marți, 24 februarie 2009

14 vs. 24

Astazi este 24 Februarie. Adica Dragobetele, sarbatoarea romaneasca dedicata iubirii, dragostei si nabadailor. Este mai putin cunoscuta decat prostia care se serbeaza pe 14 Februarie de catre cei si cele indeajuns de slabi de minte incat sa adopte o mizerie importata de la americani. Care mizerie nu este nici macar inventia lor, este o preluare de la irlandezi care la randul lor au preluat si adaptat la credinta crestina o sarbatoare pagana de-a lor. Wikipedia are alta parere, dar eu stiu mai bine.

Ce ma deranjeaza sunt idiotii si idioatele care se refera la Dragobete ca varianta locala a mizeriei de pe 14 Februarie. Nimic nu poate fi mai neadevarat, din mai multe motive! Intai, pentru ca Dragobetele este mult mai vechi decat acea mizerie. Pe urma, Dragobetele este o sarbatoare pur romaneasca, face parte din traditia si folclorul nostru, transmis din generatie in generatie. In al treilea rand, Dragobetele este o sarbatoare pura, nu a fost transformata in pretext de cumparat ciocolata si dat carti postale cu imbecilitatea “Be my Valentine” – care este atat de cretina incat in mod normal nu are merita explicata. Dar pe scurt, un oarecare Valentin i-a aparat de persecutie pe 2 tineri indragostiti si a fost ucis de soldati romani pentru asta. De ce naiba sa ceri cuiva sa fie Valentinul tau chiar nu inteleg, dar cum americanii sunt retardati ei nu s-au prins ca ala era in plus.

Dragobetele castiga teren, partial probabil dorintei negustorilor de a comercializa si aceasta sarbatoare si partial dorintei celor ca mine, care s-au saturat pana peste cap si le sta in gat sa vada cum toti retardatii si proastele se extaziaza dupa ceva care nu are legatura cu traditia noastra, cu religia noastra, cu istoria noastra. Doar ca sa imite inca un aspect al inculturii americane in care este nevoie de o zi speciala in care se recuperezi pentru toate dobitoceniile pe care i le-ai ei/lui facut restul anului.

Este jenant cum o intreaga natiune isi uita valorile proprii in graba de a se moderniza si copia totul de la niste cretini care nu au fost in stare sa ne dea decat o noua criza mondial din cauza faptului ca sunt niste handicapati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu