miercuri, 15 aprilie 2009

Matematica simpla de WoW

World of Warcraft mananca multi bani, pentru ca vrei si zburatoarea rapida, si arma aia, si armura ailalta si tot felul de prostii care costa moneda virtuala.
Aseara am constatat ca exista e metoda simpla si rapida de facut ceva bani, daca ai ca profesie fieraritul. Exista un scut de cobalt, pentru care ai nevoie de 4 bare de... cobalt, evident. Un stack de 20 de bare de cobalt costa aseara 21G la AH, iar din el se puteau face 5 scuturi. Care scuturi le vinzi oricarui negustor din WoW pentru ca nu are sens sa le vinzi la AH, nu le ia nimeni si daca le-ar lua tot nu aduc prea multi bani in plus. Pe langa faptul ca dureaza, trebuie platit onorarii la AH si tu vrei banii acum.
Nope, vinzi scutul oricarui negustor si primesti pe fiecare 5G si 52s si ceva copper neimportant. 5G ori 5 deja face 25G, 4G peste cat e stack-ul cobalt necesar. 5 ori 52s face undeva peste 2G si 50s care se aduna la profit. Deci per total faci cam 7G si 50s din vanzarea scuturilor facute, 30% profit pentru investitia facuta.
Profitul depinde de cat e cobaltul la AH, dezavantajul e ca economia e simpla: cumperi mai mult, oferta scade, pretul creste. De aceea poti sa iti aduni singur cobaltul, dureaza mai mult dar profitul creste substantial.
Secretul nu este faci un produs care se vinde scump negustorilor din WoW, ci sa faci un produs care iti da retur in G cat mai mare pe stack-ul folosit. Din socotelile mele, scutul de cobalt iesea cel mai bine, dar este foarte posibil ca functie de economia serverului in cauza si de obiectul respectiv sa exista retete si mai profitabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu