Varianta eleganta, ca e plin netul de sfaturi si pareri mai mult sau mai putin ramase pe dinafara in principal din cauza ca nu s-au deranjat emitentii sa remarce ca:
1. floppy sunt din ce in ce mai rare la desktop-uri si inexistente la laptop-uri
2. cei care au remarcat punctul 1 au scapat din vedere ca USB stick-uri sub 1Gb nu mai gasesti neam.
Procedura este foarte simpla, doar ca te apuca pandaliile pana dai peste ea. Cel putin pe mine, dupa vreo 2 zile de cautari fara succes incepuse sa ma cam enerveze grav prostia de pe net.
Se ia una bucata USB stick. Nu conteaza prea mult producatorul sau marimea, sa fie functionabil e singura lui treaba. Pe urma de aici iei utilitarul HP si il instalezi. Ho, nu da drumul la el, ca inca n-ai tot ce-ti trebuie. Pe urma faci pasi aici, download la arhiva cu fisierele sistem si o extragi undeva unde sa stii de ea.
Acum rulezi utilitarul HP instalat, ii spui sa-ti formateze FAT USB stick-ul si sa copieze fisierele de sistem din directoriul unde le-ai extras din arhiva.
Copiezi frumusel pe USB stick si fisierele pentru actualizarea de BIOS, bagi in laptop, dai un reboot/restart/uatevar, il pui sa booteze de pe USB stick, care va fi drive-ul C:\, te executi de actualizare de BIOS cu .bat pe care probabil producatorul a aut grija sa ti-l includa pe langa fisierul cu BIOS-ul. Reboot din nou, intri in noul BIOS si-ti faci setarile si gata.
Fara dischete, fara alte nu stiu cate programe si imagini de boot exotice de freedos sau linux...
Poate ii da prin cap laptop-ului sa nu poata sa booteze de pe USB stick. Ia-ti dracu' alt laptop, ce faci cu asa vechitura?!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu