vineri, 26 octombrie 2007

S.P.E.R.

Prin metrou au inceput sa apara afise dintr-o campanie impotriva discriminarii tiganilor. Cam asta ar fi prima chestie de comentat, ce-i tampenia aia cu rrom? Esti tigan, du-te dracu de cocalar cu fitze. Recunoaste ce esti, daca vrei o identitate.
Asa, si de ce sa nu discriminam? Cumva tiganii nu mint, nu sunt lenesi, nu fura, nu inseala, nu put, nu sunt violenti in haita?
Sigur ca nu o sa-i discriminez, din momentul in care ei inceteaza sa faca toate alea de mai sus atunci si eu cu cea mai mare placere incetez sa ii discriminez.
De ce nu sunt tiganii la scoala? Pentru ca baietii sunt la furat si fetele le marita parintii la 12-13 ani cel tarziu. Chestie cat se poate de reala, am avut colege tiganci in generala si prin clasa a 5-a, a 6-a au disparut pentru ca erau deja maritate.
Si jegurile alea care de la care am incasat niste pumni in varii ocazii cand veneam la scoala, ca eram smecher pentru ca aveam haine curate si note bunicele, sa nu-i discriminez? Nu ca as avea de ce, au disparut si aia prin vreo puscarie unde-si bat cuie in cap.
Sau pe ala care mi-a spart casa si a vrut sa fure, nu i-a prea reusit pentru ca misunam prin casa, nici pe ala sa nu-l discriminez?
Si-au luat nas ciorile, de cand cu UE si telenovelele de pe Acasa si Antena 1, e cazul sa il mai taiem. In loc sa ii aliniem frumos si fiecare al 10-lea tigan sa ii punem un glont in ceafa, le dam nas si drepturi si nspe mii de alocatii pentru toti puradeii.
Intai sa merite, si pe urma nu e nimeni tampit sa nu acorde respect unui om care munceste cinstit si face treaba buna.

2 comentarii:

  1. asa e.. sunt discriminati pentru comportamentul in societate pe care majoritatea il au... dar nici una dintre "cele doua parti" nuu cedeaza nu o sa ajungem la capat niciodata...
    Ar fi utile niste "campanii" de integrare a romilor... mai ales ar trebui sa se asigure ca minori frecveteaza scoala.. si.ar putea face prieteni intrun final.. conceptia s.ar putea schimba..

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca aia care se pot alege un pic impuscati pentru furt sau incalcarea proprietatii private ar fi cazul sa cedeze.
    Si sa inceapa sa munceasca serios.

    RăspundețiȘtergere