duminică, 10 septembrie 2006

Blog-uri... blog-uri... si iar blog-uri

M-a pus naiba zilele astea sa dau iama prin tot felul de blog-uri, care de pe unde am gasit. Unele mai noi, altele mai vechi, unele celebre, altele necunoscute practic.
Am avut de facut un laptop Lenovo R52, nu pentru mine, pentru o profa - persoana destul de simpatica si decenta, mai ales pentru cineva din ASE. Asa ca l-am luat acasa peste weekend, de fapt de pe el scriu acum, si l-am facut ca pentru mine: update de BIOS, de firmware, de driveri, de aplicatii Lenovo, de instalari de Office, Flashget, Firefox, Winrar, Nero, Diskeeper, PowerDVD, Total Commander, Winamp, Bsplayer, Speedfan, ffdshow, Adobe Reader (urmeaza la birou sa ii pun Adobe Professional 7) si o sa ii pun si Sound Forge pentru barba'su - chiar daca nenea ala e cam n00b si m-a jignit pe mine cu ceva ani in urma pentru ca i-am aratat ca am Sound Forge 6 instalat si ii face toate prelucrariile si analizele de care are nevoie pentru maimutoii al caror limbaj il studia si nu a vrut sa il ia, pe motiv ca ce are el e mai bun (ala a fost un moment de "Mori in bezna mah, cu jegul ala de trial de acum 5 ani cand ai putea sa ai top of the line state of the art keygenned Sound Forge").
Revenind, toate dracoveniile puse au necesitat si ceva timp substantiala de download, in special soft-urile Lenovo si update-urile de la Microsoft - Windows XP Professional, cel mai sigur sistem de operare Microsoft. Rad si curcile de ei, pana le vad conturile in banca ale alora - si ne mai miram ce succes au manelele. Ca sa mai treaca timpul de download (unde ma'sa mare e RDS/RCS-ul cu fiberlink-ul ala promis, de trebuie sa iau cu 50-60 k/s)am inceput sa iau bloguri la mana.
Am frecat destul de mult menta pe cel al lui Zoso. E interesant din cand in cand, are informatii din domenii variate, comentarii pertinente, ironii inteligente... dar totusi nu mi se pare atractiv, ceea ce e cam ciudat. Poate e prea... evazat si divagat, prea multe subiecte diferite. Citesc pe acolo despre diferitele job-uri ale lui Zoso si ma intreb cum de are timp de atatea s sa mai si aduca la zi atat de des blog-ul.
Un blog care imi place si ma amuza este cel al lui Mariko. Acesta mi-a atras atentia pentru ca posesoara este moderatoare pe forumul Computer Games. Si de cand ma stiu nu am mai vazut asa ceva: fata moderatoare pe forum IT. Nu credeti ca-s misogin, inainte de a-mi lua ban-ul ala abuziv pe XtremPC chiar sugeram ca o fata sa fie moderatoare la sectia Linux. Asa ca am inceput sa ii citesc fetei prin blog si ma amuz, sa imi para rau cand are probleme cu pc-ul - foarte des de altfel se pare, sa ma indign cand ii fac profesorii figuri de idioti nesimtiti - ca daca ar fi doar idioti ar fi bine, dar mai sunt si nesimtiti... Si joaca WoW! Adica eu, care ma cred mare smecher in IT nu ma joc WoW si nu am idee despre ce scripturi si functii java vorbeste fata si ea le rontaie pe paine. Dar dintre toti cei care ii citesc blog-ul cati o suspecteaza ca ii place romanul Shogun de James Clavell?
Cel mai veci blog pe care il citesc este cel al Porcului Fermecat. Blog-ul asta a suferit ceva transformari si privatiuni, cauzate de experimentari cu diverse scripturi. Mie imi place pentru ca este ironic, acid, un pic chiar misogin. Si nu se da in laturi de la spus pe sleau ce are de spus. Caterinca la greu!
Blogul in care Gogu Kaizer scrie despre Gogu Kaizer reuseste sa fie amuzant si interesant si foarte fresh. Nu se ia prea mult in serios si nici nu trebuie, este concurenta directa al Porcului Fermecat.
A mai fost un blog care merita citit, chiar daca era atat de dulce si siropos incat era nevoie sa am la indemana periuta si pasta de dinti ca sa nu ma atace cariile... dar proprietara l-a sters din cauza ca incepusera sa il citeasca si diversi indezirabili.
Deocamdata atat, dar precis mai sunt si alte blog-uri interesante si demne de atentie, o sa mai scriu despre asa ceva.

3 comentarii:

  1. numai shit shot bullshit, scrie omule ceva interesant , cum poti castiga bani deex., ca rade lumea de tine

    RăspundețiȘtergere
  2. Ia de aici, ca-mi plac mie astia care au curaj si-o dau anonima.

    RăspundețiȘtergere