sâmbătă, 13 ianuarie 2007

Sony Ericsson W850i - Prima impresie

Faceam niste window shopping pe site-ul Vodafone, pe la telefoanele Sony Ericsson. Eu cam sunt fan SE, am incercat o data un Motorola v1050 dar nu am rezistat mult. Nici Nokia nu imi plac, eu sunt o persoana foarte vizuala si am nevoie de toate icon-urile pe ecran ca sa stiu pe care vreau sa fac click-ul. Stupid probabil, dar asa functionez eu.
In fine, vad eu ca le-a aparut in oferta Sony Ericsson W850i, asta pe langa faptul ca aveau de ceva timp si Sony Ericsson K800i. Si asa mi s-a facut o pofta sa imi iau un telefon SE cu 3G si bluetooth... Am deja un Sony Ericsson W800i, care este un telefon excelent si superb. Dar nu are 3G si ma omoara cu zile in mess si cititul si trimisul de mail-uri. Imbatranesc tastand la el. Circumstantele financiare permitand (adica taica'miu n-a avut chef sa ma asculte si sa cheltuie niste bani pe care i-am dat pentru Fiberlink) s-a luat la nivelul cel mai superior o decizie de realocare catre achizitionarea unui noi telefon mobil.
Acu' s-a pus problema existentiala care sa fie: Sony Ericsson K800i sau W850i? Specificatii tehnice similare, cu exceptii la:
- camera foto, 3.2MP, autofocus si blitz xenon la K800i vs. doar 2MP si fara autofocus sau blitz la W850i. Eu am decis ca nu am nevoie de camera foto net superioara a K800-ului, dupa ce am vazut cateva poze facute cu ambele telefoane. Camera foto a W850i este de ajuns sa surprinda ceva inedit, atata timp cat este la >80cm distanta
- cardul folosit in cazul K800 este format M2, care nu se gaseste pe piata iar cel venit la pachet este insuficient pentru un album in format MP3 in timp ce W850i vine cu un card de 1 giga si pentru el se gasesc usor carduri de 2 giga.
- designul pentru W850i mi se pare mult mai reusit decat cel al K800i. Formele curbe si compacte ale lui W850i il fac mult mai sexy decat rivalul sau.
In rest specificatii comune: 3G, Bluetooth 2.0, ecran identic, autonomie la fel, e-mail, netfront si client RSS...
Si am mai luat un factor in considerare pentru cele 2 modele, am verificat pe forumul Esato care este situatia pentru update-urile de firmware si bug-urile din ele. Pentru K800i aici, iar pentru W850i aici. Concluzia la care am ajuns eu ca sunt mult mai putine necazuri cu W850i decat cu K800i.
Asa ca m-am prezentat in dinti cu vreo 1.000RON la Vodafone de la Unirii. Unde am avut norocul sa dau peste o donsara draguta care a verificat daca chiar au W850i in stoc, desi ea era convinsa ca nu mai sunt. Progres real in domeniul relatiilor cu clientii as zice eu. Evident aveau, primisere de dimineata. Asa ca l-am luat.
Surpriza neplacuta: era branded Vodafone, cu icon-urile alea urate cah cah si setarile si jocurile lor de cumparat. Bine ca m-am laudat pe aici pe blog si m-am incumetat sa vad ce-i cu WotanServer.
Mi-am luat cu greu 2 credite la ei, procesatorul lor de plati nu s-a inteles usor cu BCR, dar pana la urma a functionat. Partea de debranding si update de firmware este usoara, se face automat. Neplacut este faptul ca serverul lor este foarte greu conectabil, cred ca timp de vreo 2 ore si ceva m-am tot chinuit sa prinda legatura sa isi mai ia unul din fisierele necesare.
Dar acum am un Sony Ericsson W850i debranduit, cu limba romana si adus la cea mai noua versiune de firmware.

4 comentarii:

  1. alex eu cel mai curios sunt cum e tel dpvd ergonomic. mai precis cum e acel pad, dupa ce ai avut joystick? cum te descurci cu el? telefomul merge bine, raspunde ok in aplicatii? agenda cum are campurile, adica poti sa adaugi chestii gen adresa, zi de nastere?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bateria pare sa tina mai putin decat alte modele Sony Ericsson, ecranul imens cred ca este vinovatul :P.
    Pad-ul e cam incomod si neinspirat, trebuie sa te adaptezi la el. Dar e folosibil, cu exercitiu.
    Raspunde ceva mai repede dupa debranduire iar in agenda are o gramada de campuri: adresa, firma, e-mail, data de nastere, numere de telefon etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. sal.am si eu un w850 si nu am optiunea de facut poze pe 800x600 cum ai facut tu iar zoomul digital nu merge pe 2 mpx iar pe 1mpx si vga este de doar 2,5 x nu 4x.care este faza?si inca ceva.eu am un card de 2 gb plin si are o latenta pana deschide fisierele.;a fel ti se intampla si tie?

    RăspundețiȘtergere
  4. si inca ceva.dak ai observat sus pe muchia telefonului in partea stanga a butonului de on/of are ceva ca un led alb. ce este chestia aia si la ce foloseste dak sti ?

    RăspundețiȘtergere