sâmbătă, 22 aprilie 2006

Despre handicapati

Ce parere aveti despre cei handicapati? Eu am ajuns sa cred ca se impart in doua grupe.
Prima grupa e compusa din cei care nu s-au dezvoltat mental la nivelul corespunzator din 'nspe mii de motive:
- autism
- sindrom Down
- hidroencefalie
- retardare psihica
etc. si Dumnezeu mai stie ce...
Am cunoscut asa ceva de-a lungul vietii, inca de cand eram mic sa ma jucam in Berceni. Erau cei mai buni parteneri de joaca pe care ii puteam avea. Cei "normali" nu ma vroiau (presupun ca avea legatura cu faptul ca nu stiam sa injur, nu eram dur sau cool sau vreun motiv la fel de debil). M-am intrebat intotdeauna cum vad acesti handicapati lumea, cum de nu se supara, cum de le trebuie atat de putin sa fie fericiti, cum de nu sunt deloc egoisti. Ei nu mint si nu inseala, nu stiu sa faca asta.
Sigur, comportamentul lor poate parea de la amuzant la stupid. Zambetele si fetele lor sunt atat de usor de considerate tampite si dezgustatoare de catre cei "normali".
Am niste intre intrebari pentru cei "normali" care se considera mai buni decat acesti handicapati:
Cand si-a batut joc de voi ultima oara un handicapat? Dar cand a facut asta un "normal"?
Cand v-a mintit un handicapat? Dar cand v-a lovit ultima oara un "normal"?
De ce le tin partea handicapatilor? Pentru ca vad lumea in felul lor, cu un suflet curat si lipsit de coruptie... si pentru ca si din dezvoltarea mea au lipsit multe elemente care sa ma faca "normal". Dar acum sunt mai mult decat normal, sunt un nietzschean pentru ca am avut profesori buni si am fost un elev silitor. As fi preferat sa raman handicapat, aveam mai mult respect pentru mine.
Dumnezeu sa le aiba sufletele in paza, cand vor recolta ce au semanat in mine. Da, stiu ca ei cred ca o sa scape fara. Mda... fecioara, genetica austriaca si nietzschean pe deasupra... sigur ca daaaaa! Si marmotzica...
De ce sunt asa de arogant? Si de ce imi permit sa insult pe altii asa? Pentru ca imi pot permite, de aia! Pentru ca daca vine un prieten la mine cu o problema, nu am odihna pana nu se rezolva (dar prefer sa fie prietena, fetele sunt mai... generoase, si duc vorba mai departe printre prietenele despre cat de dragut si puternic si inteligent si frumos sunt etc. etc.). Pentru ca sunt cinstit si corect. Pentru ca sunt puternic si inteligent si aleg sa ii apar pe cei slabi, nu sa ii exploatez. Pentru ca as putea sa fiu o javra scarboasa si aleg sa nu o fac. Si pentru ca daca cuiva nu-i convine felul meu de-a fi... ma doare-n cot ca tot la mine vin cand sunt in rah@ sa fie scosi si sa fie parfumati si aranjati :D.
Si pentru cine nu crede ca cei mici si neinsenmati si slabi pot sa fie eroi, sa citeasca "O poveste cu un hobbit" de J.R.R.R. Tolkien. Pe mine m-a invatat multe cartea asta. A fost prima carte pe care am citit-o singur.
A, grupa a doua de handicapati? O gasiti pe forumul revistei XtremPC. Nu dau link, nu am idee de ce v-ar putea interesa.

miercuri, 19 aprilie 2006

Fraierul Sprite

Cred ca nu e nimeni care sa nu fi vazut reclamele in care se face misto de fraierul acela care profita de orice ocazie ca sa fie cu prietena pe care o iubeste, sa o atinga pentru ca o doreste.
Spoturile prezinta 4 situatii, cea cu tipul pe umarul caruia plinge domnisoara, cea cu fata accidentata la patinaj si cu baiatul care se misca linga ea la fel ca un ciine in calduri, cea cu cel care o ajuta pe fata sa-si aleaga rochia si cea cu tipul care ia sticla de Sprite din mina fetei, se intoarce si linge lacom sticla acolo unde a atins-o fata. Pentru cine are nevoie sa-si aduca aminte, click aici.
Oare s-a oprit cineva sa treaca dincolo de amuzamentul situatiei si sa se gandeasca la Fraierul Sprite? Cum a ajuns sa fie ceea ce e?
Pot sa va spun eu cum se naste unul.
Cand era mic se juca in parc cu copiii handicapati, cu adevarat hadicapati pentru ca aveau deficiente de dezvoltare mentala. Erau singurii care il acceptau, pentru ca de mic a fost diferit si aparte.
Parintii l-au crescut sa fie politicos si cuminte, chestie care nu a ajutat prea mult la scoala generala. Daca mai lua si note bune era si mai rau, pentru ca toti ceilalti l-au luat la ochi pentru asta si l-au ostracizat din cauza asta. Si cum probabil nu era cine stie ce de capul lui la partea de sport nu il integrau deloc in activitatea principala din scoala. Il urau pentru ca ii mergea mintea si il dispretuiau pentru ca nu stia sa dea cu piciorul in minge.
In liceu, natura isi urmeaza cursul, si fraierul in devenire descopera fetele. Care bineinteles ca nu il baga in seama decat cand au vreo tema, vreo lectie sau vreo lucrare. Deja fraierul nostru tanjeste dupa contact social si afectiune asa ca se lasa folosit pentru ca spera ca asa va arata ca merita ce isi doreste. Doar ca si-o ia pe coaja, fetele nu stiu sa aprecieze calitatile unui fraier Sprite.
Situatia se repeta si mai departe, la facultate... Uneori chiar ajunge sa creada ca EA e diferita si ca il vrea, ca ii place compania lui asa ciudat si defect cum e. Ca il asculta aberand despre ce interese totally un-cool are el. Si atunci ii ofera ce crede el ca are mai de pret - timpul si persoana lui, incearca sa devina mai bun, sa se integreze si sa fie acceptat si dorit.
Nu vrea decat sa fie dorit si iubit, si dupa ce si-a luat-o de atatea ori pe coaja ajunge sa spere ca poate de data asta a gasit ce are nevoie.
Un astfel de fraier ajunge sa iubeasca cam ca in filme (de unde credeti ca s-au inspirat atate pelicule pentru femei?) si tot ce face e sa cerseasca un pic de afectiune. Ar face orice, doar ca sa primeasca un zambet mic. Si reversul medaliei este valabil, nu suporta ideea sa faca ceva ar putea sa o raneasca pe EA. Sa ii faca rau e inacceptabil, asa ceva il doare imens. Sa vada ca nu e dorit nu il doare pentru el, il doare pentru ca nu suporta ca simpla lui prezenta sa ii cauzeze EI discomfort si se considera vinovat pentru asta.
Asa ca se poarta cum a fost invatat, incearca sa fie atent si disponibil, sa arate ca ii pasa de preocuparile ei, ca nu e golan nespalat care vrea doar o singura chestie... poate de mai multe ori in cel mai bun caz ;). Doar ca femeile sunt proaste atat de des si de usor, si nu stiu sa aprecieze pe fraierul asta care practic se agita cu o pancarda pe care scrie "hai, iubeste-ma un pic. uite cum dau din coada, iti aduc ce vrei, fac orice... doar sa ma vrei, sa ma lasi sa dorm la picioarele tale"... sau asa ceva, variatii sunt destule. Doar ca asta nu se intampla niciodata, femeile sunt cele care sunt, chiar daca nu recunosc.
Iar unele sunt si mai catele, il duc cu zaharelul, il lasa sa creada ca are o sansa si sa faca ce eforturi ii dau lui prin cap in speranta ca va ajunge sa o tina in brate, sa o priveasca in ochi, sa ii spuna ce simte si sa fie acceptat.
Dar pentru ca este un Fraier Sprite, nu are parte de asa ceva, pentru ca el nu e important pentru ca se scoala dimineata ca sa ii gaseasca ceva ce EA vrea, sau nu se culca pana i-a rezolvat ce l-a rugat... important e jegul ala care isi bate joc de ea, n-a facut decat sa scoata elegant din portofel niste bani la un restaurant sau la un film si niste fitze de doi lei.
Da, femeile sunt asa.
Nu stiu ce fac alti fraieri Sprite, dar stiu ce a facut asta, poate va serveste si voua:
- a pus ceva muschi pe el, de ajuns incat sa fie bine dezvoltat si in stare sa isi apere fisierele de vreun bou cu pretentii de smecher, dureaza ceva timp dar intr-o zi iese de la dus si se vede in oglinda si ramane uimit de tricepsul ala si ia te uite, are si pectorali
- se imbraca branded, cu stilul lui, nu al celor slabi de minte si fara identitate in mall
- are parfumuri fine, un singur puf ajunge mai mult e pentru cei care nu au pic de bun gust si nu stiu sa foloseasca ceva bun
- are accesorii de marca, ca sunt ceasuri, ochelari, cercel in nas, lant de gat sau bratara la mana nu conteaza, sunt alese cu gust
- femeile le trateaza cool si calm, acum vin ele sa ceara bilet de ordine si mai iese in oras
De ce sa isi faca griji, doar isi stie valoarea si ce merita unul care se implica ca sa ajute o persoana la care tine si ce merita unul care da cu banu' si cu vrajeala ca sa arate ce mascul feroce e. Si ideea ca poate sa doboare taurul cu pumnul schimba multe puncte de vedere. Plus alte... talente .

luni, 17 aprilie 2006

Cu rolele prin parc... din nou

Am fost si ieri in parc, chiar daca a plouat un pic... bine, un pic mai mult.
Progresele mele au fost notabile, cazaturile fiind mult mai artistice de data asta. Dar am avut protectie pe coate si palme asa ca nu am decat niste zgarieturi milimetrice cu care sa ma laud.
Am avut o aditie importanta la trupa, sora Alinei a venit si ea cu noi de data asta:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Si o poza cu toti pe role:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Alina, care a facut pozele, a avut grija sa nu apara in ele. De fapt apare intr-o poza, dar daca o pun pe aia se supara si Roxy si Alina. Daca suparam doar pe una din ele, mai mergea... dar cu doua surori... neah, prea riscant, mult prea riscant :P
Poze cu mine pe jos nu pun, lasati frau liber imaginatiei ;)
Mai sunt veverite in parc, dovada mai jos:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sfatul 7: nu mergeti pe role cu ceas Tissot la mana (sau similar), nu le rezista inchiderea. Si costa 100RON inlocuirea, aviz amatorilor.
P.S.: Pozele le-am editat un pic cu Adobe Photoshop CS si plug-in-ul Noiseware de la Imagenomic.

duminică, 16 aprilie 2006

Cu rolele la plimbare

Mi-am cumparat role Salomon Motion 7 pentru femei. In retrospectiva m-am grabit si am gresit pentru ca au alta structura decat rolele pentru barbati si in plus gaseam Salomon Motion 8 la Carrefour pentru barbati, si mai ieftin pe deasupra. Dar am vrut sa am weekend-ul asta role si oricum m-am gandit ca daca nu sunt bune imi cumpar altele.
Si am fost in parc cu o prietena care are mult mai multa experienta in mersul pe role decat mine si prietenul ei. Intai insa am trecut pe la Carrefour, sa isi ia role si prietenul ei.
Eu din fericire am fost destul de destept sa imi iau si echipament de protectie si am facut foarte bine pentru ca am cazut de vreo 4 ori cat eram de lat si lung :))))). Mi-am amortizat bine caderea, si nu am decat o julitura mica la cotul drept. Si niste dureri in mandria posterioara, care a avut rolul principal in amortizarea caderilor.
Daca ai schiat sau ai patinat inainte mersul pe role este foarte usor, dar pentru cineva ca mine e nevoie de un pic de practica ca sa prind partea cu ramasul in picioare. Nu am probleme sa accelerez, reusesc sa ma intorc... dar partea de echilibru si ramas in picioare e mai grea. AM senzatia ca ii fuge prea spre dreapta piciorul meu drept, asa ca i-am scos opritorul acela din spate sa vad cum imi afecteaza echilibrul pentru ca oricum nu stiu sa il folosesc.
In concluzie:
1. luati-va role din Carrefour, cu roti mai mici la inceput ca sa mergeti mai incet si mai stabil
2. luati-va echipament de protectie, pentru palme, coate si genunchi pentru ca sigur veti cadea
3. cand cadeti lasati-va pe genunchi, ca sa nu cadeti de sus si amortizati caderea in palme si in coate si cadeti pe toata lungimea corpului
4. cadeti artistic, nu va plangeti, si poate aveti noroc ca mine sa va ia vreo domnisoara draguta sa va invete sa mergeti pe role ;) (singurul avantaj in cazul in care va duceti singuri, de nebuni)
5. nu va recomand sa va duceti singuri, la inceput aveti nevoie de cineva care sa va indrume, sa va prinda cand o luati aiurea, sa va ridice de jos si sa va ajute daca va accidentati
6. Spring Time din Floreasca are o ciorba de burta super, dupa mersul pe role ti se face foame serios, si te trezesti si foarte obosit pentru ca ai exersat muschi pe care nu i-ai folosit asa intens pana acum
Poze:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sony Ericsson W800i face poze dragutele, nu? Cu conditia sa folosesti si autofocus-ul :P.

sâmbătă, 15 aprilie 2006

La multi ani, Mr. Bilbo!

Mr. Bilbo este motanul meu preferat. Pe 13 aprilie a facut 7 ani, porcushorul lui tata.
Il am de cand era cat sa incapa in palma si sa mai ramana loc :))))). L-am primit intr-o cutie de carton, cu cateva gaurele in ele. Mama mea m-a luat cu ea, fara sa imi spuna ce am de adus acasa cu mine. Ne-am intalnit cu stapana mamicii lui Bilbo si ne-a dat cutia. Noi i-am dat o moneda, cred ca era de 5.000 lei vechi.
Cand am desfacut cutia si l-am vazut... ce mic si ce speriat era... l-am adoptat imediat! Si el m-a adoptat pe mine, ani de zile a crezut ca sunt mamica lui si incerca sa suga. Ierarhia noastra sociala este bine stabilita: el e motan, eu sunt superiorul lui.
Ajuns acasa i-am dat drumul la mine in camera si el s-a pus incet incet pe explorare, asa mic cum era a mirosit peste tot cu nasucul lui...
L-am vazut crescand, pana a ajuns motanul mare si grasunel care este acum :).
A invatat repede sa faca la tavita, dupa ce intai a incercat pe jos in camera si pe urma in pat. L-am bagat cu nasucul in kk, i l-am pus la tavita si pe el la tavita si a invatat.
S-a facut baiat mare, a fost si la pisicute de 2 ori si a devenit tatic. Pe Smaug, unul din baietii lui, l-am pastrat pentru servicii prestate ;). Proasta afacere, Smaug e un tont de motan.
Cat am fost in facultate a invatat alaturi de mine pentru examene. Si la master m-a ajutat.
E un motan tare sociabil, nu scuipa si nu musca strainii. Ii miroase si ii inspecteaza si pe urma pleaca. Se lasa luat in brate si mangaiat.
Si e tare desteptel, ceea ce ii permite sa fie si lenes. Mult timp nu a vrut sa isi impinga usa singur, nici la mine la camera si nici la balcon.
Daca vrea sa doarma, doarme. Daca vrea sa manance, mananca. Daca vrea sa se joace, se joaca. Cand a fost de pussy a avut parte... Daca asta nu e un motan destept... Stie cand il cheama cineva, dar ca nu vrea sa vina javra. Stie cand ii vorbesc frumos si stie cand il injur si atunci protesteaza si se cearta cu mine.
Stie sa se ascunda, sa fuga si sa scape cand nu vrea sa fie prins si tinut in brate, chiar daca acum e grasun si la cotituri i se duce fundul in alta directie uneori.
Cat timp au fost caini in zona l-am scos afara in curticica blocului si in jur, intai in lesa si pe urma fara. Acum nu se mai poate, nu mai sunt caini, au aparut multe pisici si s-ar lua la bataie.
Am fost destul cu el la doctor cand a avut cistita si litiaza in acelasi timp. Si acum se mira doctorul ca a supravietuit, dar am bagat tot ce s-a putut in funduletul ala blanos ca medicamente si mancare sanatoasa si gel Uropet.
Doarme pe unde are chef, dar are o preferinta pentru camera mea (doar e cea mai calduroasa) si pentru tatal meu. Vine si doarme cu noi deseori. Uneori doarme in sufragerie, pe calorifer. Dar in general vine si ne viziteaza pe toti noaptea in timpul patrulei lui prin casa. Ce l-am boscorodit ca nu a anuntat cand am avut hot in casa, si nu si-a facut treaba de motan de asalt. Eu de ce ii dau atatea uscatele si mancarica si am grija de sa fie curat in nas, in urechi si sa aiba gherutze ascutite daca el nu isi face treaba?
Dar Bilbo ma iubeste asa cum sunt. Nu are nevoie sa imi goleasca cardul. Nu il intereseaza cum ma imbrac. Si nu obiecteaza cand ii put a Utraviolet, Dune sau Egoiste Platinum. El oricum vine la mine, pompeaza in coastele mele si se culca sa doarma langa mine.
Si cand ajung acasa, dupa o zi mai buna sau mai proasta, Bilbo e la usa. E adevarat ca nu pentru mine probabil, ci mai curand ca sa o tuleasca afara pe usa :)))))
Bilbo este motanicul meu preferat si eu sunt mamicul lui.
Bilbo este motivul pentru care familiile unor jeguri de oameni mai misca si respira prin mijloace proprii, fara asistenta aparatelor.

sâmbătă, 8 aprilie 2006

De la bal la scandal

Pe 6 aprilie anul acesta s-au implinit 93 de ani de la infiintarea ASE-ului. Asa ca avut loc balul obligatoriu. A participat lumea buna din ASE, rectorul, directoarea economica, persoane din conducerea diverselor facultati... si cel mai important, EU :D.
Programul a inclus ceva muzica de dans, sceneta de teatru (cu un profesor criminal in serie), dans de societate (cam osee dupa parerea mea), numar folcloric (eu nu ma omor dupa folclor), degustare de vin, vizita ghidata de rector si Sabin Balasa la biblioteca noua, ceva munca sub acoperire pe ringul de dans, numar de muzica interpretata de 3 studente de la facultati diferite, cu repertorii usor diferite...
Bufetul de la etaj nu merita mentionat, sticlele de suc si de apa minerala si dulciurile de rontait erau cu bani.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Formatia a cantat destul de frumos, desi impresia mea a fost ca echipamentul nu s-a ridicat la nivelul talentului lor. Au cantat melodii cunoscute, ca de exemplu tema principala din Flashdance si altele la fel de cunoscute.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Munca sub acoperire pe ringul de dans a fost ceruta de imperativul realizarii pozelor, eu urasc sa dansez inca dinainte de a avea 5 ani si chiar am ajuns bun la asta. Totusi, trebuia sa fac poze, asa ca trebuia sa fiu in mijlocul actiunii. Regulile mele imi permit un anumit grad de socializare (asa se spune mai nou la prefecatorie, ipocrizie, inselatorie, aparente samd).
Btw, nu s-a ratat nici acum ocazia unui meniaito (asa se scrie?).
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Sceneta de teatru a fost poate o replica la violenta elevilor in scoli. Menajera cocosata ai profesorului criminal a fost cel mai tare personaj.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dansul de societate a fost cam scartait, prima pereche avand probleme clare de sincronizare iar a doua fiind net mai buna. Si am ramas cu o impresie de ruptura intre dansatori si audienta. Erau mici, mai au timp sa invete, dar eu nu am observat gratia si talentul la care ma asteptam... nu ca as fi eu mai breaz, cum ziceam mai sus, talentul meu la dans e intre o broscuta spinalizata si un hipopotam in tutu roz intr-un magazin de portelan.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Numarul folcloric a fost ok din punct de vedere al folcloricului, dar trupa nu era echilibrata, diferentele de varsta intre membrii erau prea mari.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Degustarea de vin am pasat-o, era vin de Focsani si eu am acum pica pe Focsani. Cand imi voi primi DVD-urile inapoi poate imi trece. Oricum aveam de facut poze, si camera foto si alcoolul nu se impaca bine.
Iata si pozele cu fetele care au cantat, cu mai mult sau mai putin succes diverse melodii, din repertoriul romanesc, international si latino daca ma tine memoria:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Partea cea mai interesanta a fost vizita la mult polemizata biblioteca a ASE-ului in curs de reamenajare. Nu am avut voie sa fac poze... nu ca asa avea cu adevarat la ce sa fac poze, picturile nu sunt demne de numele de arta din pacate. Sigur, e plin de albastru, iar eu ma omor dupa albastru. Dar era mult prea mult albastru, mult prea mult, figurile personajelor dintr-una din picturi nu mi-au placut deloc pentru ca semanau cu niste pisici fara urechi, fara mustati si cu picioare de oameni. Pictura numita Geneza este mai reusita, dar nu pentru efectul de urmarire de catre personaj a privitorului pentru ca aceasta tehnica e veche de vreo mie de ani. Personajul este o femeie, care are un aspect matern. Nu prea inteleg sensul buretilor de mare pe cer, poate intersectii cu alte universuri. Nu este arta pentru ca este platita, si platita mult prea mult (referinta trebuia sa fie pretul international al pictorului Sabin Balasa, daca tot e artist recunoscut international), pentru ca pentru mine este urata, pentru ca prea seamana cu alte lucrari iar arta inseamna originalitate.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
La tombola care s-a organizat si la care am participat pentru ca banii se donau pentru nu stiu ce orfelinat, nu am castigat nimic desigur, eu muncesc pentru ce am.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us si Free Image Hosting at www.ImageShack.us
A fost destul de interesant balul, nu credeam in facultate ca voi ajunge pe acelasi ring de dans cu unul sau altul care o au promisa de la mine ;).
Am pastrat ce era mai bun pentru final:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Da, asta sunt eu :P. I clean up pretty nicely, don't I?

Partea cu scandalul e mult mai misto. S-a trezit un forumist sa faca un topic Bucuresti vs. Provincia. Nu am idee la ce s-a putut gandi, oamenii astia nu se invata ca in fata mea nu au cum sa castige, ca nu sunt in stare sa aduca argumente inteligente si care sa tina apa? Pe aici sunt discutiile. Pot sa zica ce vor, in momentul in care eu prezint avantaje si dezavantaje pentru ambele parti, am si argumente si exemple si mai si demontez din povestile lor nu-s in stare decat sa apeleze la insulte personale. Booooring! Sau sa il citez pe taica'miu, argumente de labari. Btw, nici unul nu a fost in stare sa zica si el ca ce daca eu sunt frumos, destept si modest, ca si el e la fel si mai mult. Niste oi pasive, amarate si umile, aia sunt.
Eu macar sunt in stare sa vad ca ambele parti au avantajele si defectele lor, si colac peste pupaza mai si recunosc asta. Dar nu, trebuie sa incerce cate unul sa arate ca Provincia vai mama ce lapte si miere e acolo, ce oameni, ce locuri. Sau ma ia cu spusul orei cuiva noaptea in Bucuresti... cand un oarecare domn Chitaru (soldovean de Iasi, parca) imi vine in Bucuresti, vrea sa dea tzeapa statului si cand nu-i iese baga cutitul in ala pe care n-a mers smenul. Sa mai amintesc seria de batai si asasinari de prin Iasi, accidentele la betie din Timisoara sau mai stiu eu ce chestie care intra la "Incredibil, 22 de milioane de romani au supravietuit inca o noapte. Dar vai, sunt mai prosti decat ea!".
Saracie si mizerie si indolenta (isi mai aduce cineva de aia care erau la bere la bar in timp ce studenti din australia le curatau casele inundate), oameni de cacat morti de foame si ahtiati dupa bani si prosti ca nu isi dau seama de asta, locuri primitive cu infrastrucura drum de pamant, WC in curta samd.
Si btw, eu pe unde am fost am avut grija sa arunc gunoiul la cos, sa nu fac murdarie. Mangalia, Tusnad, Eforie Nord, Predeal, Brasov... Nici D. nu arunca gunoi pe jos. Nici ala, si nici ala. Dar de ce e Bucurestiul asa murdar? Pentru ca vin jegurile alea din provincie care nu stiu ce e aia cos de gunoi, nu au auzit de baie zilnica, trasul apei la WC, de aia e mizerie in Bucuresti. Nu ma credeti? Mergeti prin caminele studentesti sa faceti eventual un top unde-i jegul mai mare si camerele mai distruse. Se fura pana si intrerupatoarele de lumina sau prizele.
Si sa fie clar, eu nu discriminez.Toti primesc aceeasi sansa sa arate ce pot si ce merita. Si o fac ei intruna, cu si mai multa aroganta decat mine pentru ca ei au pretentia ca sunt asa de buni, asa de superiori mie si pe urma procedeaza mai rau ca mine.

marți, 4 aprilie 2006

My soul is the death of light

Icoana stelei ce-a murit
Încet pe cer se suie;
Era pe când nu s-a zarit,
Azi o vedem, si nu e.

De ce sa o vada acum, cand nu mai e, si cand atunci cand era si se chinuia sa atraga atentia a ales sa nu o vada? Cand a ales sa vada o stea care a sclipit de 3 ori si a decis ca e luminoasa, stabila si cum or mai fi stelele curate in locul unei care a lucit non stop din nou si din nou si a luminat oricand a fost nevoie de ea, oriunde i sa cerut si oricand. Cred si eu ca sclipea, doar voia sa intre in constelatia Closca cu puii de aur ;).
Ce sa vada? Un suflet care il face pe un Sith Lord sa para un inocent inofensiv? O inima atat de inghetata ca sfideaza legea miscarii continue browniene? Un trup care nu e decat o unealta?
Dupa atata bataie de joc, atata zaharel servit... sa zica mersi ca nu primeste un telefon in care sa fie intrebata in ce ordine sa le fie rupte oaselor membrilor familiei. Asta pentru inceput desigur, razbunarea unei fecioare trebuie sa fie la fel ca tot ce face o fecioara... perfecta. Va veni vremea si pentru asta.
Candva era ceva de vazut, acum sunt doar consecinte de suportat si responsabilitati de asumat.

Nu-i asa ca va place cand cineva se gudura, si face sluj, si promite una alta pana obtine ce vrea... ca pe urma sa uite de urgenta cand se vede cu sacii in caruta? Personal am cateva idei in privinta asta. Una e descrisa mai sus pentru ca sunt de parerea ca e inutil sa lovesti astfel de persoane in mod direct, nu ar invata nimic... dar sa le zdrobesti familia, la care ar trebui sa tina, asta chiar ar putea fi considerata retributie adecvata.
A doua idee implica o singura chestie gratuita, restul cu plata inainte.
Si a treia e mai vulgara un pic, dar foarte la obiect: daca te fute, sa te si ajute. De ce sa muncesti, cand un amarat distrus care nu merita nici efortul sa il astepti sa apara sambata sa zicem sa ii tragi un macel ca la carte, primeste ceea ce ai castigat prin munca si ai dovedit ca meriti?

Trecand la chestii mult mai interesante, am inregistrat o emisiune si un film aferent ei, le-am aranjat un pic si le-am livrat mamei actritei principale. M-am descurcat binisor.
Am piratat un pic SPSS v14, ca sa se obisnuiasca utilizatorii cu el inainte sa ne fie livrat oficial :D. Daca la asta sunt bun :D
Spre surprinderea unei prietene am rezistat la tentativa ei esuata de a-si cumpara o fusta, ba chiar am si ajutat gasind cateva modele la care bineinteles ca a avut ceva de carcotit... pana i-am spus ca barbatii oricum dezbracate le vor pe femei.
Iata si o poza cu un pussy de care am parte in fiecare noapte. E cam pretentios pussy asta, intotdeuna ajung sa dorm pe un colt de pat si ocupa tot restul. Dupa ce ca il fac sa toarca minute in sir mai are si pretentii sa fie mangaiat si scarpinat pe burtica.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Si pentru cine se intreaba cum pot sa eman atata violenta si totusi sa fac poze atat de artistice (inclusiv pentru tine, care iti dau lacrimile cand iti trimit cate o chestie aleasa pe e-mail) raspunsul e simplu. Sunt un gentleman, iar marea majoritate a oamenilor de azi au uitat ce inseamna asta. Un gentleman este un barbat atent, politicos, bine educat, inteligent, cunoscutor al regulilor etichetei in societate DAR NU NUMAI ATAT. Un gentleman este un domn perfect capabil sa isi apere persoana sa sau a cuiva important si convingerile atat verbal si intelectual cat si cat se poate de fizic cu pumnul, spada, pistolul... daca este nevoie. Trebuie sa ii fie la fel de usor sa aprecieze prospetimea petalelor de trandafir pe care il ofera cu galanterie unei doamne sau domnisoare... dar si sa isi admire stilul si gratia cu care se scurge viata din ochii adversarului care a fost indeajuns de nesabuit incat sa il provoace sau sa il jigneasca.

Nu stiu ce l-a apucat pe taica'miu, dar a luat o gramada de ustensile de bucatarie marca Toffel de la niste unii veniti sa le vanda pe scara blocului. 100RON pe ceva fara garantie care daca se strica maine... Dar maica'mea e impresionata de atentie :D. S-o lipi ceva din talentul meu nou descoperit cu femeile si pe taica'miu :))))).

Elder Scrolls IV: Oblivion - interesant, merita incercat, dar cere resurse imense, de preferat cel putin 2 giga de memorie, placa video din seria X800 samd. Dar e interesant, complex, mare, frumos grafic... merita.

sâmbătă, 1 aprilie 2006

Darkness is the absence of light

Peace is a lie, there is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.

Which begs the question: de ce e atata dorinta de violenta in mine?
Oare din cauza geneticii mele de origine austriaca, o natie destul de cunoscuta pentru ferocitatea si cruzimea lor?
Poate pentru ca sunt fecioara, si fecioarele sunt cunoscute pentru incapatanarea si tendinta lor de a se razbuna fara mila?
Sau oare pentru ca nu am fost violent si nu m-am razbunat cand eram mic? Pentru ca nu aveam voie, trebuia sa fiu cuminte, cel destept cedeaza si alte tampenii... Aiurea, cel mai destept devine mai puternic si ii zdrobeste pe cei care ii stau in cale. Si intotdeauna am fost mai puternic... si mai destept... dar am lasat niste reguli facute pentru cei slabi sa imi stea in cale.
oh well, nu poti sa ii salvezi pe toti. Si de condamnat se condamna singuri. Intotdeauna! Sigur, nu isi dau seama de asta pentru ca nu se vad pe ei insisi, nu vad ce aleg si nu au idee de ce fac ceea ce fac. Si daca sunt atat de primitivi si tampiti... eu de ce sa ma deranjez sa fiu mai bun? Cand asta nu imi aduce nimic?