joi, 22 aprilie 2010

Cum sa fii fraier in distributia IT

Sa presupunem ca ai pe stoc niste LCD-TV-uri, care nu sunt nici prea prea, nici foarte foarte, asa ca nu prea se vand ele exceptional. Si atunci le faci o promotie, ia fraierul 2 bucati si ii dai 1 bucata de DVD player. Frumos.
Dar cateva luni mai tarziu tot nu le-ai vandut, asa ca faci promotie cu 1 bucata de LCD-TV si 1 antena de camera, asta in vremea televiziunilor prin cablu. Poate sunt eu de vina ca nu ma prea pricep, dar cred ca ar fi mai interesati eschimosii sa cumpere gheata, decat utilizatorii din Romania sa fie miscati de antena aia de camera.
Ooook, si tot nu prea se vand, asa ca stresezi lumea cu ofertele tale, doar doar o pune careva botul. Deci la 2 chestii, dai 1 gratis, probabil pentru ca presupui ca toti revanzatorii sunt niste mici regi Solomon care sa fie in stare sa imparta bonusul intre cele 2.
E, acum ca am facut destul misto, ar fi cazul sa spun si cum trebuia procedat corect. Destul de simplu, de fapt. Era de ajuns sa stie neuronul aferent ca tocmai a aparut Avatar pe DVD, sper ca nu trebuie chiar sa fac desen, pentru ca la asta nu ma pricep defel. Dar sa incerc totusi cu matematica, la asta sunt mai bun:
2x LCD-TV + 1 DVD player + 1 DVD Avatar = promotie adevarata, mancati-as!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu