decat fostul 970P, ceea ce lasa mai mult spatiu pentru porcariile mele.
Meniul e plin de optiuni, e cam dificil de folosit, pentru ca semnificatia butoanelor este scrisa destul de sters si oricum nu sunt luminate. Pana si intensitatea luminozitatii butonului de pornit/oprit este reglabila.
Pentru 22" este o alegere mult mai rezonabila decat 226BW, model ale carui vanzari practic au fost ingropate de loteria panel-urilor folosite, si pe care 2232BW il inlocuieste practic in linia Samsung. E dovada ca Samsung cand vor pot sa scoata produse chiar reusite, desi le fac serios mai scumpe decat concurenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu