marți, 4 noiembrie 2008

Mai exista dragoste?

Un rationament relativ simplu. Te indragostesti, ai o relatie, te desparti. Te indragostesti, ai o relatie, te desparti. Mai continui asa de vreo 2-3 ori.
Si de fiecare data crezi ca este minunat, superb, unicul si unica din lume, mirific, sublim. Daca se intampla atat de des, cum mai poate sa fie dragoste? Dragostea trebuie sa fie caracterizata de unicitate, de fidelitate, de rezistenta la intemperii.
Ca ti-o tragi cu aceeasi persoana de vreun an de zile nu este relatie, este comoditate. Iesitul in oras, mersul in vacanta impreuna nu este relatie, este pretextul ca avem o relatie pentru ca facem ceva impreuna.
Relatie este cand este dragoste iar asta este cand celalalt este bolnav si tu vrei sa suferi in locul lui/ei. Relatie este cand traiesti ca sa le fii alaturi, nu cand mori ca sa dovedesti ca esti un las inutil.
Relatie este cand te sacrifici pe tine, nu pe altii.
Relatie este cand ii vrei sufletul si nu trupul.

3 comentarii:

  1. Sa zicem ca face maicata supa, cand o ia de pe foc e taaare buna, apoi se raceste etc. A 2-a zi o iei de la frigider o bagi la microunda 2 minute si ai supa de ieri minus prospetime. Cam asta e senzatia - parerea mea. De aici rezulta indiferenta, replici gen : "las ca vine alta/altul".
    Pe de alta parte nu e un lucru rau sa gusti din mai multe "supe", te mai arzi, mai faci o spuma la gura, te mai prinde o cufureala si asa mai departe, ajungi la un moment dat la o varsta si un stadiu in care stii ce vrei si ce ai nevoie, dragostea vine dupa.
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu, Dragostea (cu D mare) a fost atunci cand ai luat-o prima data de pe foc. De atunci o tot reincalzesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragostea e cand iti tii inima in palme ca sa nu iti iasa din piept pentru ca vrea sa fuga dupa EA.

    RăspundețiȘtergere