miercuri, 27 iunie 2007

39

A mai observat cineva ca-s 39 de grade afara? Si mai mult in oras, de la betonul care se incinge si emana caldura.
Si-aduce cineva aminte ca acum 10 ani nu era sa de cald? Sau ca acum 20 de ani era chiar placut vara?
Acum iesi din casa sau de la birou si simti cum iti ard ochii in cap, cum iti frige vantul obrajii. Treci pe langa cladiri si te loveste valul de caldura care iese din ele.
Prea multa industrializare, prea multe masini, prea multa defrisare... cat credeati ca puteti viola planeta pe care traiti fara sa apara consecinte? Dobitocenia omului ca rasa ma uimeste, nu prin magnitudinea ei ci prin faptul ca inca nu a dus la extinctia lui ca specie.

4 comentarii:

  1. Discuti cu o detasare de parca nu mananci carne, nu porti produse din piele si nu te stergi la fund cu hartie, la fel ca noi restul.
    Muta-te in Tibet sau asuma-ti imaginea de ipocrit, in trend cu Hollywood-ul "verde".

    RăspundețiȘtergere
  2. Mananc carne, nu port piele si nu ma sterg cu hartie pentru ca ma spal. 2/3 :D.
    Ce fac eu pentru planeta... sting lumina din camera, am abonament fiberlink ca sa tin mai putin pc-ul pornit, nu-mi arunc niciodata gunoiul pe strada, am laptop si-l folosesc pentru mess si filme ca sa nu consum tot curentul cu desktop-ul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce faci tu fac altii in trecat fara macar sa se gandeasca la planeta, mai mult chiar. Ca tu ai un sentiment trecator de conservare a energiei nu te pune intr-o pozitie de a-i privi pe altii cu dispret, cu atat mai mult cu cat esti si tu consumator ca altii. Nu porti geci de piele, dar produse din piele animala tot porti. Adidasi? Sa inteleg ca, chiar si in deplasare, umbli cu sticluta de apa dupa tine ca musulmanii ca sa te reinprospatezi? Asta se numeste "ne-ascundem in spatele degetelor".

    RăspundețiȘtergere
  4. De fapt chiar ma car cu 1 litru de apa la mine pe caldurile astea ca sa am ce bea.

    RăspundețiȘtergere