duminică, 14 octombrie 2007

Prea multe genii

Am citit saptamana asta una din cele mai imbecile prostii care mi-a fost dat sa le citesc in ultima perioada: cica ministerul a ajuns la concluzia ca materia e prea multa pentru copii, prea multe ore la scoala, prea multe ore de invatat si facut teme acasa.
Cata imbecilitate incredibila adunata intr-un singur loc! De la prea mult invatat avem copii care se spanzura, omoara animalute, de-abia trec clasa, pica la capacitate pe capete, intra la liceu atat de greu, bacalaureatul il iau dupa vreo 3 ani de la terminarea clasei a XII-a, la facultate trebuie sa intre cu media de liceu si bacalaureat ca sa aiba nota cat de cat decenta, unde urmeaza restanta peste restanta, la examene copiaza pe rupte ca sa aiba practica facuta pentru licenta.
Stau de vorbe cu diferite cunostiinte pe mess, si vad ca persoanele in stare sa scrie romaneste si corect sunt din ce in ce mai rare. Citesc blog-uri, ma uit pe hi5, vad pe forumuri ce se intample si peste tot e la fel: nivelul de cultura este tot mai mic, limbajul folosit este tot mai departe de orice relatie cu gramatica romana.
Cand e atat de clara crasa indobitocire de care sufera populatia noastra ministerul decide sa distruga singura speranta de salvare din situatia asta mizerabila si sa lase copiilor si mai mult timp sa se indobitoceasca cu golanii pe maidan, la televizor sau pe net.
Cand eram mic citeam pe rupte, nu aveam internet, PC sau laptop si nici PSP. Acum pierd mult timp cu prostiile astea si prea putin cu activitati productive sau persoane care conteaza, dar macar am inceput asta la o varsta respectabila si am niste cunostiinte si un pic de cultura. Decizia asta, de fapt concluzia, la care a ajuns ministerul e un minunat pas catre cadere in mocirla inculturii si imbecilitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu