luni, 29 noiembrie 2010

Huawei S7, review

Umbland eu din motive profesionale prin Baneasa Shopping City, am remarcat standul QuickMall (fost Quickmobile - firma cu care am mai avut contact in trecut pentru accesorii de telefoane mobile). Iar in stand cateva produse interesante expuse, cel care mi-a atras atentia fiind tableta internet S7 a producatorului chinez Huawei. Daca  vi se pare cunoscut numele, e pentru ca stick-ul USB 3G  Vodafone e produs de ei, la fel ca si telefoanele mobile ale RCS.

M-a atras marimea, 7 din nume vine de la 7", mai mult decat oricare telefon mobil ramanand totusi portabil si incapand in unele buzunare, dar mai ales in backpack. Pe mine ma interesa ceva cat mai usor, dar cu ecran cat mai mare pe care sa imi vad e-mail-urile, sa intru pe mess, sa pot accesa internetul si sa vad filme sau asculta muzica. S7 indeplineste toate aceste cerinte si poate fi folosit si ca telefon, dar pus pe speaker sau cu un headset pentru ca nu poate fi pus la ureche.
Pentru e-mail suporta direct Gmail,  un client de mail configurabil pentru orice cont si bineinteles ca se pot instala aplicatii de mail de pe Android Market. In mod ciudat, nu gaseste pe Market ebuddy, doar Meebo pe care ma vad obligat sa il folosesc pentru mesagerie instant, aplicatia oficiala de la Yahoo nu imi ofera posibilitatea sa ma conectez pe mai multe conturi in acelasi timp. Browser-ul integrat este cel specific Android 2.1, nimic deosebit. Aplicatia pentru Facebook este integrata si ea, deja are un update ce este recomandat sa fie instalat. Dar in mod ciudat, aplicatia de benchmark a celor de la Quadrant nu merge, da semne ca porneste si atat, iese afara si e ca si cum nu ar fi existat.
Per total, este cu totul alta experienta datorita ecranului mare, mult mai placuta si mai comfortabila! Valabil pentru orice utilizare, inclusiv vizionat filme sau jucat cateva momente pentru relaxare sau facut timpul sa treaca mai repede.
Pe langa asta, mai are si functia de GPS, care pe ecranul maricel este usor de folosit, deci o chestie in plus. Foarte des am folosit functia de GPS combinata cu Google Maps pe telefonul mobil, pentru a ajunge la vreo destinatie oarecare.
Cel mai important neajuns este tot ecranul, care nu este nici pe departe la fel de sensibil ca cel din X10-le meu, trebuind sa apas serios. Si destul de imprecis cu tastele aflate spre lateral cand este tinut in mod landscape. In plus, marimea si greutatea sa pot face incomoda tastarea daca e tinut doar in mana. Cel mai bine este lasat pe o suprafata plana sau proptit cu suportul sau.
Senzorul de lumina pentru ajustarea automata a luminozitatii ecranului pare sa aiba doar 2 trepte de sensibilitate, ceea ce consuma bateria mai mult decat e cazul si scade autonomia care este si asa cam redusa. Led-ul inclus nu face nimic, nu notifica nici mesaje noi, nici starea de incarcare sau descarcare a bateriei, nimic de nimic. Accelerometrul inclus isi face treaba foarte bine, e destul de sensibil la rotatii.
Calitatea constructiei mi se pare buna, corpul de plastic este bine inchegat, doar capacul de metal din spate mi se pare ca joaca un pic. Exemplarul meu este venit din Germania, din cate imi dau seama din aplicatiile in germana incluse si faptul ca nu are decat 2 optiuni de limba: engleza sau germana. Nu este un neajuns, doar ca e pacat ca nu vine pe canal oficial.
Per total, un dispozitiv foarte portabil, numai bun de luat in calatorii pentru a ramane in contact cu lumea lasata acasa sau la servici. Sigur nu este perfect, dar la pretul sau este o alternativa foarte interesanta fiind recomandat pentru verificatul oricarui fel de mesaje si mai putin compunerii acestora.
L.E. Am constatat ca se aprinde totusi ledul, dar numai ca sa indice functionarea camerei foto/video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu