luni, 8 noiembrie 2010

Mii de idioti

A murit Adrian Paunescu, mii de idioti prezenti la inmormantarea lui, jale si valea plangerii pentru marele poet. Ia sa stam un moment, marele poet? De unde si pana cand, mare poet, un unul care amesteca arhaisme, regionalisme si contemporan sub pretentia de arta? Acest personaj facea literatura cum fac altii moda in Romania: scump si cu pretentii de haute couture pentru kitsch-uri . Romania, tara prostului gust.
Dar despre altii macar se stie ca nu au fost lingai ai regimului comunist, deci o treapta mai sus ca oameni fata de Adrian Paunescu. Marele poet ar fi dus-o rau cand a incetat sa ii cante osanalele lui Ceausescu. Asa rau a dus-o, ca a reusit sa adune vreo 7 case, apartamente, vile, terenuri evaluate acum la 3.7 milioane de Euro, daramite in boom imobiliar cat or fi fost? Sa mai aduc aminte de parlamentarul Adrian Paunescu si cum si-a folosit relatiile astfel incat nevasta lui dupa ce a exterminat o familie intreaga si a lasat o fata orfana a scapat-o de facut puscarie cum merita sa ii putrezeasca oasele. Romania, tara cu memorie scurta.
Iar acum, toti fariseii, fatarnicii si ipocritii au inceput cu Dumnezeu sa il ierte, pentru un personaj pe care pana mai ieri l-ar fi scuipat in fata. Mie nu mi-a placut niciodata aceasta relicva din vremea regimului comunist, pentru ca era gras, barbos, vorbea pretentios si era un personaj cu multa falsitate in el.
Nu inteleg de ce se agata atat de mult si cu orice pretext inexistent de gloria apusa si rezultatele presupuse in mod fals importante din trecut. Romania, tara fara viitor pentru ca toti traiesc in trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu