duminică, 15 iunie 2014

Weekend de animalutz stricator

De felul meu sunt animalutz foarte stricator, in principal pentru ca am doua maini stangi. Si pentru ca in ciuda acestui fapt, foarte evident pentru toata lumea in afara de mine, ma cred foarte priceput.

Aveam ceva planuri cu un mouse Microsoft Wireless 8000, un mouse mare - nu varianta Mobile, argintiu si frumos. Doar ca l-am scos de la naftalina si l-am descoperit cu niste mazga pe rotita de parca il folosise Slimer. Logic, trebuia curatat neaparat.

Google to the rescue, aflu unde sunt surubelele, dau jos piciorusele mouse-lui si descopar ca Microsoft a folosit niste modele de surubele foarte specifice si relativ rar intalnite. Serios, a trebuit sa caut ceva timp pe la Brico Depot, fostul Brico Store cred, pana am gasit un set care sa contina capul de surubelnita necesar.

Doar ca eu n-am avut rabdare sa ma duc sa-mi cumpar sambata surubelnitele necesare, ma asteptam sa am nevoie de el functional cel tarziu duminica. In mintea de baiat educat si aproximativ inteligent am zis ca e OK nu numai sa il spal cu apa si sapun, dar sa il pun sub dus la presiune maxima si sa il umplu de apa peste tot ca sa fiu sigur ca am scos praful si parul de Mr. Bilbo si Mr. Gimli din el. Pentru ca daca pot sa spal asa un cooler de laptop care se alimenteaza la 5V si 500A, o fi OK si pentru mouse care foloseste o baterie de 1.5V.

Boy, was I wrong! Saracul mouse a mai pornit, a mai plimbat cursorul pe ecran dar nu mai facea click. Dupa ce l-am uscat cu foenul nici nu s-a mai conectat la PC, el tot blinkuie a pairing dar nu il vede nici laptopul si nici desktopul.

Duminica, daca tot ploua si nu urma sa se intample nimic deosebit ma duc pe la Brico Depot, si ma intorc acasa mai intelept si mai dotat cu un rand de surubelnite. Desfac mouse-ul, curat cu alcool izopropilic, usuc, suflu cu aer comprimat, degeaba.

Ca sa nu fie chiar trist obstescul sfarsit al unui mouse cazut eroic la datorie, carcasa lui acum foarte curata si butoanele sale le-am transferat unui mouse identic dar parte dintr-un set cu tastatura ce se afla intr-o conditie avansata de deteriorare. Si eu si tata probabil avem transpiratie mai acida decat sangele de Alien, pentru ca sub mainile noastre se ia vopseaua de pe mousi si tastaturi Microsoft, Logitech, Razer, Enermax... nimic nu rezista.

Ar fi trebuit sa am rabdare cu el si sa fac rost de surubelnite intai, ce voiam sa fac era foarte usor cu instrumentele potrivite. Dar nu m-am gandit ca are electronica atat de complicata si de sensibila inauntru. Si nici nu prea pot fi sigur daca de la apa i s-a tras sau de la uscat cu foenul, mai curand e de la stapan idiot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu