joi, 19 februarie 2009

Cesuletze

I-a apucat pe tampitii aia de elvetieni, care sunt tara neutra la orice altceva, sa debiteze prostii impotriva liberei treceri a romanilor, dreptului de munca si altele asemenea acum ceva saptamani. Asa ca ma gandesc eu din coltul meu, daca romanii nu sunt indeajuns de buni sa aiba aceleasi drepturi pe care le au prin tratate alte natii, atunci precis nu sunt indeajuns de buni sa poarte ceasuri elvetiene.

Asa ca Tissot-ul meu a ajuns sa stea pe bara, pentru ca m-au enervat elvetienii. Evident, am totusi nevoie de un ceas, dupa ceva deliberari si multe analize am ajuns la un Citizen cu Eco-Drive. Mult mai mic decat Tissot, fara cronograf, dar cu incarcare de la soare si destul de finut si elegant. Mi se pare ceva mai bun pentru mediul business, si cel mai important, nu e ceas elvetian.

Cel mai greu a fost sa scot de la o proasta care lucreaza la unul din magazinele B&B din Unirii, unde sa ma duc sa imi scoata din zale, ca sa se potriveasca pe mana mea. Auzi la toanta, ca cica nu s-ar putea decat pentru ceasurile luate de la ei. Bineinteles ca nu am pus botul la asa ceva, am gasit un ceasornicar ramas in service si mi-am rezolvat problema.

N-am avut treaba si mi-au venit pitici pe creier sa ii iau si lui taica’miu un ceas nou. Dupa cautari prin Unirea, am facut ierarhia optiunilor. Prostii aia de la B&B au modele de ceasuri vechi de ani de zile, si in loc sa dea discount la ele ca sa scape de stoc, tin pretul. Singura smecherie de care sunt in stare e sa spuna ca au reduceri, dar nu spun ca pretul afisat este cel final, dupa reducere. Uite asa am ajuns sa dau 10 milioane pe un Gianfranco Ferre, in loc de 7.5 cum estimam eu. Ma gandesc eu ca totusi nu iau asa des ceas lui taica’miu, e pentru el, asa ca duca-se naibii, merge.

Si a mers. Pana s-a desfacut un surub la bratara, a cazut pe gresie prin bucatarie si acum nu mai misca. In teorie trebuia sa fie ceas bunicel, mecanism cu quartz elvetian din seria care se foloseste si marci mai cunoscute. Practica arata ca ajunge cam usor sa fie nevoie de un mers la garantie, ca e doar vina lor ca s-a desfacut surubul, iar daca umbla in el, se duce naibii si orice urma de etanseitate avea.

Ramane de vazut cum se rezolva, prin service de obicei oamenii sunt mai realisti decat cei de la vanzari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu