joi, 25 octombrie 2007

Ploua cu UVPC

A aparut in fine si mizeria asta de Ultra Value PC. Care este intai te da pe spate cu super configuratia, care cica include Windows XP. Adica in loc sa faca o configuratie pe care sa poti vedea un film XVID in conditiie decente, au aruncat aiurea niste bani pe o licenta. Dupa care, fiti pe faza si bucurati-va ca aveti garantie 12 luni intregi la mizeria aia.
Intai trebuia sa coste 150$, acum vad ca au reusit sa il faca sa coste 300$. Si monitorul? Si mouse sau tastatura, ca nu sunt toti picati din Heroes sa fie in stare sa interactioneze direct cu UVPC-ul?
Sa vedem cat ar costa cel mai ieftin si mai ieftin PC care s-ar putea face cu piese noi de pe piata:
Da, unele produse nu sunt in stoc. Pai nu sunt pentru ca s-au cumparat, de aia. Nu conteaza, desi Itdirect are multe defecte, sunt o firma care e in stare sa faca un sistem la timp.
Deci ce am pus eu pe acolo? Cele mai ieftine si mai ieftine chestii pe care le-am gasit in oferta Itdirect si tot am obtinut un sistem in care:
  • placa de baza suporta procesoare dual core
  • procesorul mult mai rapid
  • placa video, placa de retea si placa de sunet sunt integrate in placa de baza
  • hard disk-ul este de 2x mai mare
  • carcasa e folosibila spre nu e proasta
  • include tastatura, mouse si boxe - periferice necunoscute la Diverta
Iar pretul toal doar cu 30 de RON mai mare decat UVPC, si asta pentru ca am fost magar si am trisat punand boxe, tastara si mouse.
Componentele puse de mine nu sunt no-name-uri, unele chiar sunt brand-uri serioase. LG la unitati optice si Logitech la periferice au o calitate recunosuta si apreciata. Western Digital e cunoscut pe piata hard disk-urilor.
Deci cu aceeasi bani pot face un sistem mai bun, mult mai bun. Eu zic ca Diverta are nevoie de o m* de trezire, pretul ala e aberant.
Sa nu uitam ca pentru volume mari pretul scade serios in IT, asa, ca sa puteti aprecia nesimtirea Diverta mai bine.

4 comentarii:

  1. Salut! Intr-un fel ai dreptate , de multe ori iti poti face un calculator mult mai bun cumparanduti si montanduti piesele singur. Dar trebuie sa iei in considerare si faptul ca cu un calculator cumparat de multe ori ai un sistem operativ gen Windows Xp(costa cam 100$) sau Windows Vista(depaseste si 300$)... + ca nu toti au timp sa isi cumpere pisele si sa le montaze, dar mai ales nu toti stiu sa faca asta...
    exemplu cu UVPC este inclus si :
    Software: Microsoft Windows XP, Microsoft Office Ready (educational).
    + ca UVPC este un calculator "MINI",consuma 10W/h..

    RăspundețiȘtergere
  2. UVPC mai are si :
    - Enciclopedia multimedia Microsoft Encarta preinstalata.
    - Aplicatiile Microsoft Visual Express Editions si Microsoft Math
    - Lectiile interactive AeL.: Informatica, Fizica, Matematica, Romana, Istorie, Geografie. Avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
    - suita Microsoft Office Ready.

    RăspundețiȘtergere
  3. *Scuza-ma acest era acel calculator pentru copii din a treia lume? Care trebuia sa coste 100$ "The 100$ computer?".
    ... Mi se pare cam dubios..

    RăspundețiȘtergere
  4. UVPC ala nu e in stare sa ruleze XP, cu 500Mhz si 512MB de memorie.
    Si ar mai si faptul ca nu ii impiedica nimeni sa puna XP neactivat tot asa cum au pus Office neactivat.
    Referitor la partea cu asamblatul componentelor am tinut cont de faptul ca unii nu au idee de asa ceva, de aceea sistemul este facut din piese de la o singura firma.
    Daca Diverta comanda macar 100 de PC-uri ca cel imagina de mine, pretul final la care il puteau ei oferi putea sa fie si 699RON. Dar asa e cu dobitocii care muncesc, nu gandesc.

    RăspundețiȘtergere