marți, 23 mai 2006

Gripa aviara

Observ ca se face foarte mult zgomot pentru nimic. De ce nimic? Pentru ca daca stai sa te gandesti un pic remarci ca 92 de morti de o boala care este prezentata ca fiind noul flagel al omenirii, ciuma bubonica a secolului XXI... e o mare bataie de joc. Zilnic mor cateva mii de oameni in accidente de masina, si nu se alarmeaza nimeni pe tema asta desi numarul victimelor dintr-o zi cred ca este cu usurinta de 10 ori mai mare decat totalul actual al victimelor gripei aviare. La naiba, cred ca anual mor mai multe persoane pentru ca au alunecat pe sapun in baie.
Teorii, care de care mai fistichii sunt multe, dar in general poti sa fii destul de sigur ca urmand calea banilor ajungi si la adevar. Deocamdata vad ca cei care produc Tamiflu si vaccin impotriva gripei aviare (vaccin care conform UK ar putea declansa boala, in loc sa o opreasca) castiga din greu. Si mai vad ca productia de carne de pui si produse derivate va fi lovita greu, spre bucuria crescatorilor de vite si de porcine - a caror carne este mult mai toxica si mai nociva din cauza ingrasamintelor, fertilizantilor, pesticidelor si steroizilor care se transmit animalelor.
Una din teoriile privind aparatia gripei aviare in Romania sustine ca a fost adusa de pasarile migratoare. Foarte bine, dar atunci sa ne explice cineva cum de nu aud de cazuri de gripa aviara in Bulgaria, Grecia, Malta, Cipru, Italia, fosta Yugoslavie, Moldova... nici o tara din jurul nostru nu are gripa aviara, doar Romania. Si din ce am citit eu exact in Austria s-au mai gasit sa moara 2 zburatoare de gripa aviara. Oare cum reuseste gripa asta sa se teleporteze dintr-o tara in alta?
Cred ca merita pomenita si incompetenta autoritatilor care s-au batut cu pumnul in piept ca au eliminat focarele de gripa aviara, doar pentru a se face de bafta cu un reviriment incredibil al acesteia. Daca tot e asa de periculoasa, cei care nu si-au facut treaba cum trebuie pentru oprirea gripei sa fie acuzati si judecati pentru tradare, ca daca ma iau dupa ce vad la TV practic au omorat toata Romania. Ce sa mai vorbim de amaratele de zburatoare sacrificate de aiurea, sunt totusi milioane de fiinte ucise nevinovate daca se poate spune asa... Oamenii ar trebui sa sufere pentru prostia lor, nu niste fiinte nevinovate.
Pentru cine nu a observat, gripa aviara ataca pe cei care au organismul slabit, altfel sistemul imunitar uman este perfect de ajuns sa ii faca fata. Asa ca nu mai puneti botu' la toate prostiile din presa.

7 comentarii:

  1. Ma mira ca n-au sarit in sus fagotii cu protectia animalelor cum au facut in cazul cainilor comunitari. Gripa aviara nu a facut nici o victima in Romania, pe cand respectivii maidanezi da...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii ca ai dreptate? Ca doar vorbim aici de sute de mii de puicute...

    RăspundețiȘtergere
  3. S-ar putea sa fie o manevra UE ca sa creeze o piata de desfacere pt carnea de pui...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie incepe sa imi placa gripa asta aviara. Vad ca printre altele si-o iau pe coaja si unii care si-o merita (Ploiestiul sub asediul gainilor =)), cat de lame sunt) si idiotii slabi de minte care isi anuleaza mersul la munte, la mare de frica sa nu pateasca ceva. Amaratii aia nu stiu cat trebuie sa freci o gaina bolnava ca sa faci ceva de la ea.
    Panica generalizata pentru niste curci bete, cu aripi si fara ;).

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-a placut declaratia unui rahat de ministru azi dimineata, chiar Flutur cred ca era; zicea ceva de genul :
    "Este de neconceput sa acuzi tari din UE ca eu exportat in Romania pasari bolnave de gripa aviara. Consecintele pot fi foarte grave...etc."

    Deci daca aia sunt in UE, automat nu pot avea pasari cu gripa aviara; vina este exclusiv a imputitilor de romani, care se umplu de boli si apoi dau vina pe tarile "microbiologic pure" din UE.

    Bravo dom' ministru ! Sa nu uitati sa va stergeti la gura, v-a ramas ceva maro.

    RăspundețiȘtergere
  6. Impotenta si incompetenta ministrilor, functionarilor si aparatului guvernamental roman este deja cunoscuta. Mai simplu spus, tot ce e finantat de la buget e o porcarie facuta cu picioarele.
    Si acum, la aproape 2 saptamani, ei tot nu stiu cum de a izbucnit nebunia asta cu gripa aviara in atatea locatii diferite.
    Useful tip (luat de prin filme): vedeti ce au in comun locatiile, ce sursa de zburatoare le-a infectat.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu cred ca este chiara att de grava treaba... se afce prea mult caz de gripa aviaar..care de fapt nu este atat de puternica precum gripa omului...tin

    RăspundețiȘtergere