sâmbătă, 11 octombrie 2008

Minia cumparatorului roman

Romania este o tara ignorata in multe privinte de marile companii. Sigur, este un loc bun in care sa isi vanda rebuturile si sa isi ia banii, dar cand vine vorba de oferit produsele noi si loturi de calitate, mai greu. Sa ne uitam doar la toti dezgropatii din showbiz care vin sa concerteze in Romania, nenorociti care nu mai sunt de mult in voga si vin in tara noastra ca sa mai adune si ei un $ cinstit de la nostalgici. Iar apoi sa consideram consolele Sony si Microsoft, care nu au suport oficial pentru tara noastra, desi romanii isi fac rate ca sa le cumpere si sa se poata juca pentru ca nu toti au bani sa plateasca preturile umflate de personaje isterice ca, de exemplu, tovarasul Silviu de la Computergames.ro, care ia ceva bani pentru pentru publicitate pentru consola Wii, sare ca ars cand apar indemne la precautie cu noile console si niste luni bune de zile mai tarziu se erijeaza in justitiarul jucatorilor romani de la care pana atunci nu a avut nici o problema in a le lua banii pentru un produs despre care stia ca nu are functionalitate completa.
Cel mai nou exemplu in aceasta serie este dat de mirifica si mareata companie Blizzard, care lanseaza Wrath of the Lich King. Dar cum Blizzard sunt niste idioti dovediti, ei nefiind in stare sa rezolve nici acum bug-uri existente inca de la lansare, au fost in stare sa rateze toata Romania in sistemul de precomanda de pe site-ul lor European. Acum ma gandesc eu, a fost tare greu sa nu ia lista tarilor membre UE si sa le bifeze cu ce magazine online au ele. Si probabil a fost nevoie de ceva eforturi sa nu vada miile de bucati probabil comandate din Romania, ca sa poata ignora retailisti ca Emag, Diverta si gameshop le vand jocul lor.
Parca nu e interesul lor sa vanda cat mai multe exemplare.

2 comentarii:

  1. Sa`i fut pe toti ! Vroiam si eu sa`mi iau PS3 da` astia`s prosti rau: din 5 jocuri faci inca o consola. Pe asa ceva nu dau bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. PS3 parca nu prea merge modata, nu?
    Daca Xbox ar avea player de Blu Ray ar fi probabil consola perfecta.

    RăspundețiȘtergere