vineri, 21 martie 2014

Xperia SP, cel mai ghinionist telefon

Noiembrie, anul de gratie 2013, imi cumpar telefon nou de la Vodafone cu prelungire de sedere pe plantatia lor de sclavi care le sunt abonatii. Mandru posesor de Xperia SP si scrofulos la datoria care este Red 29.

Indemanaticul posesor de 2 mani stangi si mobil Xperia SP il scapa pe jos la metrou si nu se intampla nimic in afara de fisurat pe interior bara de notificare cu LED, dar stai sa-l dea pe jos pe covor la petrecere de botez si se ciobeste rama imediat.

Zi de iarna, polei pe jos, elefant plin de gratie aterizeaza peste sus mentionatul Xperia SP aflat regulamentar in buzunarul de la blugi, dreapta, fata si rezulta primul telefon cu ecran curbat din Romania. Plus ceva ciobire a ramei telefonului.

Discutii cu service-ul habilitat pentru telefoane SONY, 350 de lei reparatia!! Pentru inlocuit rama de plastic, mi se pare aberant de mult si pentru ca mai vrem sa dam o sansa celor 2 maini stangi comandam piesa de schimb pe eBay. Si costa 60 de lei si ajunge in nici 2 saptamani si e intreaga si frumoasa si calitatea pare foarte buna, nu vad diferenta fata de original iar ustensilele trimise bonus par foarte OK.

Daaar SONY, in infinita lor intelepciune combinat cu faptul ca vrajeam la greu pe Facebook in loc sa fiu atent la ce piesa de schimb imi trebuie, rezulta in surpriza mea sa descopar ca rama nu se poate schimba decat si impreuna cu digitizerul. Pentru ca sunt lipite!

Si cred ca am stabilit destul ca sunt ba chiar din contra cand e vorba de delicat si pastrat lucrurile intregi, da?

Morala pentru aceasta fabula de primavara:

  • nu purtati telefoanele in buzunar de pantaloni cand e polei
  • nu comandati doar rama de SP, cumparati ansamblu rama+digitizer, 45$
  • nu folositi telefonul fara carcasa de protectie, il poate salva, Nillkin
  • nu refuzati asigurarea premium, 60 + 350 de lei pe care probabil voi ajunge sa ii dau costa cat asigurarea pe un an jumate
Filmulete cu dezasamblarea SP-ului:
https://www.youtube.com/watch?v=Fso2mYUQJLM
https://www.youtube.com/watch?v=qETdiE6G_Wo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu