sâmbătă, 1 decembrie 2007

Lansare AMD

Vinerea asta am fost la lansarea Spider facuta de AMD Romania. Prezentarile au fost ok, evident cu ce minunata este combinatia procesor, placa de baza si placa video facuta de AMD. Partea de organizare a fost decenta, am vazut in actiune si cateva sisteme cu Phenom si HD3850.
AMD a copiat la greu de la Nvidia, fac si ei soft pentru overclocking gen ntune, ca sa fie si ei ultimii din piata care au asta. Si-au adus aminte ca ei sunt verzi si au tras tare in prezentare pe cat de putin consuma platforma lor, cat de adevarat e quad core-ul lor care e fix impartit in 4 si nu in 2 si inca in 2 ca Intel, cum fiecare core isi stabileste singur frecventa la care lucreaza ca sa consume cat mai putin.
S-au plans ca aplicatiile de benchmark nu sunt cinstite si testeaza doar partea de lucru cu cache-ul intern ceea ce scoate in fata Intel cand ar trebui sa testeze cat de bine lucreaza AMD si cu adusul datelor in cache-ul intern datorita controler-ului de memorie.
Ce super rapid este noul PCI Express 2.0 fata de 1.0 si 1.1 si ca desi liniile pentru dual crossfire sunt doar 8 de placa asta de fapt inseamna in latime de banda echivalentul a 16x de la versiunile mai vechi a fost iarasi motiv de lauda.
Ce ma interesa pe mine sa stiu era daca se pot face 38xx-uri pe AGP, si se poate folosind chip-ul Rialto. Dar deocamdata performantele maxime ale Phenom nu se vor vedea, SDK-ul pentru el nu e gata.
Sunt convins ca deocamdata ATI si AMD nu se inteleg. ATI a facut placa video si a fost gata la timp. AMD a facut procesorul si a fost gata la timp. Dar placile de baza unde au trebuit sa lucreze impreuna au intarziat mult.
Si personal mi se pare de-a dreptul obscen sa te lauzi ce tare e AMD si ce proaste sunt produsele Nvidia cand nu ai fi existat pe piata fara nforce 3 si 4. Dar macar cu noua platforma si-au mai revenit, prea erau in galeata rau de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu